Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

tfpk6pks3

Gábor!
Egy ilyen routert úgy állítassz be, ahogy akarsz. Bármelyik lehet "x", vagy "Y", azonban a következő szempontokat érdemes figyelembe venned.
1.
A CAD ésa a CAM programok, jellemzően a képernyőn vízszntesen  (horizontálisan) látszó részt tekintik általában "X"-nek.
Ezen ugyan természetesen lehet állítani, de, ha nem muszály nem érdemes, elsősorban a későbbi feledékenység kiküszöbölése végett.
2.
Ha mondjuk fából szeretnél domborműveket készíteni, akkor a szálirányra merőleges raszter megmunkálás lesz az elsődleges megmunkálási módod.
Vagyis az egyik tengelyed rengeteget fog menni, a másik, sokkal kevesebbet, a töredékét.
Ezért célszerű a kisebb súlyt mozgató tengelyt kinevezned, a sokat mozgó tengelynek, vagyis az "X"-nek. (mint az első képen).
Remélem tudtam segíteni valamennyit.

000000000

A zsugorcsövekre max 125-135°C írnak üzemi hőmérsékletre.

Szalai György

Pár problémát felvet, de maga az eszköz 300C fokig használható.

https://www.shibauraelectronics.com/html/pdf/products/PSB-S3.pdf

A lágy-forrasztott vezetékkötés az ón olvadáspontjának a közelében lesz, és ha a vezeték szilikon (vagy pláne PVC) szigetelésű, akkor annak is erősen határeset.

A kötést keményforraszra vagy ponthegesztettre, a a vezetékeit teflon vagy üvegvászon szigetelésűre kéne cserélni, akkor biztosan működne hosszú távon is 250C fokon.

Vagy oldd meg, hogy csak a szenzor legyen 250C fokon, a kötés és a többi vezeték már ne.

szf

Speciel arra gondolok hátha valaki tartósan kipróbálta .Nálam 12h megy úgy , hogy a fűtőbetét mellet van közvetlenül.Eddig semmi sérülés nincs rajta.
A kínai a zacskóra 350C írt , node hiszi a piszi.......

remrendes

Igaz, a Skype mellett erdemes meg egy alternativat is a gepen tartani. Amiota a M$ atvette, vannak gondjai. A Viber pl alkalmas a feladatra, a ketto kozul az egyik jo esellyel mukodik.

gaben

Szia,

köszi szépen az infókat. [#wave]

vjanos

A nyomtatók is simán mennek 250 fokot egy ilyennel.

A jobbakat úgy adják, hogy nem forrasztva van a lába a vezetékhez, hanem egy kis ráz saruval van összepréselve.
Illetve a közeli szakaszon nem sima zsugorcső, hanem valami szövetes kinézetű, keményebb cucc szokott rajta lenni (varniscső?)

000000000

Ha az adott szolgáltató kilőtte a VOIP lehetőségét akkor nem fog átmenni a hang alapú kommunikáció.
Lehet az Skype, Viber vagy a Gmail Hangouts nem fog működni.
És mivel más működik ezért erősen sanszos a fenti dolog.

remrendes

Kulfoldon ez nem jellemzo. Illetve nem biztos, hogy mobilnetet hasznal.

000000000

Úgy tudom az ovodafonál mai napig tiltva van.

remrendes

En ott vagyok es VoIP-olok haza mobilnetrol.

000000000

Idehaza sokáig tiltva volt vagy van is a csodafonnál, de ezt biztos tudod ha ott vagy.
A mostani szolgáltató 8 forintos minden időben és minden hálózatba perc díjaival meg vagyok elégedve. És a havidíj is 100%-ban lebeszélhető.
Mondjuk ilyen flottacsomagba kell egy kis hátszél bekerülni.

remrendes

A flottakrol itt van egy jo osszefoglalo.
Mondjuk ezt a VoIP szolgaltatast is tudom ajanlani. Pl a mai arfolyammal egy nemet mobilszam 4.7huf-ert hivhato.
De most, hogy eltorlik a roaming dijakat, ez meg talan meg fogja keverni az arakat egy kicsit.

sastas

Tisztázzunk néhány dolgot: Mobilnet, vagy vezetékes kapcsolat? Ha utóbbi akkor wifi vagy lan? Mással tud skypeolni? Esetlegesen próbára viber-t, neadjisten FB messenger call-t meg lehetne próbálni. Utóbbi azért lenne érdekes, mert skype beépülést használ, így ha az megy, akkor a skypeal lesz valami gubanc. Ja, a skype ujratelepítés nem old meg mindent, mert hiába törlöd, mivel MS termék, egy csomó datát benthagy appdatában és registryben, amit behúz újratelepítésnél.
Esetleg egy adwcleaner-t meg lehet próbálni toolslib.netről, hátha valami malware szivat titeket.

000000000

Ezekről még nem is hallottam !
Amit használok ahhoz majdhogynem az atya űristentől kell engedélyt kérni a flottába lépéshez.
Maximum Svájccal beszélgetek, de nem voip hanem gsm.
Nem tudom mennyire tűnt fel bárkinek is hogy magyarország mindig is a kivételezettek közé tartozott.
Bármit jobbítást könnyítést vezettek be bármi megszorítást töröltek el az itt a lehető legkésőbbre halasztható művelet volt.
Környező országokban már mindenhol engedélyezték a csodafonnál a voip szolgáltatást, idehaza talán idén vezetik vagy vezették be.
Annyira pontosan nem követtem mert nem érint.
Ez csak egy, de mennyi olyan van még amit sokan nem is tudnak.
A roming is kétélű fegyver idehaza, mert a birkáknak be lehet magyarázni azért emelkedik a díj mert csak !
Pont ezért lőttem ki a 18 éves feltöltökártyás számom mert az induló max kb 40Ft/percből már volt olyan belföldi hívás ahol 150Ft/perc lett.
És min az informatikus viccben is, töröltem a fájljaidat, probléma ? igen nem.
Itt is önkényesen változtatták meg a szerződét, tehát vagy elfogadtad vagy nem, de ha feltöltöd a kártyád akkor elfogadod. PAFFF EGY FÜLES !