Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Arany János

Akkor kár is kínoznom[#nevetes1]?
Köszönöm!

Sz.József

Ment privát üzenet...

ra8nsmk6w

Rakhatsz rá potmétert ellenállást, akár rövidzárat is. Ha jól emlékszem egy kis rövidzárral szállitják

3m9kaxws5

Sziasztok! Nem cnc egy autós rádiót szeretnék műhely rádiónak 4x50 W de csak két hangszórót használnék. Mekkora táp kellene hozzá ? [#fejvakaras]

w0hgtwf3w

Hanks

Szia! Elég neki egy 8-10A-es tápegység 12-14V között, azonban ha csak normál hangerőn akarod hallgatni, akkor elég neki az 5A-es is. Elvileg hídba is tudod kötni az első-hátsó kimeneteket, de nyugodtan kötheted az első (front) kimenetekre a két hangszórót szerintem elegendő teljesítmény lesz még úgy is.

48s05mtgb

Szia
Én egy régi PC-tápot használok. Szerintem bőven elég :D

3m9kaxws5

wvkt66eru

segítséget szertnék kérni a következő kapcsoláshoz valami elektronika ami eszerű várom a választ köszönöm.

jani300

Sima irányváltó relés automatika ?
Jobbra-balra egy egy be gomb , plusz a megállításra egy ki gomb . Annyi a hibája hogy csak a ki gomb megnyomása után lehet váltani . Két mágneskapcsoló és kész .
Ha már van benne relé és nyomógomb , akkor semmi előnyét nem látom a plusz elektronikának .

wvkt66eru

Üdv rajzot kérnék köszönöm.

wvkt66eru

Igen az nem jó   nekem folyamatosan kell váltani.

Rabb Ferenc

És szerinted mit fog szólni a villanymotor a rendszeres irányváltásokból adódó, a zárlatinál nagyobb áramlökésekhez

jani300

Ki-be nyomókat is lehet tenni , keresztbe reteszelve a ki gombokkal is .Akkor ha benyomom a nem üzemelőt kiejti a másikat . És van még a ki gomb külön .
De lerajzolom azért ,hátha "benéztem" .