Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

niu7vyvp0

NEm tudom mennyire baj, hogy win7 van fenn xp helyett, de a párhuzamos kártya nem ismeri fel a saját driverét. Most tesóm megpróbálja feltenni az xp-t rá hátha az megoldás lesz, mert a régi gépen is xp volt.

000000000

Sziasztok!!
Szükségem lenne egy kis segítségre!
Van 4 darab 1 tengelyes Tb6560 vezérlő kártyám,és egy kártya amit a pc-re kell kötni sajnos számomra elég ismeretlen a jelölés rajtuk,ebben szeretném a segítségetek kérni,hogy hogy kell összekötnöm a két kártyát??

segítségetek előre is köszönöm!!

niu7vyvp0

Az xp úgy nézki megoldotta a problémát, plusz biosba le kellett tiltani az alaplapi portot, hogy a kártyát felismerje. Most egyből elindult, plusz a vészstop probléma is megoldódott.

korbendallas

Szerintem a port címe nem stimmelt, de már hiába írom harmadszor

niu7vyvp0

A win 7 nekem fel se ismerte a kártyát, szóval állíthattam bármit nem lett jó. XP egyből le kezelte és beírtam a címet és ment is.

w0hgtwf3w

Szia !
A Win 7 nem kezel párhuzamos portot.
Kezdhetted volna ezzel :)

Nem lett volna itt ez a sok hűhó.

korbendallas

Ne viccelj már. Előbb ez a hideg most meg hogy nem kezel párhuzamos portot a win 7. Ne vezesd már félre az embereket.

w0hgtwf3w

w0hgtwf3w

Nem hallottam még, hogy itt valaki Win7 alatt használt volna Mach3-t párhuzamos portal.
De ha lehet akkor ne tartsd magadba, nagyon sok ember imába foglalja a neved.

s7manbs8

Rá van ott írva mi micsoda.

N   GND
D   DIR
S   STEP
E   ENABLE

korbendallas

Win7 32biten megy a mach3 64bitesen nem. De ez a mach 3. A párhuzamos port viszont mind a 2-őn működik.

d46hvfrdr

Csak egy személyes tapasztalat...
Egyik régebbi gépemet egy ascrok mini itx j1800-as lappal használtam win7-el párhuzamos portról...
Frankón működik, nincs vele gond de plazmavágót senki se építsen ilyen modern integrált alaplappal! Marónak vagy hasonlónak kitűnő és stabil!

Egyetlen kitétel van, hogy sajnos csak 32bites win7-et lehet használni mert csak arról fog működni, 64 bites oprendszert el kell felejteni az alaplapi párhuzamos porttal. Valamilyen ucxx-el vagy hasonlóval viszont mehet a 64bites is.

niu7vyvp0

Elnézést, de úgy tudtam a 32 bites rendszer még elvan vele, de tévedtem. Lényeg az xp még működik :) Jövő hétvégén meg elv jobb idő is lesz már és nem fagy be a s@ggem :)

d46hvfrdr

Bepróbálkozok ebbe a topikba is, hátha csak béna vagyok...

Egy olyan problémám lenne, hogy mach3-at használva pár érdekes jelenség ütötte fel a fejét a program kezelését illetően és fogalmam sincs mi okozza az alábbiakat:

1:MDI fülön kézzel beírt Gkódokra nem reagál a program, illetve néha nagy ritkán amikor kedve szottyan igen.

2: A billentyűzeten az irányító billentyűkkel néha fut rendesen a gép, néha elég sűrűn gondol egyet és csak egy irányban futnak a tengelyek. Reset gombbal leállítom a mach3-at, majd elindítom, kis ideig jó, majd ismét megmakkan...

3: Kivezetékelt nyomógombokkal a tengelyek 0 pontja bárhol beállítható, de valamiért a Z tengelyt nem hajlandó nullázni gombnyomásra.

A gép ethernetes UC300-al van összekötve a vezérlővel, a beállítások korábban működtek de gondolt egyet és önálló életre kelt és makacskodik. A gépet újratelepítettem  és új mach3-at is raktem fel de a jelenség továbbra is megvan.
A bemenetek megfelelően működnek, nyomógombok mindegyike reagál a plugin monitorján.

Esetleg hozzáértőbb fórumtár megtudná írni mi lehet  gond?

Köszi!

w0hgtwf3w

Várd ki a végét, itt azt írják, hogy megy Win7 alatt is.
Nagyon várom már a tájékoztatást.