Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sastas

Kész gép, csak eléggé elhasznált a rúd már, az alu meg érintetlen. A gyári szervíz sokezer eurós árat mondott rá... Ezen a vonalon már el tudok indulni, köszönöm!

Kicsa

Üdv!

Mint írta,kicsit nagyobb átfutási idővel kell számolni,de megvan a csapágygolyó mérése!
Átvettem a múlt héten,300 db-ot rendeltem belőle. 3/32" méretű,szénacél golyók.
A zacskóra mm-ben volt ráírva az eredmény,azt hittem,egy csapágyboltban nem idegen a " mértékegység. Na de mindegy...
Az eredmények,találomra kiválasztott 5 db golyót nézve,golyónként 3 mérésből :

1.   2.   3.   4.   5.

2,382   2,382   2,381   2,380   2,378
2,383   2,382   2,382   2,381   2,382
2,383   2,382   2,381   2,384   2,381

A kocsikat nem tudtam még összerakni,egyenlőre egy dobozban pihennek,a vallatásra várva. Nem less egyszerű összefűzni,ezekkel a 'nagy' golyókkal... [#wow1]

pbalazs

Itt az én mérési eredményem THK HSR20 kocsik golyóiról. Passzaméterrel mértem nyáron. Nem tudom, hogy segít-e, csak info...

000000000

Nem kell ehhez agysebésznek lenni a magyarázathoz a különböző golyó méretekre.
Amik a sín felső felén futnak azok nagyobb terhelést kapnak a gép súlyával, természetes hogy gyorsabban kopnak.
Minél kopottabb annál kevésbé fog az alsó sor kopni.
Ennyi !

jani300

Régóta tervezem néhány kasznis húzatópapucs készítését .
Szerkezeti acél , bázikus elektródával belehegesztve a rugólapból készült szorítópofa . Nem akarom csavarkötéssel ! Rugólap hegesztés előtt lágyítva , behegesztés rovátkolás után  után ,együtt edzve a két darab . Kíváncsi vagyok szétreped e , vagy kibírja . Mindenképpen megpróbálom , a szorítópofák anyaga kilágyítva , gyalulva megvan már évek óta :)

000000000

Ezzel az erővel ha már hőkezeled csinálhatod egy anyagból is.
Aztán nem kell tökölni a hegesztgetéssel.

jani300

Ha nem 30-40 ezer lenne meg is vehetném ...
De azért lágyítva sem egy leányálom megmunkálni a rugóanyagot . Valami élkefémmel is fel lehetne hegeszteni , de amit írtam a lehetőségeimhez mérten az tűnik a legegyszerűbbnek . Meg különben is fafejű vagyok ilyesmiben , muszáj megpróbálnom :)

000000000

Nem tudom milyet néztél, de a 3-5 tonnás huzató csipesz 12000Ft  
Különben is minek rugóacél pofa ?
Előbb szakad szét a kaszni mielőtt lecsúszna.
Normális anyagból hőkezelve is megtenné.

jani300

huzató
Éreztem hogy ezt fogod írni , előre rákerestem ... :)
A négy nagy lesz az első ,ami a kasznit rögzíti .
A rugóacél elérhető könnyen , valamennyire ismerem is .
Láttam embert aki Ausztriából hozatott csak pofaanyagot , 80 ért ...

jani300

Kiütközött a gyengébb képesség :) 32 körül a piros mondjuk

jani300

Hogyaza ... Elcsesztem a linket arra gondoltam ...
Pedig próbálok figyelni , hiába na , béna vagyok :)

000000000

Akkor ne huzató írj hanem kaszni rögzítőt ! (de azok általában paddal együtt vannak)
Amúgy meg ezt a rugós dolgot szerintem megbánod majd mint a kutya aki 9-et kölykezik !
Az itt indul !

jani300

Kiszakad ? Akkor a kétoldali hegesztés fogja formazárással :) pláne szorítva .
Haver kiütötte a sikattyúból a stiftet és abból csinált csipeszt . Miért bánom meg ? Mire gondolsz ?
Nem lesz ebből nagyüzemi meló csak ki akarom próbálni , nem akarok már "rángatni" .
A ruszkik hegesztik a fusi padjaikon , de nem értem mit hegesztenek bele .

000000000

Ha nincs rá munka akkor minek egy másodperc energiát is bele ölni ?
Meg különben is a fogásokat most akarod tanulni ?
A sikattyú akár jó is lehetne, de ezek a csipeszek mikor húzva vannak még jobban rászorítanak az anyagra.
A sikattyú pont nem ilyen.
A ruszkinál meg vannak olyan anyagok amin csak pislogtam.
Az univerzál 2-es esztergához is kaptam olyan gyári késszárakat ami ugy néz ki mint egy darab 10x10 mezei revés rúdanyag.
Könnyen köszörülhető, de még a saválló anyagot is viszi és éltartó. [#fejvakaras]

jani300

Muszáj lecseszni ? :)
A sikattyú két szárának forgáspontjából vette ki a stiftet . A csavar mögé teszi a húzató szemet és szét feszít a húzás a két szárvéget , jó az !
Sosem késő tanulni egyébként :)
Lenne munka , nem gond az .
Azé szögelek vagy 30 éve , ha nem is mindig .