Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

6nxdinzyn

Sziasztok !

Valamilyen ötletes órát szeretnék csinálni (DCF vezérléssel)Ami egy nagyobb térben is jól látszana.
Lehet mechanikus  vagy elektronikus vagy kombinált.
Csak beszéljenek róla[#taps]
 Az ötleteket szívesen veszem és előre is köszönöm

Csuhás

Első ötlet, ne dcf-el kísérletezz mert idehaza kicsi a térerő és minden vacak kapcsolós táp megzavarja. Egy olcsó gsm modul ma már olyan érzékeny hogy elég az ablak felé fordítani és már meg is van a pontos idő.

szf

Csináltam már hasonlót Plc-vel.2 ézékelő átlagàra szabályozott. UNITRONICS-al.Az ára miatt, akkor rendkívül akciós volt.
De tavaly télen sima arduinóval csinàltam ugyanezt csak ott on-off kellet.

6nxdinzyn

Csak ahhoz valószínű.kell egy SIM kártya is.Vagy rosszul tudom?

000000000

GPS modulra gondolt [#nevetes1]

6nxdinzyn

Oké kevertem a GSM-el Bocs

Rabb Ferenc

Létezik 2x100 ohmos Pt100 is. Talán nekem is van egy valahol. Csak vasárnap leszek otthon,  ha megtaláltam felhívlak.

000000000

Nem kevered, a kolléga kavarodott meg mert ő is GSM-et írt , de valójában GPS-re gondolt mert a GSM-et nem kell az ablak felé fordítani a csatlakozáshoz. [#nevetes1]

zozo

Én meg még mindig dolgozok és szentségelek.
Kétrétegű (ezüst-fekete) műa. táblába írtam szöveget.
Gondoltam adok neki egy kis alkonek-et, hadd legyen szép a mart felület.

Aztán kész, körbemartam, fóliát lehúzom...aztán mit látok?
-elkezdenek szürkülni a betűárkok! (ez a kurva alkonek dolgozik benne!)

Nekiálltam vízzel kimosni, semmi, féktisztítóval négyszer kimostam, semmi. Szürke, ronda!

Reggel vinnem kell, de én már neki nem állok újat csinálni.
Legfeljebb megfestem reggel az árkokat.

-Vagy van valakinek ötlete?

Tanulság: -soha alkonek ilyen kétrétegű műanyag lemeznek!

PSoft

Én víztiszta, öntött plexivel jártam hasonlóképp.

Lézerrel gravíroztam, gondoltam a rajt maradt "porát" letörlöm egy darab alkoholos ruhával.
Így is tettem. Szép, csillogó,és tiszta lett a felület.
Úgy...tizenöt-húsz másodpercig, így is maradt.
Aztán, a szemem láttára kezdett "pókhálósodni",és kb. fél perc alatt hullott atomjaira, mint egy kiütött szélvédő.
(én...újracsináltam):)

Tanulság: -soha többet alkohol a lézerrel megmunkált plexinek!

Csuhás

Így igaz én írtam el a rövidítést, természetesen GPS modulra gondoltam.

zozo

Ez se rossz történet[#nevetes1]
Újra csinálnám, de a maradék anyagom pont nem adja ki.

Jobban megnézve a felületet, apró kis porok, (talán tized mm-es) szépen ráragadt az ezüst felületre pár helyen. Körömmel azért le lehetett kaparni.
Megoldotta az alkonek és odaragadt.

Most a lavór alján van vízben, reggelig vagy belefullad, vagy megtanul úszni, nem érdekel, de hátha csoda történik vele :)

korbendallas

Mi van akkor, ha 4 vezetékesre állítod a szabályozót és úgy kötöd be a 2 pt100-at?

kuner

Valaki elárulja, hogy hogyan lehetett keresni itt a fórumon szavakra? Valaki valahol írt atmega644-es ac servo-ról, azt keresném, de nem találom, és nem tudom hogy kell keresni [#falbav]

ANTAL GÁBOR

Szia ! a klasszikus 4 vezetékesnél 2-2( egyen potenciálon lévő ) vezeték megy be a szabályzóba   De a forrás impedanciája 100 ohm .  Nekem az a bajom hogy ha párhuzamosan kötöm akkor 50 ohm lesz a forrás , ha sorosan akkor 200 ohm

Ha azt a kontroller megtáplálja egy áramgenerátorral akkor a soros esetben a feszültség a duplájára nő . ( pl 1mA es megtáplálásnál 200mV lesz a korábbi 100mV helyett ) Az ADC ezt látja és ebből dolgozik   Persze lehet egy egyszerű skálázással át lehet verni ( szorzás 0.5 tel )
 Ma felhívom egy kereskedő cég szervizesét