Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

KBalázs

Sziasztok, ismeretlen csiszolópor szemcseméretét hogyan határoznátok meg? Mikronos nagyságrend. Van végül is összehasonlítási alap, 5- és 13mikronos, és van az ismeretlen ami hasonlóan finom.

keri

Simán megmérném a szemcseméretet mikroszkóppal.

KBalázs

Ok, második ötlet? Próbáltam, de az itthoni játékmikroszkóp erre alkalmatlan.

keri

Hát, valami referenciát mellé kell tenni, ha ismeretlen a látómező mérete. Pl. ismert szemcseméretet.

Második ötlet: két gillette pengét szétnyitni, beskálázni a rést, és rászórni a port, aztán megnézni meddig hullik le az anyag.

KBalázs

Na ez már kreatívabb, kösz! Én arra gondoltam hogy üveglapok (pl. diakeret üveg) közé szórok és megmérem mikrométerrel (nyilván elôtte üresen is).

keri

Ha van mikrométered, ez is jó [#eljen]

KBalázs

Már a kérdés is sértô ezen a fórumon [#ijedt]

KBalázs

Ja csak ott attól tartok hogy nem egyenletesen oszlik el, hiszen brutálisan finom anyagról van szó, kb mint a púder.

keri

Én direkt nem tartok.
Pár század alá nem tudok menni pontosságban, és csak idegesítene ha mikrométeres pontosságban látnám a hibámat [#vigyor]

keri

Plusz belenyomódhat az üvegbe, vagy az üveg összenyomhatja a szemcsét.

Alapvetően ezért jó a közvetlen optikai mérés.

Játék mikroszkópom van nekem is, de ismert a nagyítása, ráadásul egy ernyőre vetíti a képet, innen meg már egy vonalzóval is meg tudom mérni a szemcse méretét.

KBalázs

450x nagyításnál még szinte felismerhetetlenek a külön szemcsék. Mzért ha csapágygolyót kell szelektálni, nem hátrany ha kéznél van a mikrometer.

8e8gzzjjj

Sziasztok valaki tudna abba segíteni hogy Cut3D-be hogyan kell több szerszámot beállítani mert csak egyel engedi menteni.És nekem az lenne jó hogy az lap marást (SIK) mondjuk 3-asal utánna álna vissza a nullpontra kicserélem a szerszámot 2-es re és folytatná. Köszönöm válaszokat

LittleSV

Szia. Annyi kimenetet mentesz amennyit szeretnél. Pl síkolás 3mm, beállítod a szerszámot, méreteket, majd kimented a gkódot. Aztán kijelölöd a furatokat (vagy amit szeretnél) és arra megint választasz szerszámot, és csinálsz egy másik gkód mentést.
A kódokat meg egyesével betöltöd mach3ba. Ebben az esetben nem fogod véletlenül sem továbbléptetni a következő kódra szerszámcsere nélkül.

8e8gzzjjj

Köszönöm a Választ.