Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Azt mondják, combok közé szorítva, még...fogamzásgátló hatása is van.[#nevetes1]

Motoros

Én pont most csinálok egy olyan gépet amin kerekek lesznek, és mindíg oda tudom tolni ahol munka van.

PSoft

Azt mondják a 'régiek, a kerekeskút is ilyen szerkentyű volt.:)
Lehet benne valami, hisz...mindig volt víz alatta![#nevetes1]

De amúgy, minek toligálnád, csináld...önjárósra![#vigyor2]

ra8nsmk6w

Igen! Teleholdnál pillanat ragasztóba áztatva az igazi...

Motoros

Igen ez nem saját ötlet.[#szomoru1]
Erről a kerekes izéről jut még eszembe: Valamikor a net előtti időkben amikor az expressz újságot bújva lehetett gépet találni...volt egy hirdetö aki csak kompresszorokat árult rendszeresen.
Mindíg azzal a szlogennel fejezte be hogy:
 "kerekeken gurul, gyári új"
Egyszer elmentem megnéztem. Teherautókról Zil, Csepel stb leszerelt bontott kompresszorok voltak valami ismeretlen tartályra felhegesztve, szépen lefestve.
Nem mertem beruházni mert féltem ez az a tipus ami nem indul el, de ha még is elindúl akkor nem áll meg.[#nevetes1]

kuner

Soros porti avr programozással akadtak gondjaim. Nincs valakinek programozó rajza soros portra, amit kezel a ponyprog?
Sajnos csak soros porti jó, mert mindegyik usb-s programozó avr-el működne .. usb-soros port átalakító meg akad kéznél.

Köszönöm a segítséget.

Csuhás

Nem pont a te kérdésedre a válasz, de én úgy szoktam hogy printerportos stk200 égetővel bootloadert írok bele, azután sorosan programozom a helyén. Az xmegáknál avrisp-t használok a bootloader beégetéséhez azután a loader már aes kódolt fileot tölt be az eszközbe.

ebalint

keri

Elég fantáziátlan volt aki ezt állította [#vigyor]

kuner

Ezzel már próbálkoztam, de hibaüzenetbe ütközök állandóan: "Device missing or unknown device (-24)"
Ponyproggal próbálkozom, de nem akarja az igazat.
Atmega644-et kellene programozni..  de majdcsak lesz valahogy [#nevetes1]

ecp4rs0md

Valaki tudna nekem abban segíteni,hogy van egy somogyis digitális műszerem (https://www.somogyi.hu/product/digitalis-multimeter-sma-64-13759) ilyen ami a itt található és véletlenül miután kondit mértem vele nem dugtam vissza a mérőzsinórt a helyére hanem a kondi mérős aljzatban maradt és feszültségmérésnél egyet szikrázott ahogy oda érintettem azóta semmit nem mutat a műszer, ez kuka????

Rabb Ferenc

Nem! Szelektív elektronikai hulladék [#rinya]

Csuhás

Talán egy százalék esélyed van, hogy nem halt meg a benne levő beszerezhetetlen, és a legtöbbször tokozatlan ( műgyantával a panelra ragasztott ) chip ne legyen hibás. Azért mutasd meg egy hozzáértőnek a kidobás előtt.

Csuhás

Várj csak a semmit nem mutat az "vak" kijelző, vagy mutat valamit aminek semmi köze a mért értékhez? Most nézem hogy a kondi mérés és a mA mérés közös ponton történik, ezen a bemeneten viszont biztosíték is van, ami esetleg megvédhette a belső részeket.

ecp4rs0md

Semmit sem mutat, mint a kikapcsolt állapot, két darab biztit találtam benne de mindkettő jó.