Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

[#taps] Nem szaporítod a szót. [#vigyor2]

000000000

Meg azt is figyelembe kell venni hogy mégis mire lenne használva, mert ezek a főorsók erősen főlé vannak méretezve !
Másik példa a BF20-as eredeti áram visszacsatolt DC főorsó motorja egy ugyanakkora aszinkron motorra kicserélve ég és föld volt a különbség.
És nem a DC motor javára !
Ugyanez a gép ugyanakkora teljesítményű AC szervóra cserélve még brutálisabb forgácsolásra lett képes.
De hobbi szinten ahol 1-2 tizedes fogásokkal kapirgálnak oda totál felesleges 11kW !
750 Wattos motorral Certal-ba egy 60-as lapkás marófejjel 5mm-es fogást lehet venni ! (1:2 áttételben)
1:4-es áttételben meg már az öntvény váz képtelen elviselni rezonancia nélkül amekkora fogás lehet vele barmolni.

ANTAL GÁBOR

Ebből aztán kiszámolható a hajtómű hatásfoka   :n= 25 1/min
omega = 2.61 1/s   M elm = P/omega = 370/2.61 = 141.34 Nm
 Eta = 142/141.34 = 1,004 vagyis 100.4 %

Tudnak ezek a NORD ék [#vigyor4]

Az igazsághoz az is hozzá tartozik hogy egyáltalán nem biztos a 25 1/min kimenő fordulatszám ( ami névleges érték )   Viszont az megállapítható hogy a homlokkerekes hajtómű közel 100% os ( én 94-96% ra saccolnám ) tehát  ennek birtokában akár adatlap nélkül is hozzá lehet jutni a kimenő nyomatékhoz

Ps a 370 wattot ( AC motor ) én leadott ( tengely ) teljesítménynek értelmezem , ami egyáltalán nem biztos ebben a reklámoktól hemzsegő( netán kínai ) világban  ( réznek eladott vezeték valójában alu , golyóscsapágy golyó aminek golyóscsapágyacélból kellene lennie szénacélból  készül  stb)

ANTAL GÁBOR

homlokkerekes = kúpkerekes

remrendes

Soha nem pont akkora lesz a fordulata, mint amennyit irnak a katalogusban. Pontos ertek csak az adott hajtomutipus adatlapjabol derul ki, arajanlathoz ok szoktak csatolni. De ez igy van a SEW-nel vagy a Bonfignal is.

ANTAL GÁBOR

Minthogy az aszinkron motor szlipje is változik a terhelés függvényében  , Csak arra próbáltam rávilágítani hogy ismert ( saccolt ) hatásfokú hajtómű esetén nem is kell adatlap a nyomaték gyors megbecsüléséhez . ( kúpkerék homlokkerék bolygómű)

Csigánál igencsak más a helyzet -de ott is szeretnek- ( főleg az olaszok ) kozmetikázni . Aztán csalódás éri az embert

szf

Tudja valaki milyen eszterga ez és mennyit érhet.

remrendes

Epp hajtomuvet keresem reggel, szoval tenyleg epp arra jartam.
Egyebkent igen, a Bonfig nyomateka papiron joval nagyobb tud lenni a konkurenseknel. Ezt nehany hete en is tapasztaltam.

remrendes

jani300

100-200 de ez nagyon kényes téma .
Üzletelni ne vágj bele ,ha az lenne a cél .
Nekem a nem frissen festett tetszik , másnak nem .

sanyi84

Tanuló gép, tanulóktól talán... Ilyenen tanultam anno. Kutya vacsorája-szerintem. Én csináltam rajta olyan kúpot hogy naplót átszakító egyes lett a mérőeszköz használat. Ráejtettem a kúpra a kúpos idomszert, picit megszorult... Nem tudom azóta leszedték e már :) .

szf

Gyári állapotban van kb 30éve állni látom.
De most felkínálták nekem.

jani300

Így azért más .
Vbodi ilyen gépen dolgozott , remélem mond valamit .

niu7vyvp0

Sziasztok,

Az alábbi videóban milyen módon van megoldva a munka darab rögzítés? Olyan mintha 2 lap rétegelt lemezt tennének fel egyszerre de hogyan rögzítik?

Köszönöm :)

000000000

Erre gondolsz ?
Mert ez egy mezei vákuum asztal !