Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

remrendes

000000000

Vannak ilyenek pedig, pl. a TurboCNC is megtalálható a neten.
Aztán ha valamelyik típusú Robsy CNC vezérlő is érdekel, azokhoz is vannak demo változatok komolyabb érdeklődés esetén.

remrendes

En is most szereztem be egy kisebb HDD-t, hogy fel tudjak tenni egy DOS-t is a PC-re.

000000000

Használhatsz Dos boot pendriver technológiát is, így még vinyó se kell.

remrendes

Igen, tudom, de igy mar egyszerubb lesz.

jani300

Köszönöm , sokan írták már , ha nem is éppen nekem .
Nem lesz költséges , a vezérlőkön kívül adott minden .
Már eddig is túl sokat gondolkodtam :)
Alu profil nem lesz benne az egészen biztos .
Vannak golyós orsós aktuátorok is , de annak is kellene váz , és aluprofil a hordozó eleme .
Valami nagyobb buli kell már csak , hogy legyen néhány hónap nyugalmam .(De nem akaródzik összejönni)

sasi

Én az alábbi képeken látható hűtőt használom Alkonek-kel. Külön szabályozható a levegő és a folyadék mennyisége, így elég jól optimalizálható. Az ára ugyan kissé több, de hosszútávon szerintem megéri.

Használat közben a forgácselszívót mindig bekapcsolom, nehogy túlságosan jókedvem legyen [#pias].

HJózsi

Minimálkenőnek hívják, szerintem nem emulziót kell fújni vele, hanem spec hűtőfolyadékot, nekem is van, pl aluhoz.
Jól kell beállítani, kettős előnye van : 1. hűt, 2 kifújja a forgácsot. A működtetése lehet cnc-ről vezérelve, vagy akár lábszeleppel... Nagyon jó cucc, érdemes utánaolvasni ...

HJózsi

Ha jól emlékszem Varsa is használt ilyet ( denszesszel? ), és neki is jókedve lett párszor ... :) [#eljen][#wave]

Arany János

Szia Tibor!
Igaz! A Turbo-t még nem próbáltam, a 30 nap nekem nem biztos hogy elég. Ritkán tudok órákat rászánni az ismerkedésre és így hamar letelik!
A Te programodat is nézegettem (volna) de nálam sem működött rendesen.
Gyula Mesteré viszont működött, csak kontúr vágásához nem volt jó.
Még a Zeusszal barátkoztam egy kicsit.

000000000

Milyen programomról beszélsz? Nem emlékeszem ugyanis arra, hogy bármiféle Robsy vezérlőprogram kapcsán mi már személyesen beszélgettünk volna.

000000000

emlékeszem -> emlékszem

Arany János

A régi fórumon közzétettél egy próbaverziót bemutatónak!
Van már néhány éve!
Többeknek nem sikerült működtetni, így nekem sem.

000000000

Ez így továbbra is homályos nekem. Arra emlékszem, hogy egy esztergavezérlő demo kapcsán páran ezt kipróbálták itt, és aki a minimális futtatási környezet feltételeit biztosította, annak működött.
Írd meg egész konkrétan (magánba is lehet), mit jelent nálad a "nem sikerült működtetni" megfogalmazás.

ni836h9i0

Sziasztok! új vagyok itt a fórumon. gyorsacél kések köszörülésével kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.  Nagyoláshoz milyen szemcseméret az ideális ?  Símitáshoz kell-e a 80-as szemcseméret? Fontos lenne a minél simább felület a használatbavétel során.