Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Köszönöm, megpróbálok rákeresni.

svager

Van olyan erős mint az elektromágnes?
Nemrég találtam ezt ez elég komoly,és csak ki kell termelni a mikróból.

Szalai György

Én az ,,A" változat mellett szavazok.
Mert bár a munkadarab nincsen a mágnesek fölé rajzolva, de azért látható, hogy az ,,A" esetben rövidebb úton záródhatnak az erővonalak, így ott nagyobb a leszorító erő.
,,B" esetben a mágnesek és a munkadarab közé helyezett ,,vasdarabok" mágneses ellenállást képeznek ezért nagyon nem mindegy az anyaguk sem. Lágyvas a favorit, a szénacél ettől vagy 30%-al hitványabb, a szerszámacél negyvennel is, az öntöttvas akár 50%-al.

Kritikus még az érintkezési felület, mert 1mm légrés akár 60%-ot is elvehet a leszorító erőből.
,,B" esetben pedig, a vasdarab miatt, több légrés kerül az erővonal útjába, még ha picik is, de összeadódnak, mert sorosan kapcsolt ellenállások.

A nyitás-zárás dolgot is fontosnak tartom, de a legfontosabb szempont szerintem mégiscsak a leszorító erő.

Ami még fontos lehet, hogy vékonyabb munkadarabok esetén a kisebb pólusfelületű mágnesekből rakva érhető el nagyobb leszorító erő. (Ha jól emlékszem.)
Akkor optimális körüli, ha a pólus szélességgel nagyjából megegyező a munkadarab vastagsága.
[#nemtudom]

PSoft

svager

Itt 5:17-nél látható az akksi meg a töltő,szerintem arról megy.

ANTAL GÁBOR

Az elektromágnessel kifejthető erő F = Bnégyzet *A/2*mű null
Egyszerűbb ( mert a végeredmény akár memorizálható is ha a felületegységre eső erőt ( "nyomást " ) számoljuk ami
p= Bnégyzet / 2 mű null  Legyen a B = 1 tesla  Ha behelyettesítünk akkor p= 4 bár  lesz az eredmény . Legyen a mikro trafó 4*4 cm es vasból csinálva ( sacc) .Akkor a felület 32cm2 ( mivel kettő van )  3 trafónál ez  96cm2   No ez a 4 bárral 384kp
 Ha a gerjesztést 0.8 teslára vesszük akkor is megvan 245kp
Ha valaki megnézi pl egy neodímium felületi indukcióját akkor az is hozza bőven ezeket az értékeket   ( 5*5 ös neodímium bőven megbír egy embert ) ( vannak a neten videók )

somma

Jó-jó ! de akkor sem a villásdugóból jöjjön ki az a néhány volt. [#csodalk]
 Ráadásként nem illik törpefeszültségre 230 voltos hálózatra készült szerelvényeket használni.[#wow3]

svager

1. A kábeldobba be van dugva két töltő ami tölti az akksikat,tehát 12v a cucc.
2.azért kell a villásdugó,mert gondolom a darut másra is használja,ezért csak széthúzza és leakasztja.
3.Ha jobban megnézed két kapcsoló van és két akksi,hogy még véletlenül sem zuhan le a tárgy ha valami gebasz van.

PSoft

Azért, fölfedezhető a "kontárlogika", "kontár elővigyázatosság" is![#nevetes1]

Nem véletlenül nem a 230V-os villásdugót teszi a "vélhetően" törpefeszültségű??? mágnesre, hanem a lengő aljzatot.

B.Zoltán

Azt nézegetem, hogy melyik tekercset építette bele , mintha a nagyfeszültségűt.
Ti hogy látjátok?

Csuhás

Fordítva, szerintem a primert használta.

svager

Csak nehogy a villásdugót,dugja a hálózatba.[#ijedt]
Gyorsan ki/megsüti az akksit.[#nyes]
Van a környezetemben néhány tanult villanyszerelő,láttam már tőlük is ezt-azt,hát nem is szívesen szolok nekik.

PSoft

Azért, Te is látod az anomáliát![#eljen]

Nem véletlenül írtam, amit írtam!

svager

Tudod,hogy megy ez..úgyis csak én használom,én meg tudom..[#whatever]

B.Zoltán

Igen, a 230V-os most, hogy jobban megfigyeltem , meg itt volt a közelembe egy trafó és a huzalvastagságból is láthattam volna.
Kösz!