Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Igen. Ez ilyen. Egyre több ilyen van. Nagyon ritka az az eset amikor szükséges a 200 lépés.
Sajnos a kezdetekkor általában csak 200 lépéses volt.

zozo

Pont az én esetem a példa rá. Az újabb technika igényli a magasabb pulzus számot. Egyre jobb áron elérhető már az encoderes léptető is, annak meg kell a magas érték.

Ha elférne a gépem vázában, már beszereztem volna egyet-egyet az X és Y tengelyre.

000000000

Kíváncsi lennék arra milyen vezérlőd van?
Vannak típusok, (főleg az olcsók) Amik nem tudnak normálisan működni alacsony sebességen.
Ez a probléma hatványozottan jelentkezik íveknél, irányváltásoknál stb.

A mi köreinkben nem tudok elképzelni olyan helyzetet, ahol szükséges lenne az enkóderes léptető használata.
Magyarul semmi értelme rákölteni.

000000000

És, igen, pont ennek kompenzálására kell a magas lépésszám. De ugye ez sem mindig használható megfelelő eredménnyel.

zozo

Nem titok Danibá. Ilyen a vezérlő:
controller

...és ha kedvet kapsz, itt van hozzá segítség :)
a vezérlőhöz fórum

wvdn6us49

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni!
A képen látható bútor kicsinyített mását készülök elkészíteni és az ajtó mintázatát úgy szeretném kimarni.
ArtCamben eddig ilyen fajta mintázatot még nem modelleztem és nem csináltam, tud esetleg valaki segíteni ebben?

Köszönöm előre is!

000000000

Köszi!
Sajnos ilyen még nem volt a kezembe. Így tapasztalatom se tudásom nincs róla, vele.
Amit lentebb írtam, az nem tudom erre mennyiben vonatkozhat. De a te példád eléggé arra hajaz.
Majd, kicsit utána nézek, ha már így felhívtad rá a figyelmem.

zozo

Egy ilyen MPG-t is vettem hozzá, amit nagyon szeretek.

000000000

Milyen segítséget vársz?
Ez az ajtó nem marással készült. Lamellás összerakás lécekből.

PSoft

Elolvastad mit akar?

"A képen látható bútor kicsinyített mását készülök elkészíteni és az ajtó mintázatát úgy szeretném kimarni."

000000000

Ránézésre ez nagyon használhatónak látszik.
Nem kell nyomkodni, silabizálni semmit. 1-2 mozdulatra megy minden ahogy szeretnéd. Ilyet még én is használnék talán.

Ezek a digitális, apró betűs kütyük nem igazán használhatóak hatékonyan.

zozo

Most tesztelgettem még, már tudom, hogy egy gyenge pontja van, a pulse/mm legalább 250 kell, hogy legyen.
Most lefuttattam vele a kritikus g-kódot, szoftveresen
X és Y tengely koordinátája 1 ezreden belül lefutott.
Amikor 126 volt a pulse/mm, akkor meg 2tizedet ellépett, de csak a 10mm átmérőjűnél kisebb, kör alakú zsebben.

Minden kontúrt, fúrást stb. jól csinált, egy év után jött elő ez a hiba. Eddig nem csináltam ilyen kicsi zsebet :)

000000000

Nálam, az "Úgy szeretném" azt jelenti, úgy, ahogy az eredeti van.
Gondolom, úgy látja az marva van. De nem. Az lamellás.

bznc93pf5

szia,
amennyiben 1db-ól szeretnéd az ajtót kimarni azt nem tudod pont olyanra mint a képen, csak hasonlóra de ahhoz Cad programban modellt kellene először készíteni, és utána kimarni, lehet az ACben is meg tudod, van sok videó a YouTuben, ezt nehéz lenne elmagyarázni bárkinek is hogyan kell.

000000000

Ahogy írtam, az olcsó CNC vezérlőknél is ez, vagy hasonló szokott lenni a hiba. Van hobbista aki 3 évig észre sem vette. Csak amikor felhívtam rá a figyelmét és meg is mutattam. Akkor csodálkozott.