Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

wvdn6us49

Mivel ilyen típusú feladatra nem használtam még sem az ArtCamet, sem a gépemet, ezért nem tudom mi lenne a legjobb megoldás! Ezért a segítségkérésem arra irányult volna, hogy ennek érdemes-e neki ugrani ArtCamben, vagy inkább valami más CAM szoftver kellene pl. EdgeCAM?  Ti mit javasolnátok, melyik programmal álljak neki?
Köszi

svejk

Hopsz, most olvasom  manualt, hogy ez csak win3..1 win 95 közt működik.

720 kB-os ismeretlen file rendszerű floppy-t kellene duplikálni.

Volt egy másik egyszerűbb progim ami image-be tudott menteni és visszaírni, de azt meg nem találom.
Pedig az egyszerűbb volt.

dezsoe

Nem a WinImage volt az?

morfeus

Köszönöm válaszodat,megnézem mindenképpen!

000000000

Értem. Az EdgeCAM -et nem ismerem. De, amit tudok róla, abból feltételezem, elkészíthető azzal is. Bár, az másra van fejlesztve.

Az ArtCam -el elkészíthető, de ahogy lentebb írták, a hogyant elmagyarázni nem egyszerű, még olyan számára sem aki aránylag ismeri a progit. Pláne nehéz olyannak aki az ArtCam -et nem ismeri semennyire. A lamellaminta korrekt elkészítése ami kihívás lesz.

Ha fával, fa dekorációval akarsz foglalkozni, állj neki az ArtCam (és)vagy az Aspire program tanulásának. Az ArtCam a nagyobb tudású. De, sokszor hasznos és jó az Aspire is. Mivel, egy tőrről fakadnak, ezért sok hasonlóság van a kezelésükben.
Legjobbat teszel magadnak ha mindkettőt megtanulod.
Sok sikert.

svejk

Meg van, régebben ezt használtam.
Nincs túlbonyolítva de elvileg bitről-bitre lemásol mindent.

zozo

Ráadásul ezt is csak a saját floppy meghajtója tudja olvasni?

A floppy meghajtót meg csak a saját op.rendszere kezeli?

Egyszer régebben én is szívtam egy ilyennel, gondoltam majd a floppy meghajtót berakom a régi PC-be, de az csak olvasott-olvasott időtlen időkig :)

svejk

A floppy meghajtók általában szabványosak, annyira nem voltak elvetemültek a gyártók, csak nem MS-dos alapu a file rendszer.

(de valami rémlik, hogy a PC-kbe való floppy drive-okat is lehetett még plusszban jumperolgatni).

zozo

Meg a kábelek sem voltak egyformák. Volt amelyiken középtájon volt a csavarás, volt amelyiken a szélén, meg talán egyenes is volt...

svejk

Bizonyára lehetnek/vannak csalafintaságok.

A lényeg, hogy pár éve egy Okuma szerviz floppyt sikerült ezzel a progival megírni a kapott image alapján.

Csuhás

Floppyt ezerféle módon lehet másolásvédelemmel ellátni. Pl meg lehet számolni a sávok végén a hézagot alkotó byteok számát. Ez formázáskor alakul ki és a fordulatszám pici eltérései miatt más más értéket ad minden lemezen. Hasonlóan a szektor header és az adatblokk közötti hézag is kismértékben szór ( Ez a header olvasás után az író áramkör feléledési ideje miatt kell.) Nos ha ezeket az egyedi értékek egy részét beleírod a lemezen levő adatok közé majd azt olvasáskor ellenőrzöd akkor máris másolhatatlan lemezt kapsz.

svejk

Itt szó sincs másolásvédelemről.
Legalább is én még nem találkoztam ilyennel az ipar ezen területén.

Egyszerűen egy biztonsági másolatot kell készíteni a floppykról, amiket egyébként a gyártó adott a géphez megvételkor.
Ezek nem futtatható programok hanem javarészt a gép paramétereit tartalmazzák.

VViktor

Szia.annyira nemy bonyolult a dolog szerintem,bár én nem értek az Artcamhoz.De ezt tudtam össze dobni 5 perc alatt. Oldalnézetben van. Semmi számolás csak próba,ezért nem összefüggő a minta. :)

keri

Mondjuk ilyet még nem fogtam a kezemben.
Minden floppyt tudtunk másolni.
Hardver kulccsal oldották meg régen is ha azt akarták hogy ne lehessen másolni.

keri

IBM csinált ilyet, főleg az elején. De a kommersz floppyk egységesek voltak.