Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

Erre igen, de volt olyan rész mikor előbb feltett egy vékony lapot és arra tette a fel a vastagabbat, a vastagot mi tartja ott a helyén? Mert gondolom a vékony azért kell, hogy ne marjon bele az asztalba véletlenül se. Gondolom én :)

000000000

Vákuum asztalra szoktak tenni egy vékony MDF lapot, hogy ne marják szét az asztalt.
Azon keresztül is odafogja annyira amivel még simán megmunkálható a felette lévő rétegelt lemez.
És ha átmarja a felső anyagot akkor sem engedi el. (nem kap fals levegőt)
De ezek 1000 éves cnc-s trükkök !

niu7vyvp0

Hát ezt nem gondoltam volna :)
Köszönöm a felvilágosítást :)

ecp4rs0md

A Heidenhain mérőléchez más kijelzőt csatlakoztathatok, és működni is fog? Amit néztem az a Ditron D503 ezt vennék ha jó hozzá és esetleg a fórumon nem találok eladó bontott Heidenhain-ost.

000000000

Az adott kijelző TTL szintű két 90 fokkal eltolt kvadratura jeleket fogad. ( amit egy szabványos enkóder is kiad, A-B szignál )
Ha a mérőléc és annak a felbontása is belefér a kijelző specifikációiba akkor működni fog.
Viszont a Heidenhain elég egy vicces brigád és sok olyan mérőrendszerük van ahol 1 Voltos szinusz kimenete van az eszköznek.
Ekkor viszont esélytelenek nyugalmával...

ecp4rs0md

Lefényképezem a táblát a mérőlécen abból megállapítható, hogy jó lesz-e?

ecp4rs0md

Lehet ezt ellenőrizni valahogy,hogy egyáltalán jó-e?

000000000

ecp4rs0md

Akkor ezt akár ki is dobhatom?

szf

Soha semmit nem dobunk ki!

svejk

Nem-nem... van megoldás rá.
Bár nem olcsó még a barkács sem.
Persze kérdés mekkora felbontás kell.

svejk

thayscj6c

Hali!
Ez egy mezei asztal saját készítésben. Az, hogy mekkora anyagot tart meg függ a szivattyú teljesítményétől.

000000000

De azt is tedd hozzá amennyiből tesz rá egy analóg TTL átalakítót annyiból az összes mérőlécet lecserélheti valami névtelenebb gyártóéra !

niu7vyvp0

Jól nézki :)
sajnos az én gépem túl kicsi, de majd a következőt már praktikusabban próbálom megépíteni :)