Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Ja, és úgy 9 m/perc körüli huzalelőtolás.

svejk

És hogy teljes legyen a kép a 80-as átmérőt kb.  2,5-3 ford/perc körüli forgatással hegesztik.
Igaz két soron, így biztos ez is módosíthatja az alapadatokat.

jani300

Berakok egy 6voltos kis trafót a középmegcsapolás és a test közé , isten bizony :)
Jók a gyakorlatból vett hozzászólások ...

em8g9226t

A baj az hogy megvettem hozzá a PCt is de nemvolt rajta semmi ,nincs meg hozzá az xml,ebböl kellene kihoznom valamit ,eddig minden sikerült csak most ezzel akadtam meg amúgy a vezérlője egy régebbi HobbyCNCs vezérlő.

ANTAL GÁBOR

A Miskolci egyetemen írták: Hegesztéstechnikai zsebkönyv ( de nem férne a zsebedbe mert nagy alakú és kb 500oldal ) Az egyik szerző : Komócsin Misi a barátom . No azt vedd meg abban minden benne van  amit a védőgázas hegesztésről  tudni kell . ( Áramerősség  huzalelőtolás, kevert gáz ,szöghelyzet stb )

svejk

Én csak barkácsoláskor hegesztek nincs rá szükségem, de az a két összetartozó érték gyanút keltett bennem.

000000000

A legjobb az lenne ha a közeledben volna aki ért hozzá és Megnézné a gépet. Beállítaná, javítaná amit kell.
Én, megoldanám, de messze vagy Hatvanhoz.

fn47xk7ei

Igen , lehet mondani ökölszabálynak mert így tervezik meg a transzformátort . Hasonlók vannak számítási módok vannak AWI-ra is ( ívfesz= 10 V + (A x 0.04)V) vagy MMA ( ívfesz = 20 V + (A x 0.04)V ). De ez csak a transzformátor méretezésénél számít . Teljesen más fajta transzformátor kell bevont elektródához , AWI-hoz , plazmavágóhoz ( itt az eső jelgöbe a jó azaz a primer és a szekunder egymás mellé kerüljön ) ill. egy CO2 hegesztő főtrafóhoz ahol a szinte előírás , hogy a primer tekercsre kerül a szekunder . A áram erőssége természetesen még sok mindentől függ - előtolás sebesség , huzalvastagság , gázminőség ( co2-corgon között is nagy különbség adódik ), stb . De a Frédi trafójából kiindulva - az mondhatni az teljesen alkalmatlan egy CO2 hegesztő alapnak . Igen , Gábornak igaza van mivel én is azt a nagy hegesztési kézikönyvet szoktam forgatni mert sok érdekes dolog van benne komoly emberek által szerkesztve .

fn47xk7ei

Akkor bocs , mentségemre egyedül vagyok itthon és már délelőtt egy fél lityi bor volt bennem . Szóval elnézést ha erősen fogalmaztam .[#pias]

remrendes

De nagyban fugg a huzalatmerotol, kicsit pedig a vedogaztol is.
ps. Valamiert nem mukodik az [Internet link beszurasa]
http://www.esabna.com/euweb/mig_handbook/592mig3_2.htm

svejk

Basszus, ez még durvább mint Csikarc ökölszabálya!
Corgonszerűséggel 20 V-on 200 A 1,1 mm-es huzallal?
Mekkora huzalelőtolás lehet ez, 15 m/perc?
És vajon milyen gyökelőkészítésel?

Ha lesz lehetőségem ki fogom próbálni ezeket az értékeket.

svejk

Csak nem fér a fejembe....
[#t200p33743#] A képeden az ESAB trafón nem bírom kiolvasni az összetartozó értékeket.
Talán csak a középső a biztos, 190 A-hez 25 V tartozik.
A másik két párt megnéznéd?
Mindenesetre ezek valósabbnak tűnnek mint az ökölszabályos.

fn47xk7ei

Tudok más gép adattábláját is bemásolni és azokon is hasonló értékeket találhatsz - de mint írtam ez az ökölszabály a trafó méretezésére vonatkozik azaz hegesztés közben különböző okok miatt erős eltérés is lehet . A huzal átmérőnél is erős átfedések vannak az áramerősség meghatározásánál hegesztés közben . Az ESAB LKB azért tettem be mert nekem ilyen van . Adattábláján : 150A-23V , 265A-27V vonatkozik .Én legjobban a tekercselését ajánlanám mindenki figyelmébe ami szigetelés nélküli alu fazonhuzal élére állítva és így hézagosan tekercselve . Még a fojtó tekercsnek is ugyanilyen megoldásút tettem bele .

svejk

Oké, köszi az adatokat!

fn47xk7ei

Sok régi könyvem már a padláson van bedobozolva de ez a Hegesztési zsebkönyv itt van a szobámban elöl a polcon mert sok érdekes dolog van benne . Mostanság a leolvasztó hegesztés témát olvasgatom benne mióta előtérbe került egy szalagfűrész építése részemről - mert ugye én sem tudok egyszerűen gondolkodni .