Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Ja, azt hittem a vízhez viszonyított haladásodra akarsz valamit állítgatni.

Akkor tényleg jó a GPS. Vannak 5-10Hz-es példányok, BT-n keresztül szerintem sima telefonra is csatolhatóak.
Ezekkel nagyon pontosan lehet mérni sebességet.

keri

Nézd meg a térképen. Jobbra dől szóval lefelé a Sió irányába [#bee1]

keri

Alap GPS-ek késleltetése em tűnik soknak, de normális mérést lehetetlenné teszi.
Autón arra jó hogy lásd mennyivel mész amikor egyenletes a tempó, de ha felmegyek egy gokart pályára, ott az állandó gyorsítás, lassítás, kanyarodás miatt az alapból fél méter pontos GPS és az 5 csillagra értékelt szoftver 15méteres elugrásokat produkál. Gyakran még arra sem jó hogy virtuális célszalaggal köridőt mérjek. Külön infrakapus stoppert szereltünk a motorra.
Vagy 10Hz-es GPS a megoldás, de annyiért nem akarom tudni a köridőmet :D

000000000

Például egy ilyen katamaránnak ? [#hehe]

keri

Hát azért manapság ezek az antenna nélküli vackok érzékenyebbek mint a régi quad helix-es vevőm.
Azt ki kellet tenni a tetőre hogy rendesen működjön, a mostani, meg már akkor is talál műholdat ha a pincében vagyok.

keri

BT kapcsolaton keresztül nem kell kézben lennie. Nem olyan nagy a hajód hogy elveszítsed a jelét :D

000000000

Aztán honnan tudod például adott készülékben mennyi a frissítési ideje a GPS-nek ?
Lehet a te készüléked is alapból 10x frissít másodpercenként ! [#crazya]

keri

Ez a beállításoknál kiderül.

000000000

Mutasd már meg hol van ilyen beállítás PL az android 6.0 rendszerben , mert kíváncsi lennék rá !

Csuhás

Egy eszközbe épített gps aligha lesz 10hz-es típus, hiszen ez átlag felhasználáshoz nem kell, de cserébe többet fogyaszt.

000000000

Erre nem vennék mérget mert 2013-ban már felröppent a hír, hogy lesznek 5-10Hz-es frissítésű GPS chipes telefonok.
Az orosz Glonass állítólag alapból 10Hz-es   [#nemtudom]

svejk

Ember, hogy tartod Te azt a térképet! :)

ྕ-ben elindultunk egy szál térképpel, pár pólóval rövidnadrággal 1500-ös kereklámpás Ladával Bulgáriába.
Megboldogult Jani barátom volt ült az anyósülésen, kinevezte magát önhatalmúlag navigátornak.
Tompán az átkelésre vártunk vagy 3 órát, addig legurult az utasok torkán másfél üveg Napcsi és Hamilton.
Pályára nem volt pénzünk- akkor még csak Novisad és Belgrád közt volt pálya- de Belgrádig vagy 3-szor rossz felé mentünk.
Kiderült Jani koma fejjel lefelé tartotta a térképet. :)

Virbo

Nálam ott bukott egy sebességmérős projekt, hogy hiába van 10Hz-es gps vevőm, egyszerűen nem találtam olyan appot ami kezeli a külső vevőket is...
Merthogy ilyen irányú beállítási lehetőség egyikben sincs.

svejk

A földmérők által használatos, nagy buszma UFO alakú GPS vevő milyen pontosságú? Néha percekig állnak egy helyben.

KBalázs