Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

4g68ngash

Sziasztok!

Hagyományos eszterga vásárlásán gondolkodom, de csak most ismerkedek a szakmával így nem igazán tudom eldönteni egy gépről, hogy jó -e vagy sem ezért kérnék segítséget.

Valami ilyesmi méretre, tudásúra gondoltam (ára lehet kedvezőbb is).
cj0623

Sok helyen olvastam, hogy a "mostaniak egy nagy rakás sz*r és drágák." Nem ipari célokra szeretném használni, de azért ne legyen csalódás az első bekapcsolás után.

Hol lehet találni normális gépeket? Lehet venni 3-400e-ból jót? (Hogyan?)

Mit javasolnátok?

Üdv.

4ybj8h3c8

Fotóról elég nehéz megállapítani de ha a szegnyereg nem prizmán, ékpályán (okoskodók majd kijavítják melyiken) mozog akkor az már az első indok a minél messzebbi elkerülésre.

dkeakxnh

Sziasztok!!
Új vagyok a fórumon,de ezt a megoldást találtam a leg kézenfekvőbbnek a gondom megoldására.Van egy CHMER 322s huzalszikra forgácsoló ami nem húzza a huzalt.Ebben a problémakörben szeretnék segítséget kérni.Minden megoldásért hálás lennék!!!
Előre is köszi mindenkinek.
Üdv Zoli Szegedről

svejk

Egyik pillanatról a másikra állt meg?
Régóta meg van a gép?

dkeakxnh

Ez egy kb.fél éves probléma,de eddig egy kis vezeték átmozgatássl ideiglenesen rendbe lehetett hozni viszont ma már nem akart kötélnek állni.A gép egyébként 2003-as kiadású és glanc újjonan vettük egyenesen Taiwanból.

svejk

Régi gépeknél kefés DC motor szokott lenni a vonómotor, de ilyen új gépnél nem hiszem, hogy kefehiba lenne.

fpv2zssrd

Sziasztok!
Új vagyok az oldalon /a szakmában ,egy számomra még gondolkodós kérdéssel fordulnék hozzátok.Tehát adott egy Heidenhain vezérlő,egy rádiuszos maró, és a "kézből" írott élletörés gondolkodtatott egy összetett kontúr körül. Egyszerűbb "négyszögnél" Q paraméterezve oldallépésekkel megoldható az adott szög kiszámítása után (oldallépés+süllyedés),viszont egy íves,összetett kontúrnál még nem sikerült rájönnöm hogyan lehetne ezt megoldani. Köszönöm előre is a válaszaitokat!

szf

Tudna nekem valaki olcsón panelmüszert ajànlani ahol az "SV" azaz a beállított érték az egy külső PT100, és a "PV" azaz a mért az is egy PT100

Csuhás

Ha vezetékmozgatással rendbe jött akkor ott keresd a hiba okát, egy alapos szemrevételezés meg szokta érni a műszeres hibakeresés előtt. Elmondásod alapján nem tűnik nagyon ravasz hibának a dolog.

000000000

REX-C100 kici occsó kinai
AWE árulta itt is 5000Ft körül.

y580keijn

Üdv.

Ismerkedem a fúró-maró gépemmel.
Dahlander motor van rajta szerintem.
A ki-be kapcsoló és az elektromos fordszám kapcsoló egymás mellett van. Véletlen a kikapcsolás helyett a fordszámot kapcsoltam át forgás közben. Levert két bejövő fázist az óránál.
Visszakapcsolás után csak búg mindkét fokozatban. Nem indul el.

Megölték a motort,vagy mi történt?

A gép dugójába megvan a 3fázis.  
A motoron nem mértem így,hogy nem indul el.  

Ötlet valakinek?

Köszönöm

Csuhás

Gondolom a gépben is kiment a biztosítékok közül egy.

zozo

Kapcsoló égett meg valószínűleg. Szedd szét, hátha lehet rajta még segíteni.

y580keijn

Köszönöm.
Akkor holnap befeekszem mellé,mert beraktuk a sarokba. Biztáblát nem láttam rajta sehol...

szf

Már néztem de  az "SV" kézzel beállítható, nekem oda is egy mért érték kell.