Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fpd0kbd4

Igen a felhasználás célja és az igények,pénztárca függőek."kis pénz,kis foci" Esetemben a kérdés. Ha már megvannak bizonyos alkatrészek ,a várható kompromisszumok mellet,érdemes-e vele foglalkoznom?

Csuhás

"Normálisabb műszereknél bele van kalibrálva a mérőzsinór.
Még normálisabbaknál pedig van zero adjust lehetőség. "

Az annál is normálisabbak pedig négy vezetékkel mérnek ( kelvin mérő befogóval )

000000000

Ismerem, de nem akartam ágyúval vérebre menni, csak simán a normál körülményeknél maradni.
Míg egy jobb műszert 20-30ezerért már hozzávágnak az emberhez az általad írt csodának a mérőzsinórját se mutatják meg ennyiért ! [#hehe]

jani300

A méretezésetek ,természetesen jó !
Csak a dobozra írt értékek alapján írtam , amit írtam .
Az én dobozra írt 160 A -om is csak karosszéria munkára elég , ot néha egy fokozattal érdemes visszavenni .
Én úgy gondolom csak beszélgetünk , vitában esélyem sem lenne :)  [#integet2]

Csuhás

Nem feltétlenül, például olcsón vehetsz hazai gyártású multimétert ami négy vezetékes módban is mérhet ellenállást:
MEV Tr-1665-b

000000000

Jaj neee, pont ez a vakera oldal ?
Ok hogy a licit 3000-en áll, de van még 4 és fél nap a lejártáig.
Aztán jön a köccccsög eladó meg az őt szopkodó haverjai álnéven és veri fel a licitet ha kevesli az árat.
Nem egy ismerős beleszalad hasonló hosszúcicibe !
Egyik haver is licitált egy berendezésre, de mikor az ár már nagyon megszalad kiszállt.
Rá pár órára az eladó megkereste, hogy van neki egy másik ugyanilyen a megszólalásig egyező, de még a gyári száma is ugyanaz készüléke.
Az Ö által ajánlott áron eladná neki.
Hát amit kapott az eladó azt nem tette zsebre !  
Tehát kerülöm is az ilyen oldalakat !

Csuhás

Aha, úgy látszik akkor én naiv vatera használó vagyok.
De egyszerűen csak rákerestem MEVes multiméterre és ez volt az első találat. Egyébiránt gondolkodom egy ilyen multi megvételén, volt MEVesként, nosztalgiázni egy kicsit.

svejk

A MEV-nek volt egy direkt 4 vezetékes szimplán csak mOhmos ellenállásmérője.
Akkor volt mint egy 80-as évekbeli komolyabb zsebszámológép.
Természetesen ICL7106 lakozott benne.
Szinte puritán kinézetű volt az elején egy toló méréshatárátkapcsolóval.

A tipusára sajnos nem emlékszem.
Szerettem, kisméretű könnyű műszer volt.

em8g9226t

Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem ,adott egy használt CNC marógép vezérlővel mindennel nemrég vettem,a problémám az ,hogy az Y tengely 1 irányba mozog csak (2 motor hajtja direktbe egymással szembe) Mach3-ba beállítottam a vezérlőhöz szükséges kiosztásokat , szóval nem tudom lehet el van kötve valami. Ha valakinek van valami ötlete esetleg megköszönöm.

000000000

Gondolom a PC-t nem vetted meg hozzá.
Akkor kérd el az eladótól a Mach3 főkönyvtárából a XML file-t és írassad felül a sajátodat vele.

fn47xk7ei

Tudom , hogy szeretsz kötekedni de olvasd el még egyszer amit írok : "ÍVFESZÜLTSÉG" !Az üresjárati is elég függő mint a transzformátortól de főleg a technológiától (MIG-MAG, MMA, TIG, stb.)De felőlem azt hiszel amit akarsz mert biztosan jobban tudod mint a hegesztőgép tervező mérnökök - úgy , hogy hajrá Pál .

fn47xk7ei

Az U0 az üresjárati feszültség de kutyára nem érdekes - terhelt állapot már jobban (U2).

fn47xk7ei

.. és persze itt nincs szükség gyújtófeszültség minimumra mint például az MMA-ban mielőtt azzal érvelnél .

000000000

Nem azt kérdeztem, hogy kötekszem vagy sem hanem miért annyi amennyi ?

svejk

" ívfeszültség "V"=16 + ( A x 0.04) azaz 100 A esetén 20V-os , 200 A-nél 24V-os ívfeszültséggel jó számolni"

Ez valami ökölszabály, vagy a műszaki irodalomban is megtalálható?
Huzalvastagságtól nem függ?

Érzésre keveslem a 24V-ot a 200 A-hez, én úgy tapasztaltam ilyenkor nagyon fröcsög, nem egyenletes az ív.

A látókörömben levő gépeknél 1-es huzallal 80 mm-es átmérőn hegesztve a 200A-hez úgy 27-29V társul, hogy jó legyen a varrat.