Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

szabo janko

Üdv
Szerintem egy kemencében ha nincs keringetve a levegő akkor más más hőmérsékletek lesznek alúl-felül elején-végén.Ha két hőmérőt( Pt 100-at) teszel akárhogy kötöd átlagot fog mérni,ha osztod kettővel, ha szorzod kettővel.Az igazi az lenne ha két szabályozóval méred. De akkor meg az a kérdés melyiket veszed figyelembe , esetleg valami logika alapján súlyozod őket. Szerinte a legjobb ha ugyan több helyen is mérődik de keverni kell a levegőt. Persze nem tudom hány fokot kell tartani.

Szalai György

Esetleg egy érzékelő választó kapcsoló lehet megoldás?
Majd a tulajdonos eldönthetné magának, hogy az általa kért két mérési pont közül mikor melyiket szeretné használni.

Nekem ezzel (a technológia ismerete nélkül) az lenne a bajom, hogy nem a fal melletti hőmérséklet érdekel, hanem a középső. Ahhoz meg ott kéne mérni, vagy esetleg átlagolni a két fal melletti értéket.

kgke69z6n

Szerintem a legjobb az lenne, ha találnál olyan vezérlőt, aminek két bemenete van. Szabályozni a két érték átlagával kéne és beállítani, hogy egy bizonyos  eltérés (amikor elromlott az egyik érzékelő) felett kiálljon hibára.

fpd0kbd4

A linken szereplő műszer lehet, hogy megfelelne.

MAXTHERMO

49db863y8

Szervusz Ferenc!
Szépen alakul a faesztergád,gratulálok hozzá.Remélem hamarosan látunk róla videót működés közben.Azt szeretném megkérdezni Tőled ,hogy a V késeket honnan szerzed be.
Üdv:László

ANTAL GÁBOR

Mindenkinek köszönöm az ötleteket . Az alap egy régi szárítószekrény ahol két helyen mértek egy régi egyedi elektronikával ..  A metodikát a megrendelő szeretné megtartani . Közben tájékozódtam . Talán lehet olyan 4-20 mA es távadót kapni ami PT50 et tud fogadni . A két PT 100ast párhuzamosan lehetne kötni. A távadó jele mehetne a szabályozóba .   Egyenlőre nem került a látókörömbe olyan szabályozó ami PT 50 et vagy PT200 at tud kezelni

Természetesen a legegyszerűbb az lenne ha egy helyen egy
 PT 100 al mérhetnék .  A Fédi műszerét ismerem .Többet beépítettem már a 48*48 as ból   Jó a PID e !!! ( az olasz  LAE nak meg nem !)

niu7vyvp0

Sziasztok,

Gépemhez szeretnék csinálni új "porfogót" ajtókeféből, viszont mindenhol csak 20mm sörte hosszal találok. Esetleg tud vki olyan helyet ahol van 40-50mm sörte hosszal is?

Köszönöm!

Szalai György

niu7vyvp0

Ez hasonlít a sima seprő sörtére, ami kicsit "merev", én ilyen "lágyabbra" gondoltam, ez szebben hajlik munka közben.
dust shoe

Szalai György

Igen. Ha keresek egy olyan beszerezhetőséget, akkor majd elárulod, hogy neked piros kell.
Sok szerencsét.

niu7vyvp0

Ne haragudj, nem akartalak megbántani, de ezért írtam ajtókefét, mert abban ilyen lágyabb sörte van. Amit te linkeltél, olyannal már próbálkoztam és sajnos nem vált be.

6rk75uezn

Valakinek van tapasztalata golyós fióksinekkel?
Mennyire pontosak,és mennyit kottyannak a jobb fajták?
Fúrószár élező szánjának szánnám 2db egymás mellett.
Persze védeni kellene a portól.

Szalai György

Nem kottyan, mert feszített szerkezet. Hajlik. Lemezből van.
Pontosság alatt mit értesz egy fiók sin esetében?
Léteznek vastagabb kivitelűek is.
Rövid mozgásúton, kicsi erőre (finom köszörülés) lehet, hogy elég keveset deformálódik.
Nem ezt választanám.

6rk75uezn

Köszönöm György.
Akkor keresek valami másik alternativát.
Ötlet esetleg?

6rk75uezn