Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

ez nem egy sötét bőrű faszi, Dunaharasztiban él, gépeladással seftel is, most már másoknak is tartozik, csak eddig még nincs aki megállítsa, ezért kellene egy kicsit hűvösre tenni, ott majd átnevelik a gondolkodásmódját.

jani300

Azért van egy olyan is , hogy tulajdonjogot csak tulajdonostól lehet szerezni .
Persze azért jog , hogy mindennek legyen , ellentétes értelmű megfelelője :(

svejk

Hogyne vinnék...

No de mindegy is, bárcsak lenne szerencsétek, hogy valaki ráakad.

upb5upaw6

Sziasztok,

pár éve építettem egy hobbicnc-t. eljött az ideje, hogy újat, szebbet, pontosabbat építsek. Nagyon nem értek hozzá, intuitíve raktam össze anno, ahhoz képest elég jó lett. A lineáris sínek SBR16 lineáris vezetékekből vannak, más sínnel még nincs tapasztalatom.

A kérdésem az, hogy pl a DFH típúsú sínek/kocsik (pl. ilyen ) ellenállása nagyobb-e, erősebb motor kell hozzá mint az SBR16-hoz? Mintha valahol olvastam volna talán.

2.1Nm motorral, TR12x3 orsóval hajtanám. nagyobbacska gép lenne, kb. 150cm X 100cm munkaterülettel.

Köszi
W

remrendes

Ott inkabb a menetes orso lesz a szuk keresztmetszet, mint a 2.1Nm-es motor.

kaqkk007

Ekkora munkaterületre már minimum 1605 ös golyósorsót javasolnék merevebb és sokkal kisebb a súrlódása, a most épülő gépem 1x1m és arra is olyanok kerülnek , még evvel sem lesz túl gyors mert ekkora távon már a 16mm es orsó is belenghet magasabb sebességnél

000000000

Az első gépet ismerősnek TR20x4 orsókkal, bolygóműves anyákkal csináltuk.
6.4Nm-es motorok 1:3 áttétellel az Y-és Z tengelyt együtt ami minimum 1 mázsa volt simán megemelte még úgy is hogy a gép tulaja is rá állt a kb 1 mázsájával.
A gép a falra volt feltéve ezért kellet az Y tengelynek a gravitáció ellene dolgozni.    
Igaz Ő már legalább 8 éve a mennyország turist-nál nyomja CNC [#szomoru1]
Tehát nem kell lebecsülni a trapézorsót, csak megfelelő anya kell hozzá és ugyanúgy lepörög a súlyra mint a golyós orsó !

D.Laci

"bolygóműves anyákkal csináltuk"
Saját készítés volt, vagy lehet valahol venni?
Kép nincs róla?

jani300

De ezekkel az anyákkal már inkább golyós orsó szerűen működik az a trapézmenet , ugye ?

upb5upaw6

A jelenlegi gépemben az X és Y tengelyeken 90cm hosszúak a 12x3-as hasznos hosszú orsók. Nem mondom, hogy tökéletes, de egészen jól szolgáltak. Extrám nagy pontosság meg teljesítmény amúgy nem kell nekem, mert XPS műanyag habot marok, viszont az új CNC-t fel fogom állítani, mert kevés a hely a műhelyemben...

8e8gzzjjj

Sziasztok valaki tud abba segítteni hogy lehet-e Mach 3-ba végálást beírni végáláskapcsoló nélkül? pl 40x30 munkafelületem van de ne engeddje tovább menni pl 41x31re Köszönöm a válaszokat

somma

Addig amig nem tudod a tudomására hozni hogy hol van a fizikai X=0 Y=0 (nem csak a DRO-ba nullázni az értéket, mert azt a munkaterületen bárhol megteheted) addig nem értelmezhető a szoftlimit. Tehát mindenképpen kel referencia érzékelőt tenned a tengelyekre. Minimum az X és Y-ra.
Ha ezt megteszed, akkor már meddig tart plusz kettőt feltenni  +X, +Y limitnek ?

e83grvi22

Sziasztok...
tudna segíteni valaki abban hogy hogyan tudnám vb scriptből behívni a videó plugint majd egy másikkal kikapcsolni.

Azt szeretném hogy egy nyomógombra írok funkciókat majd végül behívná a videó plugint
egy másik gomb szintén végrehajtana pár dolgot végül kikapcsolná a plugint

Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni

000000000

Homemade volt a gép az anyákkal együtt.
Egyedül az anya görgőit tartó 6-os lemezt vágtam lézeren.
Sajnos képek nincsenek, mivel az is felzabálta a HDD-m kipurcanása.
Tehát az enyészeté lett minden, a tulaj, a gép és a képek is.
Még a másik fórumon adtam el a Bautz motorokat így juttatva hozzá az özvegyet némi bevételhez.
A régi hobbycnc.hu vannak fent képek erről a fajta megoldásról.

D.Laci