Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

A 160-asok arról voltak híresek ha valaminek nekiütődött a hatalmas hűtőborda leszakította a ráragasztott smi panel fólia   forrasztott csavar részénél . Oszt lehetett a zsebbe nyúlni mélyen . Amúgy viszont jó volt vele hegeszteni pedig fojtó tekercset sem tettek bele .

KoLa

Ha majd az enyém elromlik,Neked fogok szólni, rögvest!
De jó hogy már, ezt is tudjuk![#worship]

fn47xk7ei

Ne romoljon el ! Az invertereseknél mindig sokba kerül a javítás. Én max csak abban tudok segíteni , hogy ismerem a legjobb szervizes emberkét aki anno kezdte szervizelni a Gys-eket és már vagy 10 éve vállalkozóként javít mindenféle invertres hegesztőt-plazmavágót mondhatom profi módon . Az ő telefonszámát megadnám és kész .

PSoft

Én ezt a típust használom, már vagy 6-7 éve.
Nincs napi használatban, de sokszor volt egész napos "csarnokhegesztési" munkája is.
Soha nem volt vele problémám, szerintem, "jó fajta" otthoni "barkács" inverter választás volt.
A sárga LED szerintem csak...dísznek van a frontlapján.:)
(még, sose világított)

Bicska

Ezek szerint az a konklúzió, ha egy sokéves Gys inverter elromlik, akkor inkább kuka? Nem hiszem, hogy 30k-t (ha zsebbenyúlós)érdemes lenne rákölteni.[#nemtudom]

fn47xk7ei

A te géped jobban és átgondoltabban van megtervezve és ha összehasonlítod  akkor ugyanannyi alkatrésszel van szerelve mint a Gys 160 A-ese és mivel csoda az elektronikába sincs így jobb az alkatrészeknek ha nincs túlterhelve . De gondolom ezt te jobban tudod villamos szakemberként . A 100 A-esek szinte semmit nem érnek .Persze érdekes mennyire hasonlók a panelek - egyik pedig Francia a másik Olasz a harmadik Kínai .[#guluszem1]

fn47xk7ei

Van akinek sokáig kitart a gép - én inkább általánosságban vagy inkább statisztikailag tettem megállapítást .

fn47xk7ei

Az első fényképen az Olasz 140 A-es látható a másodikon a Gys 160 A-es .

000000000

Én még mindig maradok a vasmagos szörnyetegeknél mint ezeknél a tenyérnyi bohóckodásnál !
Ott van a CO gépem abban egy hegyomlás vas van.
30 fokban mikor egész nap rácsokat hegesztettem csak akkor oldott le a hővédelem egyszer.
Csak viszonyítási alapnak, 15 kilós tekercs 2/3 része ment el akkor.  (a melós gatya és kabát színét kiszívta az ívfény akkor)

fn47xk7ei

.. és még nem fejeztem be a Gys-ek szapulását . A GYSmi 161-esnél meg még némelyik verziónál a hálózati egyenirányítót is rátervezték az smi panelre , hogy annak hője is azt terhelje .

fn47xk7ei

Co2 hegesztő nekem is trafós van és a plazmavágóm is egy NDK-s turmixgép csak az MMA-s hegesztőm inverteres (az egyik) mert a trafósok azért tovább üzemelnek statisztikailag . Az inverteresekre jobban kell figyelni - pld. időnként levenni a burkolatot és levegővel kifúvatni mivel a hűtőbordák hamar elkoszolódnak ha használják a gépet , vagy kényesek például ha egy hosszabbítóról használják a sarokcsiszolóval amin aztán a feszültség esése miatt összeomlik a vezérlése , stb.

000000000

Aggregátoról 1 pálcát nem tudnál lehegeszteni és már robban is az elektronika.
Vannak gépek amik kimondottan aggregátoros üzemre tervezettek, azok némileg jobban bírák a strapát, de az árán is érződik.

fn47xk7ei

Így van és mégis sok inverteres hegesztőgépre ráírják , hogy aggregátorról is üzemeltethető pedig csak egy kis fojtó tekercset tesznek a hálózati egyenirányító elé ami bizony nem oldja meg a feszültség esés okozta problémát . Az aggregátoros üzemeltetéshez a PFC-s gépek a megfelelőek .

ANTAL GÁBOR

Két csapatot is ismerek ( néha javítom az áramfejlesztőjüket ) akik évek óta sikeresen hegesztenek terepen aggregátról . Minthogy aggregát és aggregát között óriási különbség van

Az övék : elektronikus fesz-szabályzóval ellátott forgódiódás szinkrongenerátor . A korábbiakkal amelyek csúszógyűrűsek voltak szintén elektronikus gerjesztéssel azzal is gond nélkül ment a dolog .
 Az aszinkron generátor ( a kondis ) az felejtős. Compaund gerjesztésűt nem volt alkalmam tesztelni

000000000

Nekem is van 3.6kW-os aggregátor (elektronikus, csúszógyűrűs) simán képes szétverni ezeket a PFC nélküli hegesztőket.