Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha, elküldöd a G kódot, lefuttatom a gépemen. Meglátjuk abba van e hiba. Vagy merre tovább.
Nevemre kattintva az adatlapomon a cím.
Érdemes neked is kitölteni az adatlapod.

7xdvxfswu

Szia,

köszönöm, elküldtem.

Amit azóta észrevettem: ha a keret jobb oldaláról indul a vágás, akkor a bal oldala torzul, ha a keret bal oldaláról, akkor a jobb oldala, tehát mindig az indulási ponttól távolabbi rész.

vjanos

Helicoil jellegű menetjavításban jártas valaki?

Az M6x1-es betéthez valami speckó méretű menetfúró kell, vagy esetleg pont 1mm vastag a fala, és M8x1-es menetfúróval megy?

ebalint

vjanos

Köszi.
Valóban, de arra itt is ügyelnek, hogy a "speciális menetfúróról" semmilyen adatot ne adjanak meg. :)

GG

Attól függ, hogy mit akarsz síkolni, de a réselőt kb. kizárhatjuk. Marad az egyengető homlokmaró, pl. alumíniumra.

svejk

Túl szép lenne...

A kezem ügyében M8-as menethez való van.

A "rugót" rátekerve egy M8-as csavarra annak külső átmérője 9,6 mm lesz.

A saját menetfúróját összehasonlítottam egy M10x1,25-ös menetfúróval.
(a három él miatt mérni nem tudtam)

Egy 10-es furatba (6000-es csapágy) a saját menetfúrója beleesik, kb 0,2 mm kotyogása van, míg ugye az M10x1,25-ös menetfúró nem megy bele.

Úgy kb. 0,5 mm-el kisebb a saját menetfúrójának az átmérője mint az m10x1,25-ös szabványos menetfúró.

M6 esetén biztos kisebb a különbség, tehát akár működhet is, kérdés mennyire lesz nyaggatva utána a feljavított menet.

svejk

Találtam M16-hoz valót, -ez négy élű meg tudtam mérni-18,6 mm a saját menetfúrójának a külső átmérője.

svejk

Mindkettő V-COIL gyártmány.

vjanos

Köszi hogy megnézted :)

svejk

Hopsz,még valami.
Az M8-as hoz való menetfúrójához átm. 8,3 mm-es fúrót mellékelnek előfúráshoz.

niu7vyvp0

Szalai György

Segítség !
A síklapúság ellenőrzés témát turkáltam az interneten és találtam egy mondatot.

,,A széles vonalzókat a Bessel-féle alátámasztási pontokon kell alátámasztani."

És most így maradtam. Bessel pontjairól nem lelek infó.
Ki tud mit erről?

RJancsi

Ha bírod az angolt (vagy megelégszel a gúgli fapados fordításával), keress rá  "Bessel points support" címen.
Gyakorlatilag úgy támaszt alá egy kéttámaszú tartót (vonalzót, gerendát, bármi egyenes rudat), hogy a véglapok hosszváltozása legyen minimális. (Az alátámasztásokon kívüli konzolos részek és a támaszok közötti rész is lehajlik az önsúly miatt. Ha a Bessel féle pontokon van az alátámasztás, akkor a lehajlásokból származó "rövidülés" a lehető legkisebb lesz.)

RJancsi