Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

cu05ic9nw

ezt a megoldás megtörtént és mégis elszálltak a fetek!!

cu05ic9nw

20 as számod nem él mert csak az van meg

cu05ic9nw

privátba küld átt a számod

000000000

17 év után megszüntettem, jobban jársz ha te küldöd a sajátod.

fa4igtzhp

Sziasztok!

új vagyok a fórumon és segítséget szeretnék kérni a következő problémával kapcsolatban. Szeretnék fába marni szöveget, úgy hogy az kiálljon a fából. Építettem egy CNC gépet egy Proxxon MF70-bol es atalakitó készletből. A meghajtás GRBL-el csinálom amit portoltam egy PIC32-es Olimexes panelra. Működik a gép és most kezdem felfedezni melyik program mire képes. G-Code-ot tudok küldeni a ugsplatform nevü programmal. G-Code generálást próbálgattam a HeeksCNC-vel illetve a FreeCAD-dal. 3D tervezést is ezekben próbáltam illetve ProDesktop-ban.

A probléma a következő. Ezekkel a programokkal sehogy sem sikerül előállítanom a megtervezett 3D objektumból G-Code-ot. Egy sima egyszerű marás az megy, de amint szöveget rakok rá, a G-Code generálás valahol elhasal. HeeksCNC simán lefagy, vagy pár perc után közli, hogy nincs elég memória. FreeCAD nem fagy le de némelyik betünél a generált pálya belemegy a betübe. Az olyan betük ami egyenes vonalból állnak még átmegy a generáláson, de amint egy ivelt betü jön azzal nem tud valahogy mit kezdeni.
FreeCAD-ban elvileg lehet betüket tervezni és abból 3D objektumot csinálni.
HeeksCAD-ban nem lehet, ezért itt ProDesktopban terveztem meg majd Step filekent importaltam.

Próbálkozott már valaki FreeCAD-al vagy HeeksCNC-vel betüket tartalmazó felülethez G-Code-ot generálni? Van valami amire ügyelni kell? Mit csinálhatok rosszul?

Ha ezekkel nem lehet, akkor erre a feladatra milyen ingyenes program lenne alkalmas?

Köszönöm :)

D.Laci

2.5 vagy 3D-ben akarod marni?

4h2rzwpag

Hello. Mach3 programot hasznalok. Verctris Aspire keszitek rajzokat. Ez general gkodot is.
Problemam az,hogy barmit rajzolok,azt tükrozi. Mintha az asztal fejjel lefele lenne. Azt gondolom,hogy a beallitasoknal elsiklottunk valami felett. Egy teljes átvagasnal nem okoz gondot feltetlenul,de gravirozasnal mondjuk mar problema

fa4igtzhp

Helló,

Jogos a kérdés :) 3D-ben szeretnem kimarni.

2,5D-ben működik az útvonal generálás, de ahhoz hogy szép eredményt kapjak olyan finoman kellene marni, hogy időben jelentősen tovább tartana.

Köszönöm

000000000

Invertálni kell pár tengelyt és jó lesz.
Config-ban a  Ports and pins-nél a Motors Outputs-ban a Dir Low Active piros X-ét cseréld zöld pipára adott tengelyen amit tükröz.
( bal klikkel a piros X-re állítod át )  [#papakacsint]

jani300

Nézegetem a csomagautomata díjait .
2kg lehetséges hogy 500 ft ? Most akciósan ?

fpd0kbd4

MPL net csomagként már rég ennyi és még reméljük sokáig. 20kg és 50x31x35cm  paraméterek a felső határ.  Mindez csak 490Ft.

vjanos

Igen, de már régóta ennyi

4h2rzwpag

Köszönöm. Csinálom éjjel.

jani300

Köszi , akkor jó ez a csomagautomata ...

D.Laci

Miért tartana 2.5D-ben tovább?
Egy képet tegyél fel,hogy mit is szeretnél.