Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

Hát mechanikára azért nem gyanakszom mert akkor (szerintem) mindig fenn állna ez a probléma. Viszont eddig 300 on volt a gyorsulás csak ugye megnöveltem a sebességet gondoltam ezt is kéne kicsit ( de ez lehet téves következtetés volt). A teszt funkció hol érhető el a mach3 ban?
A motorok elméletileg 39 V ot kapna, így ezt se mondanám annyira alacsonynak.
Viszont mivel jó formán csak fával dolgozok elég sok a por, tudnátok ajánlani vmi jó módszert hogy hogyan lehetne kipucolni v. újra zsírozni az orsókat kocsikat a teljes szétszedés nélkül?
Sajnos csak hétvégén van időm foglalkozni vele de akkor meg kb gyártanom kéne a megrendeléseket.

Köszönöm

niu7vyvp0

És ezt hol tudom engedélyezni? :)

svejk

Valóban téves következtetés, főleg léptetős hajtásnál.
A fordulatszám növelésével egy határ után drasztikusan csökken a forgatónyomaték, ergo épp csökkenteni kell a gyorsulást.
Általában 300 ford/perc körül van ez a határ.

Ezenkívül relief marásoknál a munkafolyamat ideje általában a gyorsulástól függ nem a gyorsjárati sebességtől.

svejk

Ja, most látom, Te puzzle-kat vágsz, ez inkább kontúrmarás, ha bírja a maró akkor számíthat a sebesség.

000000000

Mivel egy fénykép nem tartalmaz 3D-s információt.
A megvilágítás okozta árnyékokat csak az emberi agy képes értelmezni.
Programnak nem lehet ezeket elmagyarázni egy rettenetesen rosszul megvilágított arcnál, azt mégis hogyan értelmezze mit emeljen ki mit marjon beljebb.
A lithophane csak egy fénykép marás ahol az anyag fényáteresztő képessége adja vissza az eredeti fotót.
Ott a sötét vastagabb a világosabb vékonyabb lesz és ennyi.
Ha egy arcot 3D-ben akar valaki marni akkor azt rá kell húzni egy kézzel megtervezett 3D-s modellere, azaz egy reliefet kell kreálni.

niu7vyvp0

Csinálok reliefet is :)
Csak most ilyen képkeretet kértek tőlem :) De akkor vissza állok az eredeti beállításokra és kicsit tovább leszek a gép mellett :)

55xuwevre

Esetleg publikálnál még annyit,hogy hány Wattos AC szervó tudja ezeket a paramétereket?

000000000

Ha jól emlékszem 400 Watt, de ez csak a teszt üzem volt.
Meg lett növelve az áttétel 1:2-ről 1:4-re, így a sebesség max 20000mm/perc lett.
Én nagyobb motorokat raktam volna fel.

55xuwevre

8e8gzzjjj

Sziasztok valaki tud abba segítteni hogy ilyen motorjaim vannak http://www.caucau.sk/mechanicke-diely/krokove-motory/krokovy-2-fazovy-motor-1.8Nm  hogyan lehet a forgásirányt megváltozatni rajta? Köszönöm a Válaszokat

kuner

Megcseréled a sárga vezetéket a kékkel, vagy a pirosat a zölddel. Ezzel megfordul a forgásirány. Már ha jól értelmeztem a kábel színeket. [#whatever]

000000000

Ha Mach3-al hajtod akkor a Dir Low Active-nál az adott tengelyt pipáld be [#papakacsint]

8e8gzzjjj

Köszönöm szépen a segítséget

000000000

A lentebb ajánlott mindkét megoldás jó, és ugyanazt eredményezi.

8e8gzzjjj