Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Messer

Segítőkész fórumtársat keresek, aki egy Hitachi S100 frekiváltót (megfelelő díjazás ellenében) beállítana egy kínai 1kW "föorsóhoz".

Messer

Lehetőleg Veszprém megyében. [#worship]

5fgy7npup

Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy Pronterface mindeg ezt a error kódot dobja ki!!(unsopperted statement ) ennek mi lehet az oka??

vjanos

Valami olyan gkodot adtál neki amit nem támogat.

5fgy7npup

Tudtok ajánlani valami olyan programot amivel tudok normális g kódot késíteni? amit persze gcode formátumba menti el!

Messer

000000000

Egy kis szakmai kérdés lenne nem igazán CNC, de hátha van itt aki tudna segíteni benne.

Nos van egy 180kg-os asztallap amit mozgatni szeretnék vízszintesen lánc hajtással. mekkora motorral tennétek ezt? Nem kell precíziósnak lenni csak 200kg-ot kellene tudni mozgatni lassan köszörült tengelyeken. 0,4 kw-os motor egy lassító hajtóművel elég lehet?

A másik hogy ezt a 200kg-ot meg kell tudni emelni és tartani 50mm-el. Mekkora munkahengert tennétek alá?? SZokásos 7 bár nyomással.

Köszönöm előre is aki segít benne.

Szalai György

Ha jól számolom, 7 bár nyomás mellett a 63 mm dugattyú-átmérőjű munkahenger már megemeli a 200 kg terhet.
(222,57 kg-nál lenne balanszban.)

A motor kérdésre nem tudom a választ, ahhoz még kell pár adat, meg ismeret.

ANTAL GÁBOR

Egy magánlevélben ment az eredmény

000000000

Nagyon köszönöm mindenki segítségét :)

remrendes

Kivancsisagbol megneztem egy 370W-os kupkerekes hajtomu adatlapjat. Egy kisebb Nord verzio (SK92372.1) ezzel a motorral 25rpm-en 142Nm-t tud.

000000000

Ez jól hangzik :) Így már el tudok indulni ezen.

000000000

Már csak egy kérdésem maradt egy saját projekttel kapcsolatosan.

Van egy gép amin van egy DC 11KW-os motor. Ki akarom dobni a DC vezérlést és 3 fázisú normál AC motort tennék bele. Van valami konverzió, hogy a 11KW-os DC motor teljesítmény milyen AC-nek felel meg?

svejk

Szalai György

A teljesítményük lehet egyenlő, de a gép nem a teljesítményt használja, hanem a fordulatszám/nyomaték jelleggörbe egy szakaszát.
Na az ég és föld, ráadásul elektronikusan szabályozott (vagy csak vezérelt) motor esetében sok minden függvénye is.