Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

z2a2u8wf

Ahány frekivalto megfordult a kezembe még az is előfordulhat.

svager

A PAr menüben állitgasd,ne a STUP-ban

z2a2u8wf

Megvan. A setup menüben allitsak vissza mindent vagy maradhat?

ecp4rs0md

Valaki tudna nekem abban segíteni,hogy a képen látható műszer a lakatfogós részén nem működik mármint folyamatosan változó értéket mutat ha nincs benne kábel akkor is ugrál a többi funkció jó. Valaki javít ilyent itt a fórumon? Előre is köszönöm a segítséget!

yib437a3v

Sziasztok.
Érdekelne,hogy lehetséges-e párhuzamosan kötni(vezérelni)négy step motor vezérlőt?Step-dir jelekkel megy,és van benne galvanikus leválasztás.A meghajtó egy CSMIO-IP/M 4tengelyes vezérlő.4darab Z tengelyt kellene szinkronban vezérelnem.Megoldás lehetne,hogy 4db Z helyett Z,A,B,C-t vezérlek,de akkor nem használható a G81,G83...stb fúróciklus.

D.Laci

Esetleg párhuzamosan kötni a step/dir jeleket?

yib437a3v

Ez elég egyszerű megoldás lenne,és nekem is megfordult a fejemben.Csak azt nem tudom ,hogy a négy vezérlő nem fogja-e túlterhelni a CSMIO-IP/M kimenetét,ami 250mA lehet,és hogy ha párhuzamosan kötöm őket,akkor nem fog-e elszállni valami?

000000000

Ezt már kifejtettem , de akkor újra !
A leadshine vezérlők opto bemenete (step / dir) 5 volton 12.88 mA vesznek fel / port !
Ha más a vezérlőd akkor :
Fogsz egy labortápot beállítod 5 voltra aztán egy multiméterrel sorba kötve megméred ! (használható DC 5 voltos bármilyen más táp is)

ENNYI!!!

Mielőtt az agyas kötözködők belekötnének a legtöbb labortáp kijelzése 0.01 Amper ezért kell a multiméter !
!

B.Zoltán

Rakjál be egy 7407-es TTL IC-t, de más típus is jó 15-20Ft 6 léptető motort ráköthetsz.
Ha itt lennél a közelbe adnák egy zsákkal.

Csuhás

Off  
Tud valaki ajánlani egy szakembert aki egy gázfűtés szerelést megcsinál nálam Fóton. Tokkal vonóval, papírozással együtt. Akiket eddig kerestem azokról sütött hogy nem akarnak dolgozni, alig hajlandók árajánlatot adni, azután ha rákérdezek akkor kiderül hogy pár százezres tételekre nem is gondoltak. Tele az egésszel a hócipőm.
On

LittleSV

Ez mit jelent konkrétan? Meglévő kéményes gázkazán cseréje kondenzációsra, csak a kazán és kémény cseréje, tervezése, engedélyeztetése? Vagy új telepítés?

Csuhás

Jelenlegi konvektorok kiváltása, kondenzációs kazánra és radiátorokra. A régi gázcsövek bontása, fűtés csövezés, szerelés, kémény ( vagy csak lyuk a falban), gázterv stb.

kg0sy39yf

Belefogtam egy kis ARDUINO-zásba.
De már a legelején elakadtam! [#guluszem1]
Nem csinált már ilyet valaki?? Aki telefonos segítséget nyújtana??? [#phone]

A gondom a következő:
Arduino UNO + CNC shield
Rádugom a gépre, felismeri USB Driver telepítve.
Megpróbálom rátölteni a FLASH-t, de az hibaüzenettel mindig leáll! [#fejvakaras]
Az UNO jó Multifunkcios Shield-el mindent elfogad.

d30xhrezp

Szia!
Feltöltésnél a shield ne legyen az uno dugva,
úgy töltsd fel a programot.
Üdv.

kg0sy39yf

Majdnem!
De segített!
Rossz könyvtárból erőltettem a GRBL-t.
[#taps]