Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

KERESSÜK a képen látható élzárógépet, HOLZ-HER 1310-1 a típusa, 256 a gyári száma, a gépet pár éve eladták de még nem fizették ki, a gép körözés alatt áll, sikkasztás ügyben nyomoz a hatóság, pénzjutalom a nyomravezetőnek, remélhetőleg börtönbüntetés az elkövetőnek de ehhez kell a segítség, aki lát ilyen gépet valahol, netán a mostani tulajdonos is olvassa a hirdetést ellenőrizze a gép gyári számát, 5 helyen fellelhető, +36 30 60 90 369 es számra várom az információt. Köszönöm ha segítesz!

Rabb Ferenc

A képen egy csapágycserére érett kis sarokcsiszoló számomra problémás része látható. Hogyan vehető le a kis fogaskerék???

Húzva, nyomva, feszítve, melegítve, sajtolva, csavarva és még sok egyéb viszonylag humánus módszerrel vallottam kudarcot.

Most kellene egy HASZNÁLHATÓ is... ha van valakinek kéznél, megköszönném

000000000

Pontos géptípus alapján utána lehet nézni miként van rajta az a fogaskerék.
Ha ragasztva van akkor is legalább 400°C fokra fel kell melegíteni, hogy a ragasztó elengedje.
Mondjuk én inkább zsugorkötésre tippelnék így kép alapján.
Azt meg szétszedni roncsolás mentesen érdekes lesz.  
Ezt a technikát használják a mostani automata mosógépeknél is és képtelenség barmolás mentesen lebontani a hosszbordás kereket róla.
Igaz az összeszegecselt motor is arra utal, hogy meg se próbáld javítani.
Fogyasztói társadalomban élünk, nem javítunk kidobjuk ! [#wilting]

ywathzay

Hozzáértők segítségét kérem, a képeken látható piros és kék csíkkal ellátott alkatrészek beazonosításához, ezek kondenzátorok? Másik oldalról csavar (vagyis anya) rögzíti a panelon, meg ha jól látom forrasztva is van. Ez egy ponthegesztő áramköre, de egyre gyengébbnek érzem, arra gondolok gyengülnek benne az elkók. Van az áramkörön két másik ami tuti kondenzátor mert arra írva is vagyon. Ezeken viszont semmi felirat nincs.

000000000

Mivel nem sok aktív alkatrész látható a berendezésben akár elektroncső is lehet az.
Akár valami céláramkör is lehet.
Pontos géptípus alapján lehetne próbálkozni kapcsolási rajzot szerezni hozzá.

Szalai György

A panelra szitázott VA2 jelölésből következtetve elektroncső és leválasztható. (Kihúzható a foglalatból.) [#nemtudom]

B.Zoltán

Nekem menetes a fogaskerék és a 13-as vagy a 12-es csillag kulcs bele illik a fogakba.

Így szedtem szét már jó párszor, de a hajtómű házba kell levennem a fogaskereket, mert ki sem tudom húzni különben a forgórészt.
Nekem eddig mindegyik flexről könnyen le jött, mert vagy menetes vagy csak egy ék, retesz fogja az meg lejön minden erőlködés nélkül.
Lehet, hogy menetes neked is.

B.Zoltán

Most olvasom figyelmesebben, hogy csavarva is próbáltad, akkor a menet már nem nyerő vagy még az is lehet,hogy bekenték egy kis ragasztóval is és úgy tekerték rá.

Rabb Ferenc

Sajnos továbbra is mozdulatlan, Pál 400 fokos javaslata sem hatotta meg... Érdekes a tengelyvég lelapolása, nem látom az okát.

Egyébként egy KRESS WS6360 E a gép. Az egyetlen százszor fénymásolt robbantott ábra amit találtam, nem segített semmit :(

De azért köszi mindenkinek! Legalább az együttérzést :)

svejk

Nekem is van egy Kress és ugyan így zsugorkötéssel van fent a fogaskerék.

Én anno csináltam hozzá egy lehúzót, azzal aránylag könnyen lejött.

De mérd meg meddig van rátolva most és a visrosszakáskor is eddig nyomd fel, mert elmegy a foghézag!!!

Melegíteni nem érdemes mert az azonos anyag és a zyugorkötés miatt úgy is egyszerre melegszik a tengellyel, ráadásul még akár ki is lágyíthatod.

A Tiéd is a "tekerős" kapcsolású?

ywathzay

Lőn igazságod ez valóban elektroncső. Viszont semmi adat nincs rajta. Amúgy mivel elektronikában közel vagyok a tudatlanhoz, jól tudom, hogy a CO hegesztőknél van olyan, hogy az elkók megadják magukat, aztán már nem lehet úgy dolgozni a géppel. Namost ebben van 2 (2.kép) kicsi kondi. Ezek valóban el tudnak fáradni? Lehet még ilyet kapni?
Írtam egy német cégnek, régebben egy hasonló Messer hegesztőhöz vettem alkatrészt tőlük, nincs kapcsolási rajzuk, sajnos olyan régi gépek hogy már nem foglalkozik velük. Viszont nekem erre a gépre szükségem van, valahogy fel kell frissítsem.

ywathzay

Lőn igazságod ez valóban elektroncső. Viszont semmi adat nincs rajta. Amúgy mivel elektronikában közel vagyok a tudatlanhoz, jól tudom, hogy a CO hegesztőknél van olyan, hogy az elkók megadják magukat, aztán már nem lehet úgy dolgozni a géppel. Namost ebben van 2 (2.kép) kicsi kondi. Ezek valóban el tudnak fáradni? Lehet még ilyet kapni?
Írtam egy német cégnek, régebben egy hasonló Messer hegesztőhöz vettem alkatrészt tőlük, nincs kapcsolási rajzuk, sajnos olyan régi gépek hogy már nem foglalkozik velük. Viszont nekem erre a gépre szükségem van, valahogy fel kell frissítsem.

jani300

Azok a második képen nem elektrolit kondenzátorok .
Olyasmi mint a fénycsövek fázisjavító kondenzátorai .
Nehezebben mennek tönkre .
Csinálj képet az egész elektronikáról inkább .
Látszódjon nagyjából hogy néz ki .
Többet nem igazán tudok segíteni .

000000000

Szedd ki és mérd meg a kapacitásukat.
1 µF-ot a legtöbb multiméter tud mérni. (már amelyik tud)
De ezek inkább valami szűrő szerepet töltenek inkább be mint puffert.

Bordogh

Üdv! kéne egy kis segítség, a minap vettem itt a fórumon egy körlapkás marófejet, a kérdésem az lenne hogy mi a lapka típusmegnevezése ami bele való. a feltámaszkodó oldalán a kör átmérője 9 mm. a lapka vastagsága megközelítőleg 5 mm.

Elsősrban acélra való lapka típusa kellene de érdekelne az alura való is.

Köszi a választ!!!