Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

gaben

Szia Laci,

mivel eddig is minden alkatrészt Cad-ben rajzoltam meg, ez most sem fog változni. A gépeim, stb. miatt fontos a 3D modellezés.
Innentől pedig már csak egy ugrás a CAM és a szükséges G-kód a marógépnek. ;)

Relief-ekhez nyilván az Artcam lesz célszerű, de az egyelőre nem izgatja a fantáziámat.

üdv, Gábor

D.Laci

Szia!
Ezt értem, de miért pont a Fusion?

gaben

CAD+CAm egyben és ingyen,
Fehérváron megtetszett Jani oktatása a progiról,
néztem rengeteg videót utána,
szerveztünk egy újabb oktatást, aminek lett egy komoly hozadéka,
azóta egyre jobban tetszik,
nem tudok még egy ingyenes progiról, igaz nem is kerestem,
röviden ennyi, de a legfontosabb talán az (sokszor leírtam már itt), hogy ez nekem csupán hobby, arra pedig tökéletesen megfelel. ;)

ui: jaaa és csak [#vigyor]

000000000

Két oktatás volt eddig?

D.Laci

gaben

Ennek örülök, akkor most én is kérdeznék valamit.

Mi volt ami meggyőzött, illetve mi volt a kétkedés benned?

Nehéz így beszélgetni, valszeg élőben ezt az első percben tisztáztuk volna kinek mi a fontos. ;)

D.Laci

Én még ki sem próbáltam. :)
Remélem nem is fogom. :)
Még erősen fejlesztés alatt áll sok hiányossággal, ahogy olvasom. Már túl sok programot kipróbálta, megtanultam :(
Autodesk szoftvereket kerülöm, nem igazán lehet a dxf dwg fájlokkal mit kezdeni, 2D-s fájlok még csak csak, de a 3D-s.. nem fehér embernek való. Elég későn próbálnak a CAM felé nyitni, amíg egy normális kompatibilis fájlt képtelenek rendszerbe állítani szerintem csak belterjes marad a Fusion is. Az iparban ahol nem 2D-t alkalmaznak csak szidják, és köpködik. Mert jól csenget régen (sajnos most is) az AutoCad... ezt hallották az emberek és kész olyan mint a Flex Hilti Sthil stb.
Azt hitem több programot kipróbáltál, azért lettem volna kíváncsi a miértre.

gaben

Még szerencse, hogy nem az iparban dolgozom.
Így engem nem frusztrálnak ezek a dolgok. ;)

vjanos

A tavalyi fehérvári találkozón csak egy kb egy órás általános ismertető volt.

Emlékezz, azt hiszem nem tudtál eljönni, pedig megvolt a helyed :)

000000000

Hú, basszus. Arra nem is gondoltam most. Jaj, nagyon szerettem volna menni. Sajnos nem jött össze. Nagyon kíváncsi voltam a program tudására. Aztán, a rossz kezdésem, még rosszabb folytatás követte.
Gyertek hatvanba egy hétvégére. Tudok faca helyet szerezni ingyen az előadásokra. [#wave]

vjanos

Köszi, de hogy őszinte legyek, ezt már többet nem tervezem megtartani... :) ott a felvétel az érdeklődőknek...

Max találkozók alkalmával valami konzultáció szerűt konkrét kérdésekkel, ha van rá igény.

000000000

Jó, rendben. Akkor márciusban csinálok egy találkozót hatvanban.[#law][#nevetes1]
Az egyik előadást te tartod.[#taps]

vjanos

z08dv9zyv

Sziasztok, Segitséget kérnék hogy hogy tudnék egy fotóból egy kis relifet csinálni? Konkrétan egy emlékérméről lenne szó..
Milyen programmal, milyen szerszámokkal kezdjek neki?

c4f8t0aaa

Sziasztok!

Keresnék olyan személyt aki tudna nekem segíteni Index GB65 -os rúdautomata programozásában?  Vagy esetleg angol nyelvű kezelési leírásban tudnátok e segíteni???