Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Adni kell neki annyi áramot, hogy langyosodjon, de forró ne legyen, egyébként 0.75A pl. ez a motor saccra.

jeepatti

0,5  vagy 1 A tud a vezérlőm (vagy e felett), 0,5 re langyos menni megy jól.

s7manbs8

Ha a motor is bírja, meg a meghajtó, akkor semmi gond. :)

Bencze András

Valamelyik fedél alatt találsz két vezetékvéget. Az azokra adott néhány kA-el (kiloamper)lehet lemágnesezni. Az erőszakkal csak elrontod. Lemágnesezés után szépen szétjön. Összerakás után felmágnesezéssel lesz újra motor.

000000000

Jó vagy kondenzátor pakk legalább 600 Volttal feltöltve aztán nagy tárcsa tirisztorral DURR neki !
Valahol van is kb A4 rajzlap méretű nyák telepakolva kondenzátorokkal, jó pár 1000 µF lehet.

000000000

Ezt szeretem mikor a hibajavító jobban tudja mit akarok írni.
Tehát: Jó nagy...

svejk

Jaj, valamit félreértettem?

A tachot akarod szétszedni nem a motort!?
A Tacho valószínű nem felejtős mágnest tartalamaz, azzal nem lesz gondod.

Szalai György

Okvetlenül fényképezgess, hadd tanuljunk (-jak)belőle.

fpd0kbd4

A motort akarom széthúzni,mert velami mechanikai gond van.Ökör módon fogtam hozzá a bontáshoz a hajtóműről.(szerelési sorrend)Most le kell vennem a tachot,és azt nem tudtam,annak lényeges-e az összeszerelésnél,hogy tökéletesen a szétszerelés előtti pozícióba kerüljön vissza a forgórész tengelyre.Egyébként a neten  találtam a pótalkatrészek között kefét és kefetartót,tehát nem kérdéses hogy kefés a motor,de még ez nem látszik.Már nem akarok több hülyeséget jósolni.majd kiderül ami kiderül a boncasztalon.Ha az állórész permanens mágnes rúdjai lemágneseződnek,megsiratom,mert a tapasztalatért áldozza az életét.A le illetve föl mágnesezést valószínű nem tudom megoldani.

Szalai György

Már lassan értelmét is veszti a házi felmágnesezés.
Elérhető áron vásárolható szédületes erejű, II. generációs SaCo2,17 ötvözetből szinterezett mágnes korong.
Sokkal magasabb hőmérsékleten is üzemképes mint az üzemeltető, vagy akár az elterjedt  F szigetelési osztályú motortekercselés max.155 C foka.
Ritka eset lenne, ha az a motor H vagy pláne C szigetelés hőállósági osztályba tartozna, de a mágnes még azt is simán bírná.
A tárcsamotor meg talán még befúvatott léghűtésű is, így a belseje fel sem nagyon melegszik.

fpd0kbd4

Ezen nincs hűtés opció. Majd fényképezgetek.Előbb sem ártott volna. A hajtómű is elég rendhagyó,(azt már szét bombáztam)Az #adok-veszek#-ben kínált mini hidromotor a szervomotorral párhuzamosan dolgozott a hajtóműre.

svejk

Oké.

A tacho mindegy hogy áll csak fordulatszámmal arányos jelet ad, nem poziciósat.

Ha nem tudod előtte lemágnesezni akkor nagyon nehéz lesz széthúzni a motor állórészét mert fogják a mágnesek.
De nem lehetetlen csak kell célszerszámokat csinálni, olyan menetes széthúzatót ami biztonságosan fogja a két felet.

Az összeszerelést szintén nagyon óvatosan a menet(ek)el szabad csak összeereszteni, mert ha odacsípi az ujjad az fájni fog, ráadásul sérülhet is a motor.
(Kb. csak a fele, kétharmad ereje megy el a mágnesnek)

A kefék természetesen axiális irányban vannak, tehát nem úgy mint a kommersz kommutátoros motoroknál.

A felmágnesezés nem gond, nekem 95%-osra sikerült, ahhoz képest ahogy az Euromagnet-nél csinálták.
Tehát van több verzió.

Majd ha eljön az ideje segítek.

fpd0kbd4

Köszi! Ha oda kerül a sor,élnék a felajánlott lehetőséggel.

svejk

De feltétlen forgasd és mérd meg az eredeti állapotában, hogy tudjuk mennyire sikerül majd a felmágnesezés.

svejk

bár ha van adatlapja akkor tudni fogjuk onnan a névleges fordulatszámát