Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Egy kérdés.
Van esetleg olyan patronbefogó ami egy 20 marószárat is megfog?
Occó kinaira gondolok,nem kell pontosnak lenni,300-700 as fordulatról lenne szó.

Csuhás

6rk75uezn

Köszi.
Közbe meg is találltam.
Nem olcsó mindennel együtt de azt hiszem ha megveszem a patronokat akkor kidrehálok egy befogót hozzá.

Csuhás

Patronokat és szorítóanyát vegyél, a befogót magad is elkészítheted. Abból úgyis több kell, főorsóba, satuba, körasztalhoz stb.

6rk75uezn

remrendes

Egy random HDD adatlapja szerint uzemen kivul -40 es 70 fok kozott kell tarolni, az uzemi homerseklete pedig 0 es 60 kozott van.

w0hgtwf3w

Igen, tehát nem -5 fok.
De Hagyjuk abba már ezt az okoskodást.
Mindenkinek saját dolga milyen hőmérsékleten cnc-zik.
Itt csak az volt a kérdés, hogy lehet-e a hiba forrása a hideg, mivel -5 fok van a műhelyben ezért nem kizárható a hideg sem.
De tényleg lehet más, okosat mondotok már itt, hogy talán a problémát is megoldhatnátok.

niu7vyvp0

Rá dugtam a régi gépet, ugyan azok a port beállítások, de az újjal meg se mozdul a gép :(
Hogy lehetne letesztelni a párhuzamos portot hogy működik-e v. sem? Sajnos kifogytam az ötletekből.

Miki2

Sir-Nyeteg régebben árult port tesztereket.
Én azzal szoktam ellenőrizni.
Minden ki és bemenet leddel ellenőrizhető.

jsugc4fsx

Egy kis segitséget kérek. Mekkora fúróval kell előfurni Pm 16 os menetnek?

kaqkk007

A  méret  szorozva 0,8 al általában jó (ökölszabály) 12,8 mm

000000000

Metrikus menetekre van egy olyan ökölszabály, hogy kivonjuk a menetemelkedést a csavar névlges átmérőből.
Tehát a Te esetedben: előfúrási méret=16-2=14 mm.

Az előbbiekben javasolt 0.8-as szorzó nem szakszerű, elég durva közelítésre jó csak.

korbendallas

PSoft

Én úgy gondolnám...

Szoszko kérdése a Pm/Pg elektromos installációs menetekre vonatkozott.(tömszelence páncélmenetek)
Ha igen, ott más a számítás.
Páncélmenet táblázat.

jsugc4fsx

Igen  köszönöm.[#wink]