Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Csak simán kérdezem ,ez valami időjárás függő szabályozó lesz ?
Kezeltünk ilyesmiket de már a típusra sem emlékszem .

000000000

Akkor neked valami differenciál érzékelő kell ?
Mégis mi a cél ?

szf

Egész télen termelődött 35fokos technológiai meleg víz kb800L.
Ezt szeretném a lakás fűtésére felhasználni egy hőcserélőn keresztül.
Jelenleg ez a meleg egy 1m3 tartályban szokott kihűlni, ezt a vizet tudnám hasznosítani a fűtés rendszerembe aminek van egy 800L-es saját puffer tartálya. Egyszerű hőcserélés, télen kipróbáltam műkszik a dolog, egy arduinoval vezéreltem .
De panelműszert akarok!

ppxgww95

Kontúrkövetés + TOOL CALL 2 DR Q10 például. Q10-et számítod a Z változásából (meg a letörés szögéből.) TOOL CALL a ciklus elején legyen, tengelyt nem kell megadni.

000000000

Csak ilyet találtam , de ez is csak a két érzékelő differenciál hőfoka alapján működik.

https://www.alibaba.com/product-detail/FX3FS-Multi-Digital-Temp-Controller-Dual_138433781.html

ANTAL GÁBOR

Szépen háttérbe szorult az én selmeci szivattyúm[#szomoru1]
pedig én igencsak megörültem annó amikor egy idős mérnök barátom felvázolta .
 Hell Károly (?) készítette 1753 ban és 17 éven keresztül egyfolytában működött . Valójában egy "légdugattyúval " működő klasszikus dugattyús szivattyú ( természetesen fellelhető nála a dugattyús szivattyúknál jellemző automatikusan működő szívó és nyomó szelep ) A henger a bányavágatban fekvő  nyomásálló tartály volt .

Ebbe a szívószelepen keresztül befolyt víz  mert annak hidrosztatikus nyomása nagyobb volt az atmoszférikus nyomásnál . Amikor megtelt a tartály ( amit egy úszó kapcsolóval figyeltek ) akkor sürített levegővel ( "szódásüveg elv "  ) a felszínre nyomatták a vizet . Természetesen a folyamat ciklikusan ismétlődött .

Az én szivattyúm egy  a kútba süllyesztett 133 as acélcsődarabból ( henger ) az azt követő PE szállítócsőből és egy kék pneucsőből áll . A szállítócső és a henger találkozásánál helyeztem el a kereskedelmi visszacsapó szelepet . A henger alján egy házi készítésű "béka " szívószelep van .
 Egy olajmentes kompresszor adja a levegőt Egy időtaggal működtetett mágnesszelep ciklikusan ellátja az egységet levegővel ( munkaütem ) majd kiszusszantja a hengert . Természetesen a henger térfogatától függően több munkaütem térfogata  elfér a termelőcsőben ezért kissé később ér a viz a felszínre .   Korlátok nincsenek . Ha pl 8 atmoszférás a sürített levegő akkor közel 80 méterről is felszállítható a víz . A henger külső átmérője extrém kicsi akár 40 mm is lehet .  Persze az energetikai hatásfok az szintén alacsony

svager

Szia
Esztergálással kapcsolatban,inkább ebbe a topicba írj,itt gyorsan a süllyesztöbe kerül.

Ha csak ismerkedi akarsz az esztergálással arra jó lehet,ha komolyabban is akarsz foglalkozni a jövőben,ezekkel sok kompromisszumot kell kötnöd.
Ebben az árfekvésben,inkább nézzél egy kisebb,valamilyen normális gépet.

ANTAL GÁBOR

Az általam elkészített szivattyú legfontosabb előnyét nem domborítottam ki . Léteznek olyan kis vízadó képességű kutak amelybe egy forgólapátos szivattyú telepítése nehézségbe ütközik ( szakasz működtetés pl úszó kapcsolóval esetleg fojtással való térfogatáram korlátozás) Nos ilyenkor jöhet az én metodikám aminél éjjel nappal termeltethető a kút ( Pl Q = 6 liter /perc hozzáfolyás esetén 4 m3 vizet nyerünk 12 óra alatt  A külső tartályban  ráadásul melegedhet a víz az öntözés számára .

keri

A legelső gőzzel üzemelő bányaszivattyúk is valahogy így működtek, csak ott kézzel nyitogatták még a szelepet.

keri

Megjegyzem ez még James Watt gőzgépe előtt volt, szóval Watt csak annyira találta fel a gőzgépet, mint ahogy Edison az izzót.

Csuhás

Oh ha szelep is lehet benne akkor van ötlet bőven. Mi szelep nélküli mamut szivattyú elvén működő nagy emelőmagasságú szerkezetet kerestünk a csokiért. :- )

keri

Csoki?
Akkor nekem is van ötletem.
A levegő mellé egy vízsugár szivattyút is be kell iktatni, így biztosítva egy előnyomást a mamutnak.
A vízsugár szivattyú ad egy kinetikus energiát, a levegő befúvás meg csökkenti a a szükséges nyomást a víz hígításával.

59psft63

Sziasztok

Egy kérdéssel fordulok hozzátok ami lehet hogy kicsit béna de ez van.

Egy GE42 C200-as Siemens gép került a kezembe.

21-éve vagyok a szakmában de utoljára Siemens géppel 24-éves koromban volt dolgom.
A kérdés.------Hogy adom be a gépnek a nulfeszt  (hogy kapcsolom be a gépet.
Nincs gépkönyv a géphez---sajnos-----A gép programnyelvét ismerem.
Köszönöm

Tisztelettel Misi

3vv2btrhv

Kéne egy kis segítség , hibás a marás , torz a betű és kimaradnak részek , Aspir -ban generálva , jó a szimulálás .

f3f8vvezu

Kedves Fórumozók!

Valaki M.O-on nem tudna segíteni egy eszterga Acramatic 2100 vezérlésnél?Hetek óta próbálkozom a kezelésének megtanulásával de nem megy[#falbav].Szépen kérem és minden pénzt megérne ha valaki hajlandó lenne néhány órás tanításban részesíteni.[#lookaround]Köszönöm