Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

kÖSZI! Nem ismertem. Már települ is.

000000000

És, lőn videó. Meg is tudtam nézni. Még egyszer köszönöm![#worship]

w0hgtwf3w

Semmilyennel.
A rajzot mentsd el dxf. formátumban.
Azt szinte mindegyik cam program kezeli.
Utána generálsz g-kódot. és azt kezeli a mach.

designr

Segítséget kérnék az alábbi MATE N-LOK csatlakozóhoz..
Katalógusokban mindig ugy irják-jelölik hogy az anya csatlakozóban (házban)van a tüske és a dugócsatiban a hüvely rész.
Na nekem pont fordítva kellene..
Nyugtassatok meg ha megrendelem a házakat csatlakozókat fordítva is csereszabatos lesz.
Tehát én pont fordítva akarom összerakni mint a képen.
Mert a motorjaimnál..és szinte mindenhol nálam ez fordítva fordul elő..

gf07vrndb

svejk

igen, fordítva is szerelhető

wvkt66eru

Üdv  sárga rezet esztergálnák 13mm külső méret kis csapágy mekkora illesztés kell a csapágynak  0.1mm elég? vagy sok vagy kevés?
jó erősen fogja  de ne szoruljon be a csapágy?
Várom a választ köszönöm.

zozo

Kérdés, milyen vastag fala marad a háznak. Ha pl. egy vagy kettő mm, akkor -0,01 mm-t még elbír.

De ha nem tud tágulni, akkor ilyen kis csapágyat 0-(-0,005) körül jó illeszteni. Mérni nem tudod, inkább próbálgasd bele.

Az egy tized, amit írtál, az rengeteg, bele sem lehet verni.
Ezek a kis csapágyak kényesek, hamar berágnak ha szoros a ház. Ha véletlenül kicsit lazábbra sikerül, inkább ragaszd bele csapágyragasztóval, mintsem nagyon szoros legyen.

wvkt66eru

Dehogynem pont jó az 1 tized  fel melegítetemm és bele esett
és nem szorul a csapágy.

mex

A -0.1mm nagyon sok a D:13mm átmérőjű csapágynál. Nem is volt az annyi, inkább betudható a mérőeszközöd pontatlanságának.
Az ilyen fészkeket, és átmenő furatokat célszerűen csőrös furatmikróval  érdemes mérni, és nem ér csalódás.

zozo

Na wazze, én meg 40 éven át századon belül játszadoztam csapágy illesztéskor. Én bele se bírtam volna verni egy tized minusszal... -mekkora lúzer vagyok [#falbav]

PSoft

Mindig csak a tökölődés...[#nevetes1]

svejk

Igazából a meglepetés akkor a legkisebb esélyű, ha 3 pontos un. buzogány mikroval mér az ember.
De sajnos ezek még nem nagyon esnek le a kamionokról. :( így itt a fórumon is csak néha esik be egy-egy darab. :)

PSoft

Sz.József

Az a "buzogány", igazából a három pontos furatmikró...(ha egyre gondolunk)
Létezik olyan furathiba amit csak a három pontossal lehet kimérni a kétpontossal nem...
De ez már majdnem NASA kategória, így a hobbi oldalról nézve..
Lásd #32596...[#nevetes1]