Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Akkor én is tennék fel, egy régi CO adattáblát.
És az egyik trafójáról egy képet. 28 négyzetcentiméter a vaskeresztmetszet trafónként.
Kettő darab, ilyen kétoszlopos trafó volt benne, 3 fázisú táplálással. A trafók ellent mondanak, az általános tervezési elveknek :)

fn47xk7ei

Miben mondanak ellent ? Csak xar a kivitelezés .

jani300

3 KVA  kellene tudniuk fejenként , szórótrafó jellegű a vasmag , külön vannak a tekercsek nem egymáson ,ez mondjuk hűtés szempontjából jobb .

fn47xk7ei

Szerintem nagyon xar kivitelezés . Elég gyakran leégtek ezek a trafók . Azok a jók ahol a szekunder csak egy rétegben van kívül azaz nincsenek egymáson a menetek . Ellentmondásossal én a THE-300-as gépen láttam ( ez bevont elektródás tirisztoros gép ) és a fele szekunder a primerre van rátekercselve a másik fele pedig a primer mellé . Hozzáteszem nagyon jó gép , ultrakönnyű vele hegeszteni .. mondjuk akkora fojtó van benne mint az általad lefényképezett komplett főtrafó . A másik pedig ( ezt régebben bontottam ) egy REHM WIG 200-as gép ahol egyenes jelgörbével rendelkező főtrafó után egy elektronika biztosította az eső jelgörbét .

jani300

A primer volt leégve ezen a szekunder hibátlan , de ebből már semmi sem lesz . Egy viszék 200h az van még , ezek a típusú gépek nagyon jó bevontelektródás gépek voltak jó a trafója de az is halálraítélt , 15 éve porosodik .
Amit linkeltél esab olyat akartam venni főtrafó nélkül , elmentem délután de szétaprították már , nem számít ...

fn47xk7ei

Én is elmondhatom , hogy elég sok gépet bontottam már de építettem is . Az az Esab gép igazából már nincs meg mert ugyan a képen nem látszik de a középső tekercse le volt égve . A gyári főtrafó cca. 180E lett volna bele és a gazdája - egy Miskolci radiátor gyártó cég - már nem vállalta a javíttatás költségét . Én meg ajánlottam érte 25E Ft-ot és megvettem . A főtrafót kicseréltem benne egy 250A-esre és úgy adtam el . Amit meg kivettem annak újratekercselése kijött pár ezer forintból majd beépítettem egy másik általam bontott ESS gép dobozába komoly ipari cuccokkal mellékelve ( 4görgős előtoló , 400 A-es Esab fojtó , WEL előtoló kártya , digitális panelműszerek , stb. ). Amire még vágyok az általam itt a sárga fórumon ( Cseha fórumtárstól ) vásárolt Kemppi RA450-es CO2 hegesztő főtrafójával egy jó vízhűtéses ipari gép megépítését .Emiatt bontottam szét a THE-300-ast , hogy abba beépítem de sajnos mostanában de még jövő évben sem nem tudok vele foglalkozni . Látható , hogy én is meg tudom bonyolítani az életemet . De a végére - nézd meg ezt a trafót , ennek jó a kialakítása , "szellős" .

remrendes

A huzalelotolas adja magat, inkabb az alkatresz es az aramatado nozzle tavolsaga a donto.

frob

Szia Csikarc
Ez a nagy hegesztési könyv hol lelhető fel?
Érdekelne nagyon!

Előre is köszi!
R.

fn47xk7ei

Van egy pár hegesztő témával foglalkozó könyvem de messze ez a legkomolyabb - Dr. Gáti József Hegesztési zsebkönyv . Érdemes antikváriumokban keresni mert újonnan 10E felett van az ára .

remrendes

Digitalisan is megfelel?

ANTAL GÁBOR

Szia ! ezt reklámoztam csak én Gáti József társzerzőjét ( Komócsin Misit)  preferáltam. Én annó tőle vettem mert amikor nyomtatnak egy ilyen művet a szerzők sok példányt birtokolhatnak magán eladás céljából
( egy pár kollégával írtunk egy egyetemi jegyzetet ami ráadásul nem is közforgalmú  de nekem -mint társszerzőnek - jutott 10 db  nyomtatott tiszteletpéldány )
 Kérdezzek rá Misire maradt  e neki ?

svejk

remrendes

Mara nem igerem, mert jelenleg csak mobilnetem van, de ha holnap megyek az irodaba, akkor majd beszelunk.

Csuhás

Persze, ha lehetséges meg is osztanám a könyvtárban.

svejk

Lányom hozott valahonnan egy "bakelit" nagylemezt és nyaggat, hogy csináljak belőle óra számlapot.

Én nem értek az ilyen szoftverekhez, hogy magam megcsináljam az elképzelést, de még képből sem tudnék kódot generálni.

DXF-el már elboldogulok talán.

Ha lenne valakinek a gyűjteményében ilyesmi szívesen fogadnám.

Nem kell nagyon cirádás mert átm. 1,6-os a legkisebb maróm, elég lenne rá egy violinkulcs vagy más jellemző ábra meg maga a számok.