Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

gf07vrndb

Sziasztok!

Nagyon friss regisztráló vagyok tegnap rendeltem meg a cnc gépemet.Segítséget szeretnék kérni.Hol tudok jó áron marószerszámokat vásárolni?
20mm-es befogó patronos Daben 250/130 2,2kw motor

kxaxi8zfe

Szia.

CNCPart.hu, vagy AWE fórumtárs,esetleg Motoros fórumtárs.

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Mi a véleményetek erröl az autoCAD programról 3D testek tervezése miatt érdekelne, nagyon keveset hallok erröl a progirol itt a fórumon, holott be lehet állítani Magyar nyelvűre, van hozzá ingyenes oktatási licensz, és nagyon jó oktató filmek vannak róla a Youtubon, ennek ellenére mégis a Fusion 360 és társai mennek amik angol nyelvűek, ennek mi lehet az oka?

sastas

Az autoCAD legutóbbi ismereteim szerint egy sima 2D-s rajzoló program. a 3D-t is "tudja" de irtózatosan kezeli. Ha autodesk szoftvert szeretnél mindenképpen használni, akkor Inventor. Ha más is megy, ajánlom a Solid Edge-t. Ez is tud magyarul, van hozzá magyar oktatóvideó a YT-n, és elélg jó a 3D része.

w0hgtwf3w

Ránéztem most mindkettőre.

A Solid Edge-t én már 13 éve használom (lehet hogy több). Így könnyen mondom, hogy nagyon egyszerű megtanulni. Nagyon logikusan épül fel az egész program. Talán csak ha már egy kicsit jobban belemerül az ember akkor találkozik egy-két nem egyszerűen megoldható problémával.
De mindenképpen nagyon felhasználóbarát program. Ha jól tudom van neki diák verziója ahol nagyon sok mindent enged használni az eredeti programból, de a 2D-s része ingyenes.
És ami neked a legfontosabb van magyarítás.

Az AutoCAD-et még a 2000 évek elején használtam, nekem akkor sem tetszett, de most nem tudok róla véleményt mondani.
A oktató videó szerin nem sokat változott a szisztéma.
Ebből következően nekem nem szimpatikus.
De lehet, hogy lesznek itt olyanok akik mellette fognak érvelni.

RJancsi

Az AutoCAD az egyik legfejlettebb 3D-s program. Nem csak rajzolni lehet vele, de modulokkal akár színházi színes fény-árnyék effekteket is létre lehet hozni vele vagy mozgó térbeli animációt lehet létrehozni mindenféle gépészeti elemmel akár fotorealisztikus ábrázolással. Csak piszkosul drága, azoknak éri meg, akik foglalkozásszerűen használják.
Néhány 3D fotorealisztikus kép AutoCAD-ben

Ezk meg izegnek mozognak

RJancsi

Csendben jegyzem meg, hogy még a 12-es AutoCAD-re volt (ill. van) AutoDesk oktatói jogosultságom. Azt még tanítottam is. Elsőre valóban nem túl felhasználóbarát, de ez attól van (szerintem), hogy nem hobby felhasználóknak írták. Kb. mint a CorelDraw. Aki "csak úgy" leül elé egy windows "Paint" tudással, nem sokat tud kezdeni vele. De aki beleássa magát, az meg tud élni belőle.

gaben

Én is 15 éve használom az Acad-ot, 6-8 éve 3D-ben is. Eszméletlen könnyű használni és rengeteg mindenre alkalmas, mint ahogyan már előttem is írták.
Bajban is vagyok vele, mert a Fusion360-at kellene már gyakorolni, de nehéz átszokni.
Viszont muszáj lesz, egyre jobban tetszik az is. Na persze tök más, Cad-Cam.

000000000

Van mondjuk az embernek egy kártyája, amin 3 cím érhető el.
888
889
890
Ebből 16 kimenet és 8 bemenet. Ezt tudja mondjuk Mach3 -hoz használni?

Köszi.

Révész Richárd

Ezt egy kicsit bővebben fejtsd ki.
Milyen kártya? Milyen címek?

000000000

Bocsi, nem írtam.
A címek decimálisban értendőek.
Lényegében az LPT port 3 egymást követő címe. Ennyit tudok róla.

000000000

Alapból 2 címezhető. Segéd elektronikával több is.

000000000

A kérdés az, hogy a decimális 888, 889 és a 890 -es címeket a  Mach3 ki tudja-e használni? Mondjuk mind a 24 bitet?
8 bemenet és 16 kimenet

000000000

000000000