Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Szia ! Pedig homlokkerekek lesznek , megjött a szikra :)
Nyomi rezesbanda után mindig ottmaradnak a hajtóművek motor , és kis kerék nélkül  . Általában ferde fogazással , jó minőségben . Kis szerencsével még a ház egy részét is tudom használni . Sosem voltam barátja a csigahajtásnak . Lehet azért , mert szinte csak kopottal találkozom . Időm mind a tenger , senki nem kérdezi miből fizetem a TB-t :) Nehogy elkiabáljam :(

jani300

Ha összejön a dolog , megoszthatnád , hogy hogyan .
Érdekelne a dolog engem is . Az a különbség hogy sosem csináltam ilyet . De az áramutas rajz az megy , talán akkor a létra program is .
A kapcsolat a PLC és a PC közt nekem is a gondom .
Biztos vannak kábelek , jó árban . De akkor maradok a hagyományos reléknél :(

ANTAL GÁBOR

Az a baj a csigahajtással hogy nagy módosítás esetén leesik a hatásfoka ( eta csiga akár 60% is lehet ) Az eta csiga nem egyenlő az éti csigával ( Fejből : helix pomatia ) [#vigyor4][#vigyor4] ( olyan középiskolába jártam ahol az őslénytan egy fő tantárgy volt és ilyeneket is megköveteltek anno)

Egy jól megkonstruált két fokozatú bolygómű az az igazi !  Csak annak az előállítása az macerás és nem tömegtermék

fn47xk7ei

Néha azért fellelhető ehhez hasonló autók automata váltójából bontott bolygómű .

000000000

Szia!
Megcseréltem,de úgy semmit nem csinál nem forog a motor egyáltalán!

w0hgtwf3w

A mach beállításaid jók?

9hpa53xy

Sziasztok!

Van esetleg valakinek "piratebayről vásárolt" MeshCam prg-je? Örülnék egy megosztásnak nagyon :))

Hanks

Sziasztok! Régebben valaki árult ilyen lineáris aktuátorokat. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e ezeket valamilyen módon step/dir jelekkel működtetni, illetve  alap esetben hogyan kell vezérelni? Ezt a leírást találtam hozzá : SCN6-050-050 aktuator manual

9hpa53xy

Dobd le róla a gyári vezérlőt, és akassz rá egy léptető meghajtót.
Persze ha az aktuátoron léptetőmotor van...

Hanks

Az van rajta encoderrel együtt, de szeretném megtartani a vezérlőjét is, ha egy mód van rá.

pbalazs

Én azt látom az adatlapjában, hogy a 4 párhuzamos bemenetén meg tudod mondani neki, hogy melyik pozícióba álljon a 16-ból. Aztán meg csak el kell indítani egy felfutó éllel. Ez azt jelenti, hogy a step/dir interfészhez csak egy fel/le számláló kell (pl. 74191), meg esetleg valami szintillesztés.
Az az igazság, hogy kicsit kényelmetlen olvasni ezt az adatlapot, úgyhogy hamar bezártam, de te ásd bele magad jobban :)

Hanks

Köszi szépen! Én is nézegettem a leírását nekem is ez jött le belőle. Így igazából nem látom lehetőségét a step/dir jel használatának. Viszont a logikai táblázat alapján a bemeneteken keresztül a 16 különböző beprogramozott helyzet bármelyikére utasítható. [#email]

pbalazs

Na de miért nem? Direktben valóban nem, de plusz egy IC-vel már step/dir lesz. Vagy ez nem jó neked?

000000000

Szia!
Elvileg igen de már abban sem vagyok biztos!!
Viszont tegnap csinált egy olyat,hogy amikor kiléptem a programból és újra indítottam a pc-t akkor elfelejtett mindent amit beállítottam!
A leválasztó kártyán tudtam mérni 5 voltot,de viszont ha bármelyik tengelyt mozgatom akkor is változik a volt az x tengelyen 0 és 5 volt között!!
viszont még a vezérlő kártyán is vannak kapcsolók a mikro lépést azt tudom melyik de a többinek még nem néztem utána.de bár hova kapcsolom vagy nem forog a motor vagy csak egy irányba!

000000000

viszont találtam egy ilyet!