Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RogerCo

Sziasztok !
Olyan kérdésem lenne, hogy Fűzfa érdemes-e arra, hogy az ember szárítgassa későbbi CNC-vel való megmunkálásra? (relief, vagy bármi másra)
Köszi:
Roger

svejk

S1, SC-re a Spindle switch

0-10 Output +   A1
0-10 Output -   AC

z2a2u8wf

Így már tiszta. Még ennek a bekötésère nem emlékszem mikor allitottad.

Szalai György

Otthoni körülmények között nagyon nehéz használható anyagot szárítani belőle, mert alig van szárazanyag tartalma. Majdnem csak nedvesség az egész.
Szanaszét repedezik.
Ha mégis sikerül valami darabot tömörre szárítani, akkor sem lesz tartós.
Nagyon ritka, nagyon puha, hamar szétesik.
Faragni könnyű, jó az íze. Csónaknak, teknőnek, tálnak, alkalmas, de nedvesen kell tartani, mert száradáskor szét reped.
De nem baj, mert tűzifának is jó. [#vigyor2]

Szalai György

És imádják a gombák. A penész is.

remrendes

Tuzifanak is csak akkor jo, ha lakkozott :)

Dezső

Ha ráadásul szomorú, naponta kell vigasztalni:-)

RogerCo

Köszönöm mindenkinek a fűzfával kapcsolatos hozzászólását.
Ezek figyelembevételével nem foglalkozom a fával :)

Köszi.

4ud9rtjz

Üdv az Úrakak!

Segítséget szeretnék kérni!
Lineáris síneket és golyós orsókat milyen zsírral vagy kenőanyaggal kenjem mert gondolom a sima csapágy zsír nem igazán jó?

Előre is köszönöm!

keri

Én sima lítiumos csapágyzsírral kenem. Vékony zsírt válassz, kerékpár boltokban kapható kis kiszerelésű finom csapágyzsír, de szerintem bármelyik normális csapágyboltban is tartanak.
Lényeg, hogy ne legyen szilár adalék benne, mert az lefogja a golyókat.

Régen a Klávióék tartottak kis kiszerelésben direkt lineáris meg orsó zsírt, de miután kurmányunk kitalálta, hogy ez is jövedéki termék, azóta nincs nekik.

RJancsi

Én HILTI zsírt használok. 130 mm2/s a viszkozitása, áttetsző sárgás fehér (libazsír kinézetű). Állítólag korróziógátló hatása is van, elég jól bírja a meleget is. Nem a CNC-hez vettem, a szögbeverőmhöz adták, de jobbnak találtam, mint a Shell líthium bázisút (az volt még itthon).

4ud9rtjz

Köszönöm a segítséget mindenkinek!!!

ecp4rs0md

Segítséget kérnék a képen látható alkatrész beazonosításában ill. értékének meghatározásában (ha van) [#vigyor2]

svejk

Az értéke amennyiben Neked került, plusz egy tisztességes haszon.

kmajer

12A-170V lepteto hajtas encoder visszacstolasi lehetoseggel. Master-slave direktben es meg sok egyeb extra. Nekem van kb 6-8db 100Eur/db-er vettem...