Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

KBalázs

Megmértem amit tudtam az üveglapos módszerrel, kb 10-13 mikron alatt nem járható út, felette egészen pontosan azt hozza amit várok.
Még a karcolási képbôl lehetne megitélni.

ywathzay

Nem találom a CO2 palackocskát, szerintem már kidobtam. Van viszont húzott rozsdamentes csövem 16-20mm belsővel, 1.5mm falvastagsággal, ez kifejezetten nagy nyomást bír. Most nem kezdem el számolgatni, ha kell ebből tudok adni.

k2rf792ud

üdv!
láma vagyok még (de lelkes :D ) a lézerben...
szert tettem itt a fórumon egy 2.5w TTL lézerre.
kérdésem a következő:
ON/OFF bekötés a javasolt, vagy PWM???
gravírozásra és vágásra...
köszönöm!
grey

000000000

Arany János

Sziasztok!

Megint lenne egy béna kérdésem!
Lehetséges-e univerzális motort szervóként üzemeltetni?
Ha igen, hogyan!?
Sajnálnám, ha kidobásra kerülnének!

idr4n47nh

Sziasztok,meggyült a bajom a plexi gravirozással,valaki esetleg ha foglalkozik ezzel,szivesen venném a segitseget.
Szóval a problémám hogy csikok vannak a vegeredmenyben,de nem folyamatosan,hanem pl ha van egy W betű,szépen alulról mászik fel és csinálja,majd ha otthagyja és visszamegy folytatni,vagy felulrol folytatja vagy ugyanott,de ott megjelenik egy csik. Mellékelek egy képet hogy lássátok miről lenne szó. Már nagyon sok gravirtut és beallitast kiprobáltam,játszottam a climb és conventional móddal,az eredmény mindig ugyanaz. 0.1 mm és 0.5 mm tűkkel is próbáltam,kis lépésekben,nagyobbakban. Esetleg valami ötlet ?

svejk

Kézenfekvőnek látszik, hogy kössük a forgó vagy állórészt egy Graetz híd átlójába, de az exponenciális nyomaték-fordulatszám karaktereisztikája miatt nem lesz igazán használható.
A fórum őskorában volt aki kipróbálta.

De ha meg tudod oldani az állórész külső, állandó gerjesztését, netán át is tekercseled nagyobb feszültségre és kisebb áramra a gerjesztőtekercseket akkor kapsz el lehet játszani velük és megismered a shöntmotorok és a külső gerjesztésű motorok tulajdonságait.

De csodákat ne várj inkább amolyan "ismerjük meg a motorok működést"-re való.

svejk

kg0sy39yf

Nem jó?? :D
Ilyen probléma esetén én úgy szoktam trükközni, hogy 10-ed olyan vastagságot adok meg a hegynek.(vagy lehet kísérletezni akár a felével is!)
PL: Ha 0,5 a tűd hegye, akkor a programnak azt mondom, hogy 0,05.
Nem mindig segít, de plexiben többnyire beválik!
De ez csak az én sufni megoldásom.
A nagyok lehet tudnak okosabbat![#wilting]

Arany János

Akkor jól rémlett a dolog!
Sajnos!
A feszültsége az adattábla szerint még 220V váltó! :)
6000 fordulat, 45W.
Megvan a két nagyobb tesója is, ezeket még nem bontottam szét, de valószínűleg ugyanilyen felépítésűek 0-2500-as fordulattal.
Mire lehetne használni?

svejk

Esetleg valami gravírmotorfélére.
nem nagyon szeretjük a őket mert általában nyitottak, belemegy a forgács, meg az érintésvédelem miatt is nyűgös.

kg0sy39yf

Csak úgy megsúgom a CO2 30C°-on 70Bár nyomáson van a tartályban.
De még a kis szódás szifonra is ez igaz!
100 bár -ig nem gond a barkácsolgatás. A felet inkább ne!
Vagy mint lentebb írta valaki a sárgán kutakodj.
Sok segítőkész fórumtárs van ott.

Mellesleg a lőfegyver csak is akkor tartható engedélymentesen ha megvan az érvényes tanúsítványa.
A nélkül olyan mindegy hány Juliskás így is úgy is törvénybe ütköző.

Tanúsítvány:

idr4n47nh

Köszönöm az ötletet,kipróbálom. Kicsit lehet torzítja a mintát de ha nem nagyon aprólékos akkor beválhat.

kg0sy39yf

Szabad szemmel nem hiszem, hogy kiszúrod a torzítást.
Mivel ez majdan nem illeszkedik semmihez, végül is jelentősége sincsen! [#awink]

idr4n47nh

Kipróbáltam,sajnos még mindig ott vannak. Bár jóval kevesebb. A képen talán látszik hogy pl ha van egy kis karika és odébb megy a gép vagy máshol folytatja,mikor visszatér sosem egybefuggő,mindig látszik a folytatas mint a karikánál.