Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

w0hgtwf3w

No várjunk csak, ki használ 32 bites Win7-t. Megmondom őszintén én még nem is találkoztam vele. (Ámbár nem vagyok egy nagy Win telepíthető)

"Valamilyen ucxx-el vagy hasonlóval viszont mehet a 64bites is."
Igen ezt tudtam.

w0hgtwf3w

Azért titkon bíztam, hogy valami kis stiklivel mehetett volna Win7-en van egy laptopom erre a célra.

vadember

A kék az egy leválasztó kártya. Védi a PC-det. Nem muszáj használnod, ha biztos vagy abban , hogy nem kötsz el semmit.
Ha használod, akkor ennek a párhuzamos portját kösd össze a PC-vel.
A kimenetek ezen a képen látszanak.

A zöld a léptető meghajtó. Ennek a bemeneteit kötöd össze a leválasztó kártyával. A kimeneteket pedig a motorral.
Az EN- és EN+ nem kell, mert alapból engedélyezett a működés. Ha feszt kap akkor tiltja a működést.
CW+ = dir ide az XD a leválasztóról
CLK- = step ide az XS a leválasztóról

CW- és CLK- összefogod és ez kapja a földet, XN.

A piros DIP kapcsoló 5-ös és 6-os kapcsolóját tedd ON állásba!

vadember

Bocsi ez a helyes:CLK+ = step ide az XS a leválasztóról

rx80bs30x

Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek mivel tudnám lekenni/fújni az újra forrasztott csip lábakat. Gyárilag ilyen sárga gumisabb anyag volt rajta.
Ebben a videóban 3:05-től látszik hogy valamilyen lakkot ken rá, csak nem tudom milyet.
Ha van tippetek, azt megköszönném. [#fejvakaras]

https://www.youtube.com/watch?v=X7jQIG1dqcw

Ezt a colt kijelzőt vezérli amúgy, és végre újra működik (3. kép) [#vigyor3]

Csuhás

Plasztik 70 lakkot használhatsz, de ha nincs a melegtakony is jó. Az utóbbival pl tüskesorra forrasztott vezetékből szoktam törésgátlós csatlakozót készíteni, matrica hordozó papírral szépen elsimítva a ragasztót.

rx80bs30x

Köszi, nincs semmi ilyesmim úgyhogy megpróbálom meleg takonnyal, vagy még esetleg ilyen kétkomponensű epoxi jutott eszembe. [#taps]

kuner

Én nem szórakoznék ilyesmivel, gondolva az esetleges későbbi javításokra.

000000000

Akkor nem is kell leválasztó kártya és a motorvezérlő között a 4 vezeték
Köszönöm!

000000000

w0hgtwf3w

Keress rá a neten, Szerintem-még a youtub-on is van róla valami
Ezt találtam neked

De keresgess mindent megtalálsz.

kuner

Segítséget kérnék. Pic terén elég kezdő vagyok. Van egy projekt, amihez megvan az asm fájl, iszont nem tudok belőle hex-et csinálni. Ebben kérném segítségeteket. Ha lenne valaki, aki 2db asm-ből generálna nekem 2db hex-et, sokat segítene [#vigyor0]

s7manbs8

Hol a kód, milyen PIC-re van az ?

kuner

Ezzel kapcsolatban küldtem mailt.
Köszönöm.

000000000

Sziasztok!
bekötöttem a tb6560-as vezérlőt a leírtak alapján,de sajnos a motor csak egy irányba hajlandó forogni valaki tud rá valami megoldást,hogy mi lehet a baj?