Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

A mammutot magam kilőttem azzal hogy a geodetikus emelőmagassága kb akkora lehet mint a bemerülési mélység . A példában felhozott szivattyúnál ez nem korlát .20 méteres kútban van 2 méter víz . A selmeci szivattyú ott is megállja a helyét

MoparMan

dkeakxnh

Ebben is kefés motor van amit ki is vettem szétszedtem,kitisztítottam,átmértem és külső táppal tökéletesen működik!A változatosság kedvéért ma EGÉSZ NAP ment.Ez a bosszantó,valami vagy legyen jó vagy legyen rossz.[#falbav]

svejk

Akkor a meghajtójánál érdemes még keresgélni.
általában valami egyszerű nyomatékszabályozó.
Amikor rossz akkor darabosan megy, vagy egyáltalán nem megy?
Persze ezer más hiba előfordulhat, lehet vezérlőjelet nem kap, stb...
Szakszervíz van? Hátha típushiba és gyorsan meg tudják oldani.

Kicsa

Sziasztok!

Nem tudja valaki véletlenül,hogy a THK HSR12RM típusú lineáris kocsiba milyen átmérőjű golyók szükségesek?
Van 4 db sínem és 3 db kocsim rajtuk,valamint van két kocsi széthullva,néhány golyóval. Az öszes golyót egy kocsiba rakva is,nagyon könnyne jár a sínen. Ha tudnék venni golyókat,akkor használható lenne.
Sajnos nincs mikrométerem sem,hogy megmérjek egyet... [#nemtudom]

dkeakxnh

Haza hoztam a gép dokumentációját és a hét végén belemélyedek.Köszönöm szépen a segítséget!Üdv és szép hétvégét.Ha van még ötlet,szívesen várom!!!

keri

Vidd el a golyókat a kocsival és sínnel a csapágyboltba. Ott lesz mikrométer, valamint egyből ki is tudjátok próbálni hogy jó e.
Bár én tolómérővel és indikátor órával kimérném hogy mennyivel nagyobb folyókra van szükségem és akkor elég csak a golyót vinni mintának.
Na meg ha század alatti a hiba azzal sem nagyon érdemes törődni, hacsak nem előfeszített kocsit akarsz.

Csuhás

Segítsetek, a képen látható Potts fúróélezőnél hogyan kell az élező és a korong távolságát beállítani? Vagy másképp mennyire nyúlik ki a fúró a befogóból élezés közben?

rmkeh8a83

Szia Pál mit értesz azalatt hogy függ a mágnesasztaltól?

rmkeh8a83

800x300-asaz asztal 110v max2.5amper ennyi infóm van róla

000000000

Vannak olyan mágnesasztalok amiket fel kell delejezni.
Ezekre egy nagyobb elkó-t sütnek rá és ez mindaddig mágneses marad míg váltakozó árammal le nem delejezik.  
Ha sima elektromágnes ott amaddig folyok az áram a tekercsben addig marad mágneses.
Néha marad maradék mágneses erő az áram kikapcsolása után is ilyenkor szintén segít egy kis váltóáramú impulzus.
Azt írtad 110Volt DC kell 2-3 Amper.
Mivel ezeknek nem kell stabilizált feszültség így egy 80 Volt os transzformátor egy egyenirányító hid és egy elektrolit kondi bőségesen elég.
Az AC feszültség egyenirányítva pufferelve szorozva gyök 2 lesz, azaz 80 Volt AC X 1.41 = 112.8 Volt DC

rmkeh8a83

Köszönöm az infót akkor összeszedegetem a kellékeket köszi a segìtséget.

000000000

Ha nem értesz hozzá, akkor vedd meg a trafót. Add oda egy hozzáértőnek aki majd hozzáköti ami kell.

Motoros

Ez a Potts féle élező az ehhez hasonló ívelt felületű módszert alkalmazza, ha jól látom?
Ha igen akkor az egész szerkezet forgástengelye és a köszörű sikja közötti távolság határoz meg egy ívet ami a fúróra kerül.....nem tudom biztosan  csak okoskodok.
Ha ez igaz akkor végül is ennek az ívnek van hatása arra (is) hogy a fúró nyomjon, vagy harapjon. Elég kritikus ez mert az sem mindegy akkor, hogy mekkora a fúró átmérő, azaz ezt a távot korrigálni kell.[#confused]

Motoros