Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vvvsmkgjx

Kisebb sorjánál működik, viszont vastagabbat csak összehúz és úgy mindenképp gondot okoz. Próbáltam egyébként.

Bicska

Szia. Esetleg tudsz mutatni egy linket mire gondoltál, lehet én is beneveznék ilyenre. (központi olajzó)

ANTAL GÁBOR

Nekem volt ( sajnos már múltidő ) egy orosz miniatűr axiáldugattyús szivattyúm amit egy kézi karral kellett tekerni .Sajnos tönkrement úgyhogy a házát átalakítottam egy központi elosztóvá . Készítettem egy csapos búvárcsöves kisméretű nyomástartó edényt és az abba beöntött olajat sürített levegővel nyomom ki.
Van egy szépséghibája a dolognak : a csövek különböző hosszúságúak tehát más és más a hidraulikai ellenállásuk . A Közeli helyek túlolajozottak a távoliak pedig alul .A rendelkezésre álló hely elég szűkös ezért  nincs alkalmam fojtószelepekkel egybehangolni a rendszert
 Zárószerelvények sem férnek el .  Mit lehet ilyenkor csinálni ? A diesel motoroknál használták régen azt a módszert hogy minden porlasztóhoz azonos hosszon vezették az olajat . Megnéztem egy gyári olajozót ott nem cicóztak a hosszakkal
Van ötletetek ?

ANTAL GÁBOR

Én megpróbálnám POM ból azt a fogaskereket

remrendes

Elvileg ott van egy progressziv eloszto, mindig ugyanannyit adagol.

remrendes

Ezek altalaban idore mukodnek, az eloszto szabalyozza a mennyiseget.
Gondolom valami hasonlora gondoltal. De van mechanikus valtozata is.
Mondjuk kell meg hozza egy eloszto, vagy meg inkabb egy kicsit szabalyozottabb. Az elsonel szerintem nem beallithato rendesen a kenes.

remrendes

Toluk vettem 8 szettet, de minosegi problemak miatt az utolso 4 mar ennek es ennek a kevereke.

tibs

Próbáld meg úgy hogy két ugyan abból az anyagból készült tárcsa közé fogod és úgy marod meg.
A végén a két tárcsa megy a kukába a sorjával.

Én teflonból nyolcasával csináltam apró fogaskerekeket szivattyúba ezzel a módszerrel.

Csuhás

Fuser megoldás de esetleg megpróbálhatod: A csövekbe fojtást a csövek lapításával is készíthetsz. Nem lesz precíz az eredmény de elérheted hogy mindenhova jusson kenőanyag. Célszerű ideiglenesen valami csavarral állítható lapító eszközt készíteni a művelethez. Persze figyelve kell használni mert  szűkíteni lehet, de tágítani már nem.

keri

Drótkefe, gázláng, tenni rá, majd lekopik, gondot nem okoz.

Amúgy a POM jobb anyag fogaskeréknek, és azon annyi sorja sem lesz.

svejk

Az elosztóba minden csőhöz kell egy adagolószelep.
Különböző térfogatmennyiségűt lehet kapni.
Az olajnyomás felhúz bennük egy rugót, majd amikor a bejövő nyomás megszűnik a rugó kinyomja a szelep által tárolt mennyiségű olajat.

Mindig ugyanannyit és nem függ a bejövő olaj nyomásától.

Innentől már csak egy időzítő, pl. 15 percenként 3-4 másodpercig kell mennie a szivattyúnak , vagy esetedben a levegőszelepnek.

svejk

A szelepek kaphatók nálunk is a kenéstechnikai boltokban, de sanyi84 tud kínai olcsó beszerezhetőséget.

2f428kduf

A készülő másodpéldány frekvenciaváltójához szeretnék egy skálát csinálni a FrontDesigner3.-al. Odáig el is jutottam, hogy megrajzoljam vele, de az első variációs géppel szeretném egy plexi lapba maratni, de hiába próbáltam, nem jártam sikerrel. A .JPG-BMP stb.-t a LazyCam extrém nagyra, 2300mm-re írta a Gcodot. A plotter már jobb lett vona, legalábbis a keretet jól csinálta, DE maga a skála hiányzott a belsejéből. Néhány éve ugyanígy jártam, akkor valaki közülünk egy mondattal felokosított, de a kéményseprő betegségem (korom) miatt elfelejtettem mi is volt az. Ha most segítetek igérem felírom, persze azt fogom elfelejteni hova. Azért segítsetek.

thayscj6c

Hát már nem halok meg tudatlanul!
Van kettő is, de nem tudtam mire jó.

dezsoe

Én valamikor régen próbáltam, akkor dxf-be exportáltam, majd vCarve-ba importáltam és azzal generáltam g-kódot.