Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Újabb pályázati felhívás!!!
A díj 1db. Yaskawa DR2-A5AC-NY41 Servopack.
Aki előszór megmondja hogy a szóban forgó "Yaskawa DR2-A5AC-NY41 Servopack"-ot hogyan lehet olcsón egyszerűen Step/dires-nek használni. Az kap 1db.-ot.

pbalazs

Én úgy értem az adatlapját, hogy tudja helyből, nem?
A Cn-02-ben kell közölni vele, hogy te úgy akarod hajtani.
Vagy becsapós kérdés volt és ennél sokkal bonyolultabb?

D.Laci

"NY41" adatlap? Belinkelnéd?

D.Laci

Félre értések elkerülése végett.

DR2 xxAC-NY41

DR2 xxAC

pbalazs

Én ezt az adatlapot néztem: adatlap
Itt a 34.oldalon van a bekötés, 176. oldalon a regiszter beállítás, 465. oldalon meg a regiszter bitek.

korbendallas

Sigmawin programmal simán be lehet állítani a megfelelő paramétereket.

bznc93pf5

keresek valakit aki használja és jól ismeri a 3D MAX-ot,
köszi

zozo

Egy kis elvi útmutatást kérnék tőletek.
Szenvedek egy MPG-vel ami controllerre van kötve.
Az encoder A+ A- és B+ B- csatikkal rendelkezik.

A probléma, hogy a tengelyt midig csak egy irányba mozgatja, függetlenül a mozgatás irányától.
Azt is csak akkor teszi, ha ricninként léptetem előre.
Ha folyamatosan megtekerem, inkább marad helyben, az irányok ide-oda ugrálnak pár tizeden belül.
Mindegyik axissal így tesz. Ha a szorzót feljebb viszem, akkor is marad egy helyben. Természetes, ez ugyanaz, mintha gyorsan tekerném.

Gondolom, a conntroller dolga lenne kiszámolni hogy melyik irányba mozdítom az encodert.

Mértem frekit az encoderen, A+ és A- között, ugyanzt mutatja mint B+ B- között. Nyilván a tekerés intenzitásától függően 10-100 Hz között, mivel 100-as osztású.

Tehát a controller megkapja mindkét jelet. (Azért ezt még holnap leellenőrzöm, hátha a controllerhez meg nem jut el)

Gondoltam arra is, hogy cserélni kéne, mégpedig A+ és A- átteni
B+ B- -ra és fordítva. Vagy ez csak a forgatás irányát változtatná? Most a doksi szerint van a controllerhez kötve, ez az MPG van hozzá dokumentálva.

Lehet, hogy a controller csak A vagy csak B jelet lát?

Mit tudnék még nyomozni az ügyben?

6rk75uezn

Rozsdamentes anyagot milyen vegyszerrel lehetne maratni hogy elveszitse a fényét,hogy olyan szürkés/fekete legyen?

kaqkk007

Nem lehet hogy van valami sebesség érték a kontrollerben  amit nem jól állítottál be ?

ywathzay

Feketés nem, de szürkés lesz a pácpasztától . 11-18e/2kg, beszerzési forrástól függően. Ha nem összetett felület, jobban jársz csiszolással mert olcsóbban kijössz.

6rk75uezn

Ennél valami jóval olcsóbb megoldás kell,csiszolás nem jó,utánna még nagyon fénylik!!
Azt hiszem megpróbállom hideg zsiroldóval.

Rabb Ferenc

Egy recept - nem túl barátságos összetevőkkel...

Rabb Ferenc

Ugye nem gondoltad komolyan, hogy egy erősebb mosogatószer megtámadja és befeketíti a rozsdamentes kést, villát, kanalat és a mosogató medencédet? [#integet2]

6rk75uezn

Egy normálisabb hidegzsiroldó nagyon nem mosogatószer,volt hogy igencsak megmarta a mosogatót és az inox gáztűzhelyet.