Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

KERESSÜK a képen látható élzárógépet, HOLZ-HER 1310-1 a típusa, 256 a gyári száma, a gépet pár éve eladták de még nem fizették ki, a gép körözés alatt áll, sikkasztás ügyben nyomoz a hatóság, pénzjutalom a nyomravezetőnek, remélhetőleg börtönbüntetés az elkövetőnek de ehhez kell a segítség, aki lát ilyen gépet valahol, netán a mostani tulajdonos is olvassa a hirdetést ellenőrizze a gép gyári számát, 5 helyen fellelhető, +36 30 60 90 369 es számra várom az információt. Köszönöm ha segítesz!

6rk75uezn

Köszi.
Igen erre gondoltam.
Valami szerkezetet keresek amivel lehet olajat nyomni.
Lehet csinálnom kellene,egy kis tartály amit félig töltök olajjal és meg nyomom kompresszorral 2-3 bárral.

Szalai György

Csak nyomás alatt kell lenni az olajnak, vagy szállitani is kell nyomás alatt folyamatosan.

Használhatsz egy pneumatika munkahengert, orvosi fecskendő módra.
Ekkora nyomást az is biztosan elvisel, nem kell hidraulika henger.

Vagy egy kis fogaskerék szivattyút egy motorkával meghajtogatva?
Az már szinte egy olajpumpa.

VViktor

Szia. Vedd fel a kapcsolatot Csaby-val,neki van ilyen vezérlője,Ő maga csinálta,ha jól emlékszem ott előre beállítható,hogy mennyit menjen előre és hátra.

VighLajos

Szevasztok!
Tudatlan vagyok:
A bitkészlet felső sorában az az "Y" alakú valami mire használható?

kaqkk007

Ha kicsit értesz az elektronikához , akkor megoldható akár az is hogy mikrokontrollerrel (pic) építesz egy panelkát amin még akár a  step jelek száma (előtolás) és a mozgások száma is is állítható ,és egy 16x2 es lcd kijelzőn kiíratható . Ha a nyák elkészítését vagy (gyártatását) megoldod és megcsinálom a programot hozzá .

RJancsi

Nagyon "hasznos" segédeszköz. A magyar nevét nem tudom, angolul "hook driver" névre hallgat és szemes csavar betekerésére jó.

keri

Dupla fejű csavarokhoz [#idiota]

Najó, szerintem szárnyas anyához.

PSoft

PSoft

VighLajos

Az életben nem jöttem volna rá!
Köszönöm a válaszokat!
Lajos

Szalai György

Megnéztem a zsírzó puskák max. zsírnyomását. 150-1000 bar. Nem kevés.
A zsírzógombokban meg van egy ülékbe rugóval betámasztott acélgolyó, vagyis egy visszacsapó szelep.
A golyós visszacsapó szelep rugóterhelése 500 bar körüli. Azon átnyomnod az olajat, kicsit komplikáltabb lesz.

Megnéztem az egy ponton kenő automatikus zsírzókat is, amik nem önzáró zsírzószemen keresztül nyomják a kenőanyagot. Ők maguk önzárnak, hogy ne jusson be kosz.
Biztatóbb a helyzet, mert 3 bar körüli munkanyomáson dolgoznak.
Egy áramlás szabályozó szelep és egy egyszerű spirálrugóval nyomott dugattyú az egész.
Szerintem, a zsírzószem helyére csatlakoztatott csövön keresztül ez házilag is összeállítható egy pneumatika áramlásszabályozó szelepből és egy súllyal, rugóval, vagy ellenlevegővel terhelt munkahengerből.

sanyi84

53 dollárért van központi pumpa órával. Új, nyomja is az olajat rendesen 8-12 bar. 230 v ról üzemel 2 literes két időzítős cucc (első kijelző adagolás szünet percben, második kijelző elvileg ml ben de inkább időre megy az is, illik kimérni mennyi kell aztán belőni a helyes értéket). Tökéletesen nyomja az olajat. Ehhez kell még (ha nem egy pont) visszacsapó (adagoló) szelep. 23 dollár 20 darab. Amibe negy tömb magad is elkészítheted de van készen is. Persze pontokhoz csatlakozó és cső is kell esetleg elosztó. Meg minden felhasználás és kivitel kérdése. Komplett rendszer kínából annyi mint itthon a pumpa, persze az adagoló szelepből a 20 darab egyszerre nyitó lehet nem lesz meg 9ponthoz, válogatni kell de működik. Akár a folyósabbak g orsóhoz a lassabbak szánokhoz jók lehetnek. Orsóknak elvben több olaj kell.
Házilag is lehet de nem érdemes ilyen árak mellett küzdeni ezzel . Nyilván nem csak cnc géphez jó az olajzó. Keress privátban pontos típusért.

vvvsmkgjx

Sziasztok!

Csináltam poliamidból fogaskereket, de egyesével igen körülményes a sorjázása. Tudtok valami jó módszert amivel könnyen eltávolítható a sorja? Kinek mi jött be?

Szalai György