Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

GHOSTPE? emlékeim szerint az is tudott floppit klónozni.

wvdn6us49

Köszi! Közben én is rájöttem [#vigyor3]

VViktor

idr4n47nh

Sziasztok. Egy olyan kerdesem lenne hogy aspire szoftverben hogy lehet egy reliefre szoveget rakni ? Pl egy könyv aminek a lapjára írni szeretnék úgy hogy 1-2 mm ert kidomborodjon. Köszi előre is.

80n6rakth

Sziasztok,

Egy olyan problémára szeretnék kérni javaslatot, hogy egy Z irányú alternáló mozgaást kellene megvalósítanom (szíjas aktuátorral gondoltam) és ezt legegyszerűbb megoldás gyanánt arra gondoltam, hogy enkóder nélkül szeretném megoldani úgy hogy véghelyzet érzékelők adnák az irányváltási jelet.
Amit tudnia kellene:
- 5000x tegye meg pontosan ezt a mozgást gombnyomás után
- lehetőleg lehessen változtatni a sebességét

Ebben szeretnék segítséget kérni sürgősen, hogy milyen típusú motort, milyen vezérlő elektronikát és sofware-t tudnék ehhez használni?

jani300

Ha nem lényeges hogy változik a mozgás sebessége a megtett út közben , akkor excenteres ,kulisszás hajtás is szóba jöhet esetleg . A löketszámlálás az passz ...

80n6rakth

A kulisszás nem lesz jó. Nem elég rugalmasan állítható. Léptetőmotorra gondolok most elsősorban. Csaináltam korábban egy 3D nyomtatót, gyakorlatilag ugyan az kellene itt is csak lebutítva és nem ebayes cuccokból összerakva. Tehát mondjuk egy kijelző segítségével be lehetne tölteni programokat (g-kódok különböző sebességi értékekkel)

Nem létezik ilyen 1 tengelyesbe? Lényeges, hogy egy hivatalos oldalról be lehessen szerezni. (pl misumi vagy hasonló)

svejk

80n6rakth

Ez szimpatikusnak tűnik, utánanézek, hogy pontosan hogy lehet ezt beállítani.
Köszi!

Papp Ferenc

Szép napot!

Szeretnék betűt gravírozni Eloxált alulemezbe cnc-n . S lenne pár kérdésem.  Corelben rajzolnám,betű típus,ilyesmi.... Köszönöm,Feri

svejk

Egy párszor el kell olvasni a használatit, de azért ki lehet silabizálni. Egyébként tudja mit kell.

6rk75uezn

Szép napot.
Próbált már esetleg valaki karos zsirzóval olajat nyomni át zsirzógombon?

jani300

huzató pad
Ennek a talán Ukrán srácnak a videóit nézegetem éjszakánként . Ez a fajta huzatópad tetszik .
Jó régen elkezdtem egyet , nagyrésze meg is van , de a linkeltre rá lehet simán állni az tetszik benne .
Lehet soha nem huzatok rajta , de ráállni kellene .
Ha valaki mondana véleményt tapasztalatot szívesen venném .
Meggyőzni úgyse tud senki , hogy megváltozzon a véleményem , de kíváncsi vagyok mások véleményére ,tapasztalatára .
Ha esetleg van kedve valakinek néhány sort írni .

hostya

A karos zsírzó nem alkalmas olaj(nyomásra).!
Ha erre gondolsz...

000000000

Keresem BÉNI  elérhetőségét fontos ügyben.

Kérem, aki tudja írja meg nekem magánba.

Köszönöm ha segítesz.