Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

MacGyver

Szia,

a motor forgásához kell ugye a STEP és a DIR vezeték. A step-en jönnek a négyszögjelek, ettől függ a fordulatszám. ha forog a motorod, az azt jelenti hogy ez jó. A másikon stabil "1" vagy "0" jön (5V vagy 0V), ettől függ az irány. ha ez nem jó, akkor csak egyfelé fog forogni. esetleg mérd ki, hogy ez változik e, ha irányt váltanál.

8e8gzzjjj

Sziasztok tudtok nekem ajánlani olyan fát ami kb A/4 méretü és 5cm vastag? Hol lehet ilyet vásárolni? vagy ti milyet használtok marásra? Köszönöm a válaszokat

z2a2u8wf

Asztalosnal vagy fatelepen.

MacGyver

Szia,

biztos 5cm-es vastag fát akarsz megmunkálni? kivágni nem akarod géppel? nekem a leghosszabb maróm vágóéle 22mm 3,175 átmérővel.
én max 20mm vastag fát használok. felfűrészelt , meggyalult tüzifát - keményfát.. cseresznye, kőris, talán tölgy - de volt példa akácra is bár az nagyon szálkás, csúnya felülete lesz.

8e8gzzjjj

És te ezt hol szoktad venni? és mennyiért? Nekem jólenne ez a vastagság is.

Csuhás

Esetleg egy egy próbára: vágódeszka.

w0hgtwf3w

Az XD XS bekötéseket cseréld meg.

MacGyver

Hát.. sehonnan, faterom fűrészeli és gyalulja meg nekem.. én meg jól meg cnc-zem. de a vágódeszka ötlet tényleg jó egy-egy próbához. hosszabb távon meg keress egy fatelepet vagy asztalost a környékeden.
fa rétegelt lemezt pl én is egy asztalostól szoktam szerezni, a maradékait szoktam megvenni. persze nem nagy tételben.. egy-két négyzetméter dirib-darabbal elvagyok fél évig :)

000000000

Köszönöm a segítségetek megpróbálom!

jani300

időrelé
Üdv ! Van ilyen időrelém , hogyan működhet ez ?
A Z1,Z2 pontokra mit kell kötni ? Potit ?
Nem találtam PDF et hozzzá .
De kipróbálhatnám is éppen :) Ilyennel még nem találkoztam .

remrendes

En W7-en jatszottam mar a motorjaimmal. Semmi gond nem volt vele. Nem rosszabb, mint az XP, csak gyorsabb.

lari

Hol találok egy kis útmutatót a cnctar-hoz való csatlakozással kapcsolatban?

w0hgtwf3w

Igen, köszi már mondták.
Csak sajnos nekem 64 bit-es van.
Azzal nem megy.

Arany János

Sziasztok!
Újra bénázok.
Leírná Valaki, hogy a privátokat hogyan tudom törölgetni?

sastas

Jelenleg sehogy, mert "ez a funkció még nem működik"