Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Uff :mondta Sólyomszem ....

ppxgww95

A magyar fegyvertartási szabályok megmutatják, hogy mennyire kicsi a különbség a különböző hatalomra kerülő pártok ez irányú elképzelése között. (Gyakorlatilag a teljes tiltás és az ellehetetlenítés az irány, miközben a környezetünkben az inkább a jogok kiterjesztése a tendencia.)
Ennek tükrében azt javaslom, hogy Szlovákiából/ban vásárolj az ottani 15J-ra engedélyezett és korlátozott légfegyvert, amit az eladók készséges tájékoztatása szerint az eredeti 25J vagy afölötti eredeti torkolati energiára vissza alakíthatsz.

Ha esetleg link is kell: http://www.legpuska.com/

keri

Azt ugye tudod, hogy a csőbe nem fúrni szokták a lyukat?[#bee1]
Vannak direkt nagynyomású csövek amik hitelesítve bírják a rájuk írt nyomást. Nem "köracélból" csinálnék ilyesmit.

PSoft

Nem politizálunk a fórumon![#ejnye1]

Elég lett volna, ha csak a második felét írod le a hozzászólásodnak.

jani300

Gábor rögtön ráérzett a lényegre .
Csigafúrót szokás , és meg is lehet toldani . Sokszor kell kihúzni . Valószínűleg egyengetni kell a végén .
Pár száz éve készül fúrással az ominózus dolog  :)
Nem bírtam ki mégse , hogy ne szóljak bele ... :)
De ennyi ...

000000000

Régi poroltókban van ilyen CO2 hajtóanyag tartály (225báros nyomáspróbával) [#papakacsint]

Csuhás

Ez tényleg jó ötlet!

000000000

igen tudom hogy nem csak fúrnak egy lyukat egy köracélba és ennyi a légtartály,de nekem nehezebb hozzájutni vastag falú csőhöz mint pl köracélhoz,a másik meg hogy azzal is lenne dolgom mert menet kell rá és a hozzá való szelepet is esztergáltatni kell.Így nem akarok nehézkesen megvenni egy méter vastagfalú csövet.

000000000

ez a poroltós amúgy jó ötlet,emlékszem is rá

ywathzay

Nekem lehet van is egy ilyen CO2 tartály ami poroltóból lett kiszedve. Délután megyek megnézem, ha megvan postáért a tied.

RJancsi

Nem kell túlmiszitfikálni a légtartályt. Az én puskám gyári tartálya 200 bar-ig tölthető (üzemi és nem próbanyomás!), mégis alig 1 mm a falvastagsága.
Ugyan nem ilyen a puskám, de ezen a metszeten elég jól látszanak az arányok.

ANTAL GÁBOR

Az előbb írtam le a Mollier féle képletet és 1000 bárra 2.5 mm es fal jött ki ( elméletileg )  15 ös belső átmérő mellett . Ha 200 bar a nyomás akkor 0.5 re adódna a fal ( hasonló belső átmérőnél )  No ha nagyobb az átmérő ( a fotón nekem nagyobbnak tűnik) akkor arányosan növelni kell a falat  30 átmérőnél lenne 1 mm . Persze ez 1 es biztonsági tényezővel és pucu vassal . ....

RJancsi

Nagyjából stimmel a méret, most mértem meg, a külső átmérő 30,5 mm. Varrat nélküli húzott acélcsőből van. Elvben 200 bar-ig szabad feltölteni, de minek... Mivel az elsütő szelep kompenzálja a tartálynyomást, ezért 90-150 bar között gyakorlatilag ugyanakkora nyomással lövi ki a skulót. 150 bar-nál legnagyobb a lövedék sebessége, alatta felette kisebb. Gyakorlatilag 90 bar-ig érdemes lemenni, utána kezd érezhetően "lekonyulni" a röppálya. A 180 cm3 kb. 50-60 lövésre elég.

000000000

És milyen típus a puskád?

000000000

én nem számolgattam sokat ,csak úgy voltam vele hogy nagy falvastagság = biztonságosabb üzemeltetés.ja a másik gondolat hogy csak egy egész pici légtartály lenne ami az elsütésnél kiengedi az összes levegőt ,így azt is gondoltam hogy ez az állandó hirtelen nagy nyomásváltozás nem olyan jó a vékonyabb natúr csőnek.