Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

Örülök, hogy tudtam segíteni.

svejk

Ahogy Francy írta, párszor összedugod és kész, az csak ezüstoxid rajta.

De állítólag az ultrahangos mosó az ilyen feladatra ideális.
Esteleg próbáld meg óvatosan foszforsavval, az autónepperek is azt használják a blokk, váltó csicsázásra.

000000000

A DIR+ ÉS A DIR- között fixen 4.5 volt van és egy irányba sem változik!!
már teljesen elvesztettem a fonalat,hogy mi lehet a baj!!

zozo

A szoftverben tedd inverse-be a DIR jelszintet. Aztán meglátjuk, van-e még más is.

h45wyjwrn

Űdv.
Tudna valaki segíteni  Vectris Aspire programot honan tudnék le szedni? Vettem egy sráctól magyartanítással de meg rajzolok valamit de össze vissza hajtja végre.

Hanks

Szia! Az alábbi linken megtalálod az egyik lehetséges beszerzési forrását a programnak: Vertic Aspire  Másfajta "megoldást" nem gondolom, hogy fogsz itt találni! Ha konkrét kérdésed van a program használatát illetőleg akkor biztosan fogsz rá választ kapni valakitől.

000000000

Lehet hülyén hangzik de fogalmam sincs azt hol kell

h45wyjwrn

Szia. köszi a segítséget . Gondolom itt mindenki meg vette. [#vigyor3]

TROMF22

Köszönöm, Franczynak is!
Bizonyára ezüstözött, mert a szigetelésen belüli rész szép fényes és a fekete, ezek szerint ezüstoxid egészen könnyen lejött róla.
Én még a dörzsit is durvának tartottam, nagyon vékony nemes réteg lehet rajta, féltettem a karcolászástól.
230-400 V-nál néhány összedugdosás is segíthet, de 0-10V DC-re is használnám, ezért szeretném szépen letisztítani.

Ultrahangos tisztító nincs, viszont a megoldás a Spájzban lesz!
A nejem ezüst evőeszköz tisztítójából egy csepp egy használt fogkefére, egy kis dörzsölés egy pamut ronggyal és ragyogó fényes!
Úgy látszik kárt nem tesz benne, legfeljebb nem tart el még huszonöt, csak húsz évig.

hostya

Szia!
Nem olvastam vissza (sokat) a problémád eredőjét illetően,ezért kérdezem:

- A pc-hez milyen csatlakozó 'felületen' csatlakozik a leválasztó kártyád..?  (USB  LPT)

- Ha az LPT-portot használod akkor azt tudni kell(ene) hogy a Win-7 NEM KEZELI(!) az LPT-portot...

- Az LPT használatához Win XP op.rendszer kell(ene)...

"a léptetőmotor kártyákat rá lehet kötni a soros portra ki iktatva a leválasztókártyát?"
========
A soros portra nem érdemes..!
A soros porton nem jelenik meg 'közvetlenül' a vezérlő számára szükséges STEP/DIR jel, az LPT porton viszont igen..

b4nm7gjvr

A Spájzban én is megtalálom a hozzávalókat ha valamire fáj a  fogam...:D [#integet2]

zozo

Ha linuxcnc-t használsz, tudok segíteni, de mach-ot sok éve nem láttam.

Gondolom mach-ot használsz.
Emlékezetből mondom.
Van egy config táblázata, ott a motor paramétereknél a megfelelő axis sorában írja a hozzátartozó PIN-eket és a step és dir paraméterek aktív low, vagy aktiv high beállítását. Ezt keresd meg.
Neked aktív LOW kell. Pipát kell értelemszerűen berakni esetleg kivenni.

Valaki majd pontosít, ha nem jól emléxem.

000000000

igen mach3-at használok!
az aktív LOW  van kipipálva,de próbáltam mindkettőt kipipálva és egyesével is!
Ha a motor engedélyezve van akkor teljesen mindegy melyik van kipipálva a jelenség ugyan az!

zozo

Dir aktív LOW esetén nem szabadna 5V-nak lennie a DIR-en.
Milyen leválasztó kártya van? A bekötését linkeld be.

dezsoe

Jaj, ne mondj már ilyet! A Windows XP és a Win7 pont ugyanúgy kezeli a printer portot és pont ugyanúgy nem engedi a kedves felhasználónak, hogy hozzányúljon. Legutóbb a Win98-ban (vagy lehet, hogy a WinMe-ben, mindegy: egykutya) lehetett szabadon piszkálni a printer portot. Ezért is a legkritikusabb lépés a Mach telepítésekor, hogy az LPT port kezelő driver felmenjen rendesen és ne akadjon össze semmivel. És pont ezért kell egyáltalán driver hozzá, mert a rendszer nem engedi a felhasználói programoknak, hogy közvetlenül bármilyen hardver eszközhöz nyúljon.

(A 95-98-Me vonal ugyan már büszkén állítja magáról, hogy ő egy oprendszer, de igazából a gép DOS alatt indul és csak magára húz egy grafikus felületet. Ezzel szemben az NT-2000-XP- és végig a 10-ig már nem DOS-t futtatnak, sőt, már egyre nehezebb DOS-os cuccot futtatni alattuk.)

Amire gondolsz, az az lehet, hogy 64bites Win7-tel (és egyébként 64bites XP-vel!) nem megy a Mach. Nem azért, mert az oprendszer nem tudja használni az LPT portot, hanem azért, mert a Mach készítői nem áldoztak pénzt arra, hogy a driver-ük digitálisan alá legyen írva. 32bites rendszerre telepítheted a digitális aláírás nélküli driver-t is, de a 64bites nem engedi.