Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

gduxeazug

Sziasztok!
Kellene nekem némi infó az alábbi típusú léptetőmotorokról  23HS3053-06.Mekkora fesz kell neki és hány Nm-es lehet?Többi társa szerepel egy pdf-ben de ez pont nincsen köztük és ennek 8mm-es a tengelyátmérője míg a többié 6-os.

h45wyjwrn

Sziasztok. Kérdésem volna, alumíniumot szeretnék marni de edig csak fával próbálkoztam . Nem tudom milyen szerszámot igényel és sebességeket a marás. Tudna nekem segíteni valaki?

Rabb Ferenc

Első, hogy jól forgácsolható alumíniumot válassz. Ilyen pl az AlMg3 és felette, valamint a rezet, magnéziumot tartalmazó egyéb ötvözetek.

Használhatod a fához alkalmazott keményfém szerszámaidat. Kis átmérőnél célszerűbb az egy élű, mert a forgács könnyebben távozik. A hűtés/kenés hasznos dolog. Spriritusz (ALKONEK) vagy petróleum használata nagyban javítja a megmunkált felület minőségét és megakadályozza a forgács beragadását szerszámba.

A fordulat a szerszám mérettől függően 15-20 ezer/perc. Az előtolás  6-10 1/s, a fogásmélység max 1mm.

A fenti forgácsolási adatok az én gépem "határai" tehát ezek egyedileg változhatnak. De ha durva rezgést tapasztalsz akkor biztosan túllépted a géped tűrőképességét. Kísérletezz kisebb próbadarabokon, növekvő értékekkel. Meg fogod hallani, hogy hol a géped mechanikai teljesítőképességének a határa...

Sok sikert [#integet2]

h45wyjwrn

Köszönöm szépen a segítséget, próbálkozok. [#vigyor3]

sanyi84

Használhatsz gyorsacélt is. Jellemzően bő hűtés kell neki, anélkül nem. A forgácsfeltapadással lesz problémád. Én legutóbb egy tekerentyűt martam, hatszög alakú belső rész, másik oldalt M3 as csavarnak süllyesztés körbe be bemarva egy R 4 rádiusz 8x. Alkalmazott szerszámok 1 3.5 mm keményfém fúró
4500 f/min 550 es előtolás 1 mm enként kiemel, 2 8 mm hss 2 élű maró, a 3.5 mm furatra ráfúr 1500 f/min 80 mm/perc 0.5 mm enként kiemel+ körbemar 12 mm mélyen 7 mm fogással 1-3 mm oldalfogás 3500 f/min 800 mm/ perc  Első körben 0.2 mm ráhagy másodjára készremar. 3. 2 mm kétélű keményfém maró, 6000 f/min mm eniént a hatszög mélységbe és oldalba a végén az alja zsebmarással készre.  Ez is jellemzően gép képességhez igazítva. 120 % ra felvettem fúrásnál. Sajnos még nincs főorsó terhelés visszajelzésem.
Pár kép.

sanyi84

Hátha valaki tud infót adni:

Adott egy fagor8010M vezérlés. A gyári (Fagor) WinDNC vel nem működik együtt. Más trial programokkal igen. Win 7 alatt próbáltam. Kéri hogy ellenőrizzem a kábelt. Dnc mód aktív. Gépkönyv nem bőbeszédű. Más program alatt is próbáltam ott se viszi pl automatába dnc módba a ciklus startot.

000000000

Sziasztok!
szükségem lenne edgecam postprocessor-ra, ha lenne valakinek azt megköszönném!!
Email címem tokos.tibor36@freemail.hu
de elég egy link is ahonnan letudom tölteni!
köszönöm!!

h45wyjwrn

Kösz az infót ,sikerült végül is kimarnom amit szerettem volna . 400/mm sebesség 0.5 fogással szépen vitte :)

vjanos

h45wyjwrn

Motorok 4nm 4x áttétellel .

sanyi84

Szerszám átmérőt nem írtál. Amúgy a gép képességei határozzák meg mit mivel. Nálam két tartomány van a főorsón de oda kell figyelni pörögjön a motor különben lefulladhat ami vészleállást okoz. 300 w os dc szervók vannak a gépen.
Jó nagy bumszli motorok azok a léptetők de tapasztalat a kínai léptető és az európai (ipari) léptetők között ég és föld a különbség. Sajnos csak egy jó példányom van, gyorsulásban és maximális sebességben is otthagyja a kínai hasonlót. Olyan mintha a kínai egy fék lenne ami mellékesen léptetőmotor is a képességeit az 50 V os vezérlővel hajtva nem éri el, kicsit nagyobb áram és feszültség kell. Sajnos ritka a jó motor a fórumon .

tfpk6pks3

Esetleg, ha ideírnád, hogy mihez kell a postproci, talán volna "segítő kéz" is...

h45wyjwrn

3.175 kétélű a szerszám.

000000000

Szia!!
planit edgecam 2013 R1 ehhez a programhoz kellene és mach3-hoz szeretnék g kódot csinálni!!

vjanos

Jajj, nehogy félreérts!
A mechanikára gondoltam, esetleg pár kép van kéznél? :)
Csak azért érdeklődöm, mert ha jól értem, eredetileg fához készült?