Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Az elektromágneshez szólva 100 % hogy nem hálózati feszültségen használja és nem is 50Hz-en !
Csak pont a lényeges momentumokat hagyta ki miként köti a tekercseket és mivel hajtja meg.
Tehát nem véletlen a fordított dugvilla felszerelés !

vadember

A megfelelő póluselrendezéssel lehet plusz erőt kicsikarni:Mágnes

fn47xk7ei

3:11-nél és 3:18-nál látni , hogy sorba vannak kötve a tekercsek .

Szalai György

Hadd kérdezzek én is egyet.
A permanens mágnesasztal felületéről hogyan lehet letisztítani az apró vasforgácsot.
Esetleg egy még erősebb elektromágnessel leszippantják?

ANTAL GÁBOR

Lementem a pincébe és jobban szemügyre vettem egy mikrohullámú táptrafót .
Klasszikus EI . Tehát a "mivel kettő van" javítandó .A jó kifejezés legyen : " summa felület"= 32cm2 . A többi OK

ANTAL GÁBOR

Nagyon nehéz : Nekem akkor van gondom amikor az örvényáramú szeparátort kiöntöm műgyantával .. Sürített levegős pisztollyal sikerülni szokott ( de sziszi fuszi munka ) A kép egy szeparátort mutat műgyantás kiöntés előtt ( mágnesek N40 neodímyum 50*50*25mm )

000000000

Valamit lehet látni, hogy mókol a srác a tekercsekkel, de semmi konkrétat.

dezsoe

A videó alatt van link egy cikkhez, ahol minden le van írva részletesen. Az is, hogy 24V-ról megy és azért van töltő-akku páros, hogy áramszünetkor ne essen senkinek a fejére az éppen emelt cucc.

Csuhás

Több dologra is reagálok:

A halbach elrendezést már láttam, jelen esetben két érv szól ellene: Nekem kis lapos mágneseim vannak, és ez a megoldás közel négyzet keresztmetszetet vár el. Másrészt így nem tudom hogy oldanám meg a mágnes kikapcsolását.

Kikapcsolt mágnesasztalnál alig marad mágneses vonzás az asztal lapján, így leemelhetők a köszörült darabok, illetve egy ronggyal letörölhető a felületről a köszörűpor.

Újra elgondolkoztam a lerajzolt két elrendezésen, és az eddig szimpatikus A verziónak találtam egy hátrányát: Zárt helyzetben a két mágnes réteg taszítja egymást. Érzésem szerint még ott is ahol munkadarab van az asztalon, de ahol nincs ott biztosan nagy a taszítóerő. Így a mechanika sokkal problémásabb ( egy zárt dobozban kell megvezetni a tömböt ) A B elrendezésnél végig vonzerő hat a két réteg között így csak csak egy excenteres eltolást és egy kis egyenesbe vezetést igényel az alsó mágnes réteg.

fpd0kbd4

Itt folytatom a DC servo boncolást,mert itta helyem!

A széthúzást egy kis szerencsével, célszerszám gyártása nélkül  sikerült megoldani. Bele tudtam kapaszkodni az enkoder fölfogató tárcsájába.Korrekten sikerült.Valószínű ugyan így menni fog a fordított folyamat is. A gond az amit sejtetem,elgörbítettem a tengelyt.Kérdés 1 ! Ha 24mm-es reteszes tengelyrész  le lesz szabályozva 20mm-re megmenthető-e a tengely,és valószínű-e hogy bírja a terhelést?
Kérdés 2 ! A permanens mágneseken látható sehová be nem kötött tekercsek, már gyárilag az újra delejezéshez vannak beépítve? Ha nem akkor mi a funkciójuk?

Köszönettel várok minden segítséget és építő kritikát.

Szalai György

Csak előkerültek a szénkefék is.

Az a drótkígyó a gyári delejezés kelléke. Delejezés után már nem szabad szétszedni a motort, hogy kiszedjék belőle, mert akkor veszít az erejéből a mágnes. Ezért csak lecsipik a drót kiálló végeit, a többit benne hagyják.

A tengelyátmérőből biztos, hogy muszáj leszedni négy millimétert?

Szalai György

Azért kérdezem a tengelyt, mert mellékhajtásban valószínűleg nem fogod magas fordulatszámon pörgetni ezt a motort.
Alacsony fordulaton meg a jó flexi kuplung áthidalja az eltéréseket.
Ha az erő kihasználtabb mint a fordulatszám, akkor inkább a tengelyátmérő megtartása lehet fontosabb.

Szalai György

A tengelyről érdekes volna megtudni, hogy van-e rajta hajszálrepedés és hogy kéreg edzett, vagy teljes keresztmetszetében kemény.
Ha nincsen rajta repedés, akkor érdemes gondolkodni a lemunkáláson, de ha kéreg edzett, (valószínűbb, hogy az) akkor épp a teherviselő réteget szeded le róla. Lemunkálás után újraedzéssel szerintem mindenképp növelhető a teherbírása.
Az edzés utáni köszörülésre előre gondolni kell.
Szerintem.

PSoft

Tovább gondolva amit írsz...
Én, nem "átmérőzném" újra azt a tengelyt.
(első felindulásból, biztos hogy nem)
A 4-5 képet nézve, mindenképpen megpróbálkoznék az egyengetéssel.
Ha nem jönne össze, még akkor is újra átmérőzhető, de úgy már, sokkal kevesebb vérveszteséggel.

Vagy...
Megint csak a képekre hivatkozva, nem olyan összetett tengely az, lehetőségként nem vetném el a tengely újragyártását sem.

Balázsjani

Üdv
Segitséget szeretnék kérni!
Van-e valaki Balassagyarmat környékéről aki tudna segiteni
3db yaskawa szervo motor+
uc300ETH-5LTP ethernet +Mach3 vezérlő összehangolásában?