Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

gaben

Szevasztok,

vannak ezek a portok és pinek az UCCNC beállításaiban.
Hogyan kell ezeket értelmezni?
Melyik mit csinál?

svejk

Ez elég béna kérdésre sikeredett. :(

Az feltelepített UCCNC/dokumentation könyvtárában ott van a magyar használati utasítás.
Olvasd el háromszor elejétől a végéig, utána kétszer visszafelé, majd random össze-vissza négyszer.

Nekem sajnos ennyi sem volt elég, mindig tudtam olyat kérdezni ami mint utólag kiderült BELE VAN írva.

Persze neked Csaby féle alaplapod van, így annak a doksiját is forgatni kell rendesen, hogy össze legyen párosítva a cucc.

000000000

Csak pont ami Őt érdekelné az nincs benne !
Mivel a charge pump mint ilyen a 5441 verziónál egy Qrva szó nem esik róla !

dezsoe

Pontosan mire is lennél kíváncsi? Ha itt teszed fel a kérdést, akkor az illetékesek is olvassák. :)

gaben

Elolvastam már mindent 3x.
De mivel nem volt eddig dolgom portokkal meg pinekkel, szeretném megérteni őket.
Ez az UCCNC-től független.
Bocs ha hülyére sikeredett a kérdés, de közben megbeszélésre kellett mennem.

svager

Nézd át a Mach3 kézikönyvet,abban minden részletesen le van írva.
A többi leírásban a szerző azt feltételezi,hogy volt már dolgod valamilyen vezérlővel,így az alapokra nem nagyon térnek ki.

gaben

Köszi,

Antal Gábor felvilágosított ebben és sok minden másban is.

üdv, Gábor [#worship]
[#wave]

dezsoe

Én vagyok ennyire pancser, vagy tényleg nincs a neten erről az 5441-es cuccról semmi doksi? Már a múltkor is kerestem valami miatt, meg ma is, de semmi. Ha esetleg valakinek van egy pdf róla - és ide is adja -, azt megköszönném.

gaben

A neten is annyi van kb. a CNCPart.hu-n, mint amit kaptam az illesztőhöz Gergelytől.
Tegnap beszkenneltem Pálnak, ha adsz egy mail címet, akkor átküldöm.

dezsoe

Előre is köszönöm! Az adatlapomon látható az emilcímem, ide nem írom ki mert begyűjtik a robotok. :)

svejk

Ami a honlapon le van írva szinte elég is.
Mondjuk én helyből a relét átalakítottam CH.P. relére.

Ezt a biztonsági funkciót mindenki mostohán kezeli, a kínai illesztők sem használják ki.

dezsoe

Aha. Ezek szerint semmi spéci elektronika és főleg nincs charge pump. Akkor azt bizony külön kell megoldani. Köszi!

svejk

Szia!

Egyszerű az egész, a bemenetek optokkal és smith trigerekkel leválasztva a kimenetek valamelyik P csatornás 0,5A-es meghajtókra kivezetve.

Barátom a nullszériából kapott egyet, ott bizony volt még egyéb probléma is, pl. hiányoztak felhúzóellenállások.

De nem bántom Csaby-t mert egyébként fasza gyerek és legalább csinált valamit és tényleg elég nagy meló összehozni egy ilyet nyáktervezői szinten.

Én már 3-szor nekifutottam de mindannyiszor belefáradtam...
(csak amatőr szinten ismerem a nyáktervező progikat)
Pedig lenne ötletem hogy lehetne facán megcsinálni.

Én eddig minden gépemhez egyedi illesztőt faragtam, mert a készen kaphatók sosem feéleltek meg valamiért.

üdv: svejk

svejk

No, mint a köszönésből és aláírásból látszik, ez magánba ment volna, de így is jó...

svejk

Nekik van a termékpalettájukon különálló Ch.P áramkör, gondolom azért nem vacakoltak vele.