Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

A "helyi adottságok" szerint, azt visznek el...amit én mondok!:)

jani300

Itt rakhatsz rá akármit , egyből szétkapják ...
Motor alu eltűnik , kaszni marad . A GONDOSABBAK MÉG A BURKOLÓ LEMEZT IS LENYÚZZÁK .

szf

000000000

Mert nincs megnevelve a kisebbség !
Itt a belét kihúzzák az ilyennek !

jani300

Gárda ?  :)
Emeltem a kerítésen , máshol van roti meg betonvas tüskék  

[#nemtudom]

kaqkk007

Én kb 5 évig szinte naponta habosítotattam újra átnedvesedett gorenje ládákat , de miért nekem írtad hogy te már csináltál ilyet ?

keri

Klímának vagy párátlanítónak gyenge :)
Nem bírja a motor a folyamatos terhelést, amit egy rövidre zárt termikus kör jelent (nyitott hűtőajtó)

PSoft

"Nem bírja a motor a folyamatos terhelést,..."

Hát ettől, nemigazán tartok!
Hogy miért?

Öreg 200L-esszekrény! Valamikor a ྌ-as években gyártotta a Litván AB 'Snaigė'.(hűtőberendezéseket gyártó cég)
Kb. 6-8 éve van félreállítva...

Az utolsó aktív éveiből legalább kettőt úgy teljesített, hogy a kompresszor állandó üzemben, a nap 24 órájában ment.(rossz volt a hőfokszabályzója)

Végül is aztán, ezért lett lecserélve.(a zasszony, sokallta a villanyszámlát):)

PSoft

Jól sejtettem, ྔ-as kiadás a szekrény.:)
Kicsit közelebbről megnézve, a purhabbal se lesz sok dolgom.:)
[#eljen]

5kye5guy9

Sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni az alábbiakhoz:
át szeretném alakítani a Z tengelyemet, és az eddigi merev kuplung helyett szíjat tennék be. Kérdés hogy ebből milyet, mekkorát?
NEMA23-1.8Nm motor és 1605 golyós orsó közé.
Én T2.5-ös szíjra gondoltam. Vagy más fogazás/méret jobb lenne?
Áttételből nem gondoltam túl nagyot, mert eddig közvetlenben is elvitte, de gondoltam 1.25:1 lassító áttétellel kereken 0.01 mm elmozdulásra jönne ki egy step. Jó ez az elgondolás, vagy mást javasoltok esetleg?
Ha megvan a konkrét áttétel, akkor mekkora kerekeket célszerű választani? Úgy értem, hogy pl. az 1.25:1 összerakható 20-25 de 48-60 fogúból is.
A szíj szélességét hogyan válasszam meg?
Előre is köszönöm a tanácsokat!

000000000

Ezzel az 1.25:1 áttétellel maximum a felbontáson nyersz valamicskét, de erőt vesztesz mert hozzáadódik a szíj súrlódása.
Leadshine vezérlők tudnak 1000 lépés / körülfordulást is így a felbontásod kerek 0.005 lesz at eredeti felállással.
És a lényeg ezt mind szívás és erővesztés nélkül !
Sőt a Leadshine vezérlőkkel még nyersz is !
Megbízhatóságot, sebességet, időt.
De bizonyára vannak még mazochisták !

Révész Richárd

A T2.5 szíjat nem ajánlott szinkronhajtásra a gyártók szerint.
Inkább AT vagy HTD.

5kye5guy9

Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam. Az átalakítás oka nem az áttétel/felbontás változtatás. Ezt (ahogy írtad) most is megtehetném 1-2 DIL kapcsoló átbillentésével.
Merevségi okok miatt akarom fizikailag átépíteni a Z tengelyt, és gondoltam, ha már hozzányúlok, akkor kipróbálnám a szíj hajtást, ezzel lefelé tudnám fordítani a motort, és alacsonyabb lenne a gép/súlypont.
Kb. mekkora áttétel kéne, hogy kompenzálja a súrlódási vesztességet?

000000000

Szerintem mindenféle áttétel csak veszteséget okoz a léptetőmotoros hajtásnál.
Mivel a léptetőmotor fordulatszám / nyomaték görbéje erőteljesen zuhanó karakterisztikát mutat.

D.Laci

Kivétel a tárcsa léptetőmotor.
De senki nem akarja kipróbálni :(