Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

h3hbzktn

Sziasztok!
Nem tudom, hogy ez itt megengedett-e, de meg szeretném kérdezni, hogy szerintetek mennyiért tudom eladni az alábbi enkódert. Állapota:szinte új, csak kipróbált
SICK DFS60B-S4PA10000

svejk

Itt általában 5-10 ezer közt van fizetőképes kereslet encoderekre.
A Tiéd elég finom darab, no meg aki ilyet keres már évek óta annak biztos többet is ér.
Az ebay-es árakat felejtsd el, azon az árakon ott sem kapkodják el.

Egyébként ha nem vagy tisztában vele mit ér, tegyél rá egy tisztességes hasznot arra amibe neked került és mindenki örülni fog.

István83

Üdv!
Mély húzásban jártas szakemberektől kérdezném.
Mennyire járható,kivitelezhető 35*35*2 saválló zártszelvénybe 39.5 mm-es hengeres tüskével belemenni,hengeresíteni a belsejét 20-25 mm hosszan.Menyire marad esetleg sarkos?G5/4 menetet szeretnék bele.Meg még az érdekelne a zártszelvény hegesztése nem-e reped el.Nem tudom mennyire megválaszolhatóak ezek a kérdések.Előre is köszönöm.

Révész Richárd

Tudom nem ezt kérdezted, de nem egyszerűbb hegeszteni rá egy karmantyút?

h3hbzktn

Raktárkészlet felszámolásból van, ezért a "vételár" alapján nem igazán tudom belőni[#vigyor0]
Én olyan 40-50 ezres árra gondoltam mivel sajnos doboza és csatlakozója (bár az gyárilag sem jár hozzá) nincs meg, csak egy kupak. Szeretném eladni egy hónapon belül. De közben az is motoszkál bennem, hogy nem kéne elherdálni.

svejk

Próbálkozz... de kérlek ne rakd fel ide hetente ezen az áron.

s7manbs8

Mennyi a felbontása, miylen a kimenete és menyni fordulattal lehet hajtani ?

Csuhás

Linkelve van a encoder adatlapja, abban megtalálod a válaszokat.

s7manbs8

remrendes

Otvozettol fugg. Volt olyan kinai gep, amit nem tudtam TIG-gel hegeszteni, miert elrepedt a varrat mellett. Ha te veszed az anyagot, ami valoban 1.4401 (316), akkor azt fogyoelektrodaval es TIG-gel is tudod hegeszteni. Illetve ha csak rozsdamentes, akkor is, csak az 1.4301 (304) anyagminoseg.
Menetes celra pedig vannak hegesztheto fittingek.

István83

Egyszerübb,de nagy darabszámnál gazdaságosabb lenne húzással.A minta darabokat mi is hegesztéssel készítettük.

István83

Azt elfelejtettem oda írni,hogy belső menetről van szó.

ywathzay

Akkor egyszerű a helyzet, ki kell próbálni. Ha nem készített ilyet még senki, nem fogja tudni neked elméletből elmondani, hogy szakad a varrat vagy nem. Szerintem nem szakad, mert ha a semleges szálon méred, a zártszelvény kerülete kb 20mm-el több mint amit a 39.5mm cső igényel, a sarkai nem fognak "kerekedni", így marad benne anyag rendesen. Ha mégis készül egy próbadarab, tájékoztathatnál minket az eredményről.

István83

Szia!
Az én számolásom szerint 0-ás.
35*35*2 zártszelvény esetén belső méret:31*4=124mm a kerület,ha figyelmen kívül hagyom a minimális belső rádiuszt.A kör átm.:39,5*3,14=124,03mm a kerület.És ebbe menne a menet. Légyszi javíts ki ha nem jól számoltam.

ywathzay

Való igaz, nem jól számoltam a körméretet, te viszont úgy számoltál ahogy neked ideális lenne. Hajlításkor, mélyhúzáskor mindig a semleges szálon kell az anyagszükségletet számolni, ami a falvastagság felénél van. Ha így számolod ki akkor egy külső 3mm rádiuszt figyelembe véve a zártszelvény kerülete 128.4mm, a cső kerülete meg 130.4mm, ami akár jó is lenne ideális esetben, de ott a nyúlás meg egyéb nyalánkságok, és valószínűleg hidegen a zártszelvény sarkai nem fognak felsimulni a 39.5mm dugóra, mert a megmunkálás során az élek biztos hogy sokkal merevebbek lettek mint az oldalai. Nem marad más hátra, tenni kell egy próbát.